Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

29 nov 2012

Torsdag d. 29 November – Akut-ledige melder sig syge i stor stil

Niels ReibTorsdag d. 29 November

En dugfrisk undersøgelse viser at 5,1% af de akut-ledige melder sig syge. Den nyhed bragte P1 hertil morgen på foranledning af en samtale jeg havde med journalist Jakob Skaaning tilbage i september måned, hvor jeg fortalte ham om hvordan jeg, for nu to år siden da jeg selv var sygemeldt, forsøgte at finde tal på dette emne.

Lyt til indslaget i Radioavisen

 Akut-ledige melder sig syge i stor stil

Den gang havde jeg kontakt til alle de store og mellemstore A-kasser og fagforeninger, Danmarks Statestik og Arbejdsmarkedsstyrelsen dog uden held til at finde et resultat på området. Jeg kan huske jeg blev ringet op af en medarbejder fra Arbejdsmarkedsstyrelsen og brugte knapt en time i telefonen med ham, hvor han guidede mig rundt på deres statestik sider og han til sidst måtte erkende at lige den statestik var ikke noget de havde lavet.

At jeg den gang ikke kunne finde tal på hvor mange jobsøgende der sygemeldte sig, gjorde bare at jeg blev endnu mere nysgerrig og interesseret i emnet. Jeg fornemmede at jeg nok ikke var den eneste der havde haft en svær tid i situationen som jobsøgende og det var dengang for to år siden i november/december 2010 jeg begyndte at overveje hvorledes jeg ville kunne bidrage med mine erfaringer.

Fokus på håndteringen af selve hverdagen

Jeg havde først kontakt til min egen daværende A-kasse og lavede et udkast til hvordan jeg mente de ville kunne gøre mere ud af at sætte fokus på håndteringen af selve hverdagen og dermed “klæde deres medlemmer på” til den hverdag som de pludselig befandt i. Dette blev modtaget, men de takkede nej til mit forslag…

Da jeg så nogle måneder senere raskmeldte mig og havde mit første møde med min jobkonsulent på Jobcenter Frederiksberg, havde jeg taget mit forslag jeg havde lavet til A-kassen med, for på den måde at vise konsulenten hvad det var jeg havde været igennem og hvad det var jeg ville fremadrettet. Dorthe og jeg har siden den dag haft et fantastisk samarbejde og vi arbejder sammen hen mod mine mål og jeg kan ikke rose hende nok for hendes opbakning jeg siden hen har fået.

I efteråret 2011 fik idéen om at jeg ville lave en netværksside, hvor jobsøgende nemt skulle kunne finde hinanden og derved ville kunne finde inspiration og motivation til hverdagen fra andre i samme situation, noget jeg følte jeg måske kunne have haft glæde af da jeg først blev ledig. Jeg havde bare brug for nogle samarbejdspartnere for at kunne komme i gang. Min baggrund inden for IT var så at sige lig ingenting… Så i december måned 2011 tog jeg kontakt til Beskæftigelsesministeriet, A-kassernes Samvirke og et par andre større firmaer og fremlagde mine ideer, tanker og bevægegrunde for at de skulle kunne se idéen med at støtte op omkring en sådan netværksside. Det skulle vise sig ikke at være så nemt. Så da jeg i midten af januar ikke havde fået nogle positive tilbagemeldinger og stadig ikke havde hørt fra Beskæftigelsesministeriet, ja så måtte jeg jo prøve mig frem selv.

Så den 18 januar i år (2012) lancerede jeg Ledigidanmark.dk som en blog og hjemmeside med fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen som jobsøgende.

Den første februar 2012 fik jeg et brev fra Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, som blåstemplede min idé og tanke men hun mente ikke hun kunne støtte projektet økonomisk…..

Idag har jeg så via et 6 ugers selvvalgt kursus selv fået lavet den netværksside jeg oprindelig havde i tankerne, nemlig Aktiveledige.dk.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

2 Kommentarer

 1. Tak for læsning! Jeg oplever selv, som nylig arbejdsløs, efter at have været på arbejdsmarkedet i knap 30 år, at der i den grad mangler, at der tages højde for, hvor aldeles rædselsfuldt det er, når tæppet rives væk under en.
  Er SÅ skuffet og frustreret over modtagelsen i en a-kasse, som jeg har betalt til altid. Modtaget af en jobkonsulent, der bruger 4 timer på at lire regler og retningslinier for dagpengemodtagere af. Der var ikke på noget tidspunkt tænkt på individuel behandling af de tilstedeværende, eller på, at, i hverrt fald jeg, sad og begræd min afskedigelse, og absolut ikke havde behov for at vide om krav til ugentlige ansøgninger, muligheder for at omgåes kravene på nogle pkt..Oplever at alt handler om bureaukrati, kontrol og manglende tiltro til arbejdsløse, uden at der kigges på, at kravene slet ikke svarer til nuværende situation, hvor der bare ikke er de arbejdsmuligheder som gør, at kravene om at søge og registrere ugentlige ansøgninger er realistiske. Søge for at søge, registrere for at registrere! Og ingen arbejdsgiver aner, hvem der reelt ønsker de søgte stillinger, eller hvem der har søgt af pligt!
  DET ER VANVITTIG HÅRDT AT BLIVE LEDIG, OG BEVARE ENERGIEN, især når man betragtes som en selvvalgt snylter…

  1. Selv tak Dorthe,

   Jeg er ked af at høre din oplevelse med systemet og kan sagtens sætte mig ind i din situation som nyledig pludselig at blive kastet ud i regler og retningslinier inden man har haft mulighed for at få fordøjet oplevelsen af at blive fyret.
   Hvis du har mod og lyst, så skal du være meget velkommen til at deltage i næste uges 08.15 Godmorgen på Ledigidanmark.dks Google+ side.

   Her vil vi være flere andre jobsøgende som vil kunne give dig sparring og input, samtidig med at vi kender til det du går igennem. Vi har alle været der.

   Du kan læse mere om hvordan du kommer med på 08.15 Godmorgen ved at klikke på logoet øverst på siden her. Jeg håber vi ser dig og kan hjælpe dig.

   Niels Reib

Skriv en kommentar