Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

2 nov 2012

Vis styrken – dine omgivelser vil se måbende til!

Lars Kristiansen

Lars Kristiansen

Alle – og  jeg mener alle, har noget de ikke kan. En ting, en færdighed, en fobi, en uforløst drøm…

Som metafor så ”sidder du i et bur”. Men kan du lave jernstængerne om til paprør? Så buret ikke er så omklamrende og du kan lettere bryde ud.

Nu er du så gået hen og blevet ledig

Du er jobjæger og du har mange brikker der flyver rundt om hovedet og som ikke rigtigt kan falde på plads. Meget af det er andres ”skyld” og noget af det er din egen skyld. Hvis du synes du er parat, så er det måske nu du skal udfordre det du ikke kan, eller tror du ikke kan. For alt det du ikke kan, kan i de fleste tilfælde faktisk løses. Det er dine egne barriere og din egen selvopfattelse der skal udfordres.

Bevares, det er da muligt at du konkret ikke kán en eller anden ting. Men du har sikkert også sagt til dig selv – i mange år, at du ikke kan – og så brugt en masse energi på at bekræfte dig selv i, at du ikke kan. Men tænkt nu hvis du begyndte helt fra begyndelsen. Se dig selv som det barn du engang var. Der hvor din nysgerrighed blev vagt og du havde et brændende ønske om at kunne. Lige nøjagtig dét tidspunkt er aldrig for sent. Den følelse af ” Hey – det der vil jeg også kunne…”. Du kan begynde i dag eller i morgen.

Slapsvansene står tilbage og måber

Kast dig for løverne. Prøv nu at gøre det som du altid har villet og du skal turde gå efter ønsket – Gør det. Der er dem der ikke tør og der er nogle slapsvanse og dem er der ingen der gider. Næ – spring op på ”jeg-er-i -gang-med-at-udvikle-mig-hesten” og den skal i fuld galop. Bevis for dig selv og kun dig selv, at du virkelig VIL! Vis styrken – dine omgivelser vil se måbende til. Du er en ener.

Jamen jeg ér en slapsvans! Jeg tør ikke. Jeg kan ikke. Jeg vil ikke. Jeg mangler lige det dér som skal til. Måske tør jeg godt, men ikke lige nu. Måske skal jeg tage tilløb. – OK. Det er ok. Men tilløbet må ikke blive for langt, så bliver det en sovepude. Sæt en dato om fx 14 dage, så SKAL du tage en beslutning. Del dine tanker med din sparringspartner, dit netværk, din mentor, din kære. Det forpligter dig og gør du det ikke, så har du ingen aftaler, ingen beslutning. Ingenting. Kun slapsvansen er tilbage. Nogen af os er slapsvanse og det fungerer fint, men store stjerner bliver vi nok aldrig. Det har vi valgt. Vi sidder inde i buret af jernrør. Vi har ikke turde at gøre stængerne bøjelige. Vi kunne lave dem til paprør, men vi tør ikke.

Sårbarhed kan blive en styrke

Så os der er tilbage i buret vi husker på, at vi fik alle muligheder, men vi turde ikke. Og vi husker at vi ikke er bitre og misundelige. Vi er glade for vores valg. Vi står ved dem og er dem der måber.

Også – …

Jeg er støt på ordet ”Sårbarhed”. Det lyder som et svagt ord. Men det at kunne tackle sin sårbarhed er lige pludselig en styrke og tilmed at være bevidst om det. Som ledige er vi sårbare og påvirkelige. Nogle af os flakser rundt andre er funderet. Bevidst sårbarhed ser jeg som en styrke. Så er du klar over din egen situation og dit eget jeg …du erkender. Tænk: ”Jeg er ledig, sårbar og påvirkelig, men jeg er mig selv og jeg ved hvad jeg vil”. Findes der en mere ægte måde at sige det på? Er det ikke sandhedens sprog?

Skrevet af

Lars Kristiansen

Læs eventuelt også

Jobsøgende – Hvem er jeg?

Din værste modspiller som ledig er – dig selv

Bruger du ikke din ledighed til at udvikle dig?

Hvem vil ansætte en ledig der ikke vil yde?

Hvilke barriere sætter du for dig selv?

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar