Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

23 aug 2012

Tro på det – der er også et job til dig

Lars Kristiansen

Lars Kristiansen

Nu er du på vej hjem fra ferie og jobsøgningen venter som en sulten ulv og ulven er desperat. Nu skal det være. Det er nu du skal i job, du vil det så gerne og du er så parat. Så kære job derude – gør dig klar, nu kommer jeg og spiser dig! Tro på det – der er også et job til dig.

Jeg har de seneste uger hørt mange sige ovenstående, godt nok med andre ord, men meningen var den samme. Det er så givende, at være sammen med andre som i den grad tror på det kan lykkes. For det kan lykkes, det ser vi jo hele tiden og hører næsten om det dagligt. Det er bare som om nogen af os hele tiden bliver sprunget over i køen. Jeg hader at blive sprunget over. Mit lod bliver aldrig udtrukket. Jeg vinder ikke engang sidemandsgevinsten i banko.

Men jeg har valgt ikke, at lade mig omsvøbe af negativitet og afmagt.

Hvorfor tro på det?

Fordi der er nogen der har det meget værre end mig og dig. Der er nogle stakler i verden der ikke har noget som helst. Ingen seng, ingen familie, ingen netværk, ingen mad, ingen job, ingenting. Men det har du. Du er privilegeret. Du lever i et fantastisk land, hvor du kan vælge at blive samlet op af et socialt netværk eller som de fleste, forsøge at klare udfordringerne selv. Tage ansvar for din egen situation. Den frihed har vi, fordi vi er privilegeret og bor i Danmark. Ok – du er på jobjagt (ligesom mig), men vi har trods alt et samfund der ”passer på os”. Det er der mange andre der ikke har, selv i de europæriske lande. Vi er en flok heldige kartofler.

Så hvordan holder jeg dampen oppe – og troen ?
Fordi jeg i den grad tror på det lykkes og fordi min omgangskreds (mine mentore, sparringspartnere, venner, familien, powerjobsøgerne…) også tror på det. De og jeg tror på, at jeg rent faktisk er kvalificeret til et job. Når alle de tror på det, så er det svært ikke også selv tro på det. Også ved jeg, at der er andre der har det værre end mig – og det trøster.

Find nye strategier for din job jagt

Tag dette råd med:
Har du gennem måneder kørt efter samme jobsøgnings mønster, så er det på tide at ændre kurs. Hvis du ikke har haft held til jobsamtaler eller en ansættelse. Godt så, skift kurs. Gør noget helt andet. Meld dig i et andet netværk, få nye sparringspartnere, søg råd hos dem der kender dig og lær. Du kan også tage skridtet til de uopfordrede ansøgninger eller møde op personligt i virksomhederne. Det gør nemlig en forskel.

Vigtigst er, at du gør noget andet end det du hidtil har gjort. Gør noget for andre. Hvad med frivilligt arbejde? Sportsklubben, spejder, foreningen eller besøgsven for de ældre? Og ja, – der er nogle regler for hvor meget man må, når man er på jobjagt, men gør en forskel. Det ser bedre ud på dit c.v., at du er aktiv med et eller andet, end du er sulten ulv der ligger på spring. Lad ulven komme ud og lege.

Mit mantra:
Opfør dig ordentligt. Vær flittig og gør en forskel.
Det kan være du har begået en fejl. Det er der mange der gør. Hver dag. Jeg har ikke mødt et fejlfrit menneske -endnu. Lær af dine fejl og kom videre. Behandel andre som du selv vil behandles og tal ordenligt. Tag ja-hatten og de positive briller på og vær dig selv. Tro på det bedste i dine medmennesker. Udstrål energi og glæde – det smitter og du ser meget bedre ud.

Giv den gas og tro på det!

Skrevet af

Lars Kristiansen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Læs eventuelt også

Din historik som ledig er dit online CV

Proaktivitet er nøglen til systemet – for mig

Hvor har du indflydelse?

Blogging er dit forskud på fremtiden – og et værktøj til at skabe den

Skriv en kommentar