Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

17 maj 2013

Oplæg for Arbejdsmarkedsstyrelsens it-afdeling

Niels Reib

Som noget nyt vil jeg introducere ‘Ugens wrap-up’. Her får du et overblik over den forgangne uges artikler og arrangementer krydret med lidt nyheder fra andre medier, samt inspiration og andre skæve indslag fra ugen, som du vil finde nederst i artiklen her.

 

I audiens hos Arbejdsmarkedsstyrelsens it-afdeling

Jeg vil lægge ud med at fortælle lidt om det oplæg jeg igår lavede for arbejdsmarkedsstyrelsens it-afdeling.

Som jeg skrev i artiklen fra i tirsdags ‘Jeg skal bruge dit input – Hvad bruger du Jobnet til?‘ blev jeg i januar inviteret til at lave et oplæg på en times varighed for arbejdsmarkedsstyrelsens it-afdeling til deres årlige kontorkonference. Emnet for oplægget var ‘Borgerens behov / Borgeren som ekspert og derfor benyttede jeg mig af lejligheden til at komme med idéer til hvordan Jobnet.dk, i mine øjne, kunne blive et langt mere interessant medie for jobsøgende at bruge.

Vend tingene på hovedet – var en af overskrifterne

I min optik så er der flere ting der kan gøres for at gøre Jobnet.dk til et mere dynamisk og brugbart jobsøgningsredskab. Men det kræver der bliver startet et helt andet sted. Nemlig ude rundt omkring i Jobcentrene, hvor virksomhedskonsulenterne skal kridte skoene og skabe kontakt og relationer til de lokale virksomheder og få dem til at benytte sig af Jobnet.dk. For hvis man som jobsøgende ved at man finder det bedste udbud af jobs i ens lokalområde, så tror jeg også på at flere vil benytte sig af mediet. Dertil foreslog jeg også at man sammenkørere Jobnet.dk og Jobbing.dk. Jobbing.dk har nogle fantastiske og meget dynamiske redskaber i forhold til at søge jobs baseret på ens erfaring og kompetencer. Du har mulighed for at trække dine informationer direkte fra LinkedIn, lave dine egne jobsøgings to-do-lister og i det hele taget skabe et ret fint overblik over dine potentielle nye arbejdsgivere.

Dertil mener jeg også Jobnet.dk ville kunne have gavn af, at man i stedet for at skulle bekræfte jobsøgningen hver eneste uge, simpelthen lagde job-loggen på jobnet.dk i stedet for rundt om i de respektive A-kasser. På den måde ville man helt automatisk bekræfte jobsøgningen, når man indtaster de job man søger i loggen.

Netværk mellem jobsøgende og virksomheder

Derud over blev der også præsenteret idéer om at skabe netværksbaserede relationer via Jobnet.dk, som skulle gøre det muligt også at koble de virksomheder, der bruger sitet, på, for på den måde at skabe en mere direkte kontakt jobsøgere og virksomheder imellem. Så ville virksomheder kunne invitere jobsøgende til, lad mig kalde det ‘Kom i job møde’, og på en uformel måde, møde potentielle nye medarbejdere og have nogle “speed-date” agtige samtaler, hvor efter virksomheden bedre ville kunne matche personlighed og CV inden den første reelle samtale og dermed være mere sikker i deres rekrutering af nye medarbejdere. Her er der vel at mærke fokus på små til mellemstore virksomheder, som måske ikke har de store resourcer til rekrutering og derfor måske udlader.

Alt i alt var det en rigtig spændende dialog og jeg rundede af med at henvise til artiklen ‘Jeg skal bruge dit input – Hvad bruger du Jobnet til?‘, hvor du kan skrive om hvordan du bruger Jobnet.dk og give dit bud på hvordan du mener siden kan blive endnu mere brugevenlig og inspirerende.

De 15 medarbejdere fra arbejdsmarkedsstyrelsen it-afdeling var meget interesserede i at læse kommentarerne til artiklen. Så benyt dig af muligheden for at kunne bidrage og skriv dine konstruktive idéer, de vil blive læst af dem der sidder og udvikler Jobnet.dk.

Ugen startede med Klaus Boyhus’ artikel om ‘SKAB JOB projekt i Roskilde – en innovativ tankegang‘, der er et projekt Roskilde Kommune har ydet økonomisk støtte til og som har til formål at, ja, skabe job i Roskilde. Projektet tager udgangspunkt i og gennem hele forløbet at holde fast i, at der er mulighed for med afsæt i en innovativ tankegang, skabe job til fremtidens arbejdsmarked, og afføde tankegange, der måske er med til at præge fremtidens arbejdsmarked og muligheder for at Danmark ikke sakker bagud på verdenskortet. Du kan besøge SkabJobs Facebook side og læse mere om projektet.

Lene Heide kom også på banen i denne uge med sammenligningen mellem håndbold (Morsing-boen stærkt inspireret af en håndbold kamp fra i søndags), maraton og jobsøgning i artiklen ‘Har jobsøgning, håndbold og marathon noget med hinanden at gøre??‘. En super artikel hvor Lene beskriver hvad der kan ske, når man får den optimale støtte og opbakning, og hvordan det kan løfte vores præstationer til et helt andet niveau, end vi havde troet muligt. Har du ikke læst artiklen, så vil jeg stærkt anbefale dig at gøre det og måske reflektere lidt over om du har det rette publikum til at bakke op om dine kampe på jobsøgningsbanen.

Nyheder, inspiration og ander skæve indslag fra ugen

Det har også været en uge, hvor der er kommet tal frem som viser at over 16.000 nu har mistet retten til dagpenge og at der af de 5000 opslåede akutjob kun er blevet ansat 191 langtidsledige. Det har været en uge med gode nyheder for dem der er kvalificerede til at få seniorjob, for antallet af disse job stiger hastigt. Der er også godt nyt til it-folkene der jagter nye grasgange, der er nemlig udsigt til nye job inden for en helt bestemt branche i den kommende tid.

Så er jeg i denne uge også faldet over disse to artikler ‘10 Simple Ideas To Improve Your Outcomes‘ og ‘8 Things Productive People Do During the Workday‘ på LinkedIn, som jeg synes bidrager med nogle gode pointer, du måske kan bruge, hvis du føler du er gået i stå i forhold til at nå dine mål.

Og til sidst, så kan os der gå og venter i spænding på at Jobfisk.dks nye layout ruller ud, glæde os over at der nu er en uge mindre til det sker.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar