Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

21 jun 2013

Virksomheden – Hvilken type arbejdsplads passer til dig?

Niels Reib - Virksomheden - Hvilken type arbejdsplads passer til dig?Sjette del af artikel serien ‘Plan for jobsøgningen og karrieren‘ og sætter  fokus på  virksomheden, du kan se dig selv arbejde i. Har du læst de foregående artikler vil du have fået et godt billede af hvad du gerne vil med din karriere, du har måske fundet ind til hvad din passion og drive er, du er blevet klogere på dine udviklings muligheder og hvad dit drømmejob er.

Hvilken type arbejdsplads passer til dig?

Jeg ved fra mig selv, det ikke er nogle tanker jeg selv tidligere har gjort mig, og hvorfor egentlig ikke? Det har da en vis betydning for din videre karriere, om det er en arbejdsplads der udfordre dig og giver dig mulighed for at udvikle dig, eller om du “bare” en i mængden der skal udfylde en rolle og et stykke arbejde? Hvilket jo også kan være helt fint, hvis det er sådan et arbejde du ønsker.

Når nu du har en klar beskrivelse af dit drømmejob, så kan det hjælpe dig til at finde ud af hvilken type virksomhed du kan se dig selv arbejde i. Skal din næste arbejdsgiver være et springbræt, der kan skabe vejen videre for dig i karrieren, eller kan du se dig selv være på din kommende arbejdsplads i mange år frem?

Nogle af de ting du kan overveje i forhold til din kommende arbejdsplads kan være:

Forstorrelsesglas

 • Hvor skal virksomheden ligge?
 • Hvor stor skal virksomheden være?
 • Ser du dig selv i en mindre virksomhed eller skal du være i en større?
 • Hvilke fordele og ulemper er der ved at være i en mindre eller en større virksomhed?
 • Ville et lille firma være et godt springbræt videre til noget større?
 • Hvilke værdier skal virksomheden have?
 • (det skulle gerne være nogle som harmonere med dine egne selvfølgelig)
 • Må der være rejsedage og i så fald hvor mange?
 • Skal der være en flad struktur eller højt til toppen?
 • Hvad vil du tilføre din kommende arbejdsplads?
 • Skal det være en virksomhed i vækst?
 • Skal det være et stort åbent kontormiljø eller med eget kontor?
 • Skal det være en international arbejdsplads og virksomhed?
 • Hvilke brancher skal det være inden for?
 • Hvilken løn kunne du se dig selv få?
 • Var der noget på en af dine arbejdspladser du godt kunne tænke dig også var på en kommende?

Brug noget tid på at reflektere over disse spørgsmål og andre ting, du gerne vil have din kommende arbejdsgiver skal kunne levere og stå for.

Et bedre match mellem virksomheden og dig

Når du har gjort dig overvejelser omkring hvilken type virksomhed du kan se dig arbejde i, og sammenligger det med dine refleksioner fra de tidligere artikler, om at lave din karriereplan, så vil du bedre kunne stille skarpt på, hvad du præcist kan tilfører netop den virksomhed og hvorfor de skal ansætte dig.

I den næste artikel runder jeg serien af med en samling redskaber til hvordan du kan komme videre i karrieren, når du har lavet din karriereplan. Her vil jeg dele min egen karriereplan, som den ser ud i dag.

Gazelle BorsenTip!

Klik og se Børsens GAZELLE virksomheder. En liste med mere end 1000 virksomheder som har været i vækst gennem de sidste par år. Du kan se virksomhedsprofiler, deres omsætning, antal medarbejdere og meget mere.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

2 Kommentarer

 1. Ansine Timm

  Det føles som om, at det ikke er okay at sortere i arbejdspladser, som ledig. Jeg ved hvad jeg har brug for, på min kommende arbejdsplads, men jeg ved også at det er uhørt at sige højt.

 2. Britta G. Pedersen

  Hmmm…jeg syntes bare, at med den mangel på nok jobs at søge, så kan kriterier man sætte sig, gøre det endnu svære at finde noget relevant at søge. Jeg har svært ved, at finde bare de 6-8 jeg obligatorisk søge pr. måned fra a-kassen, med den bredde jeg har på jobsøgningen nu! Der med siger jeg ikke, at man ikke kan bruge de gode spørgsmål som en afklaring af sig selv og sin kommende arbejdsgiver. 🙂

Skriv en kommentar