Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

15 jan 2014

Top 7 artikler om jobsøgning i 2013 på Ledigidanmark.dk

top7artikler2013

1. 101 Spørgsmål til jobsamtalen

question mark 150x150 Top 7 artikler i 2012 på Ledigidanmark.dkLars Kristiansen, som har skrevet denne artikel, har tidligere siddet i stillinger hvor han har ansat nye medarbejdere og det er med den erfaring han tager udgangspunkt i denne forberedelse og 101 spørgsmål til jobsamtalen.

Læs “101 spørgsmål til jobsamtalen” som forberedelse til din næste jobsamtale og bliv klædt på til fingerspidserne med denne perlerække af reflekterende spørgsmål om alt fra dine spidskompetencer til ferieoplevelser.

[divider]

 

2. Charlottes SUCCEShistorie – Se den jobansøgning der fik hende i job

succes historier

Efter 17 måneders ledighed og over 900 ansøgninger, blev det Charlottes tur til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Da jeg hørt det spurgte jeg om hun havde lyst til at dele hendes historie og den jobansøgning der banede vejen for hende.

Det er der kommet en super opfløftende SUCCEShistorie ud af til inspiration for dig som jobsøgende.

Læs Charlottes SUCCEShistorie – Se den jobansøgning der fik hende i job

[divider]

 

3. Hvordan skriver man en god ansøgning?

job-seeking

Efter at have kigget nogle hundrede ansøgniger igennem lavede Thomas Bigum denne video. Han fortæller om hvad han som arbejdsgiver kigger efter i en ansøgning og i hvilken rækkefølge han helst vil læse tingene i.

Se Thomas’ bidrag Hvordan skriver man en god ansøgning?

[divider]

 

4. Din Historik som ledig er dit online CV

NyhedsbrevmarkedsforingPelle Esbensen har skrevet om hvordan du kan bruge din ledighed til at opbygge dit online CV. Uanset hvem du er og hvilke strategier du anvender for at komme videre i livet og i nyt arbejde, kan du drage fordel af på forhånd at tænke over hvordan du kan dokumentere den udviklingproces du gennemgår.

Ved at kombinere strategier præsenteret i denne blog kan du maximere udbyttet af din ledighed og samtidig gøre dig selv til en mere interessant kandidat til dine fremtidige jobs.

Læs Din Historik som ledig er dit online CV

[divider]

 

5. Jeg ansætter mennesker – ikke CV’er

Netværksgrupper

Thomas Flindt skriver her om hvordan en af hans venner ansætter folk til sin it-virksomhed.

Har du tænkt på, at det måske forholder sig sådan på mange virksomheder og til mange jobsamtaler? Er du bevidst om, hvor vigtige dine menneskelige egenskaber er og giver du dem plads til at skinne igennem, også når du er til jobsamtale?

Læs Jeg ansætter mennesker – ikke CV’er

[divider]

 

6. Kære Mette! Jeg GIDER IKKE arbejde

TVAVISEN 10 januar 2013 02

Pia Henningsen skrev på baggrund af et møde med a-kassen denne artikel, efter hun følte sig straffet i forhold til hendes dagpengeperiode, fordi hun havde været ansat i et par kortere vikariater.

“Nu er det SLUT! Mette! Jeg GIDER IKKE ARBEJDE! Bliver jeg nogensinde ledig igen, så vil jeg bruge min tid på at søge faste job – og ikke bidrage til samfundet ved at tage midlertidige jobs. Det er der jo ingen fidus ved – og enhver er vel sig selv nærmest!”

Læs Kære Mette! Jeg GIDER IKKE arbejde

[divider]

 

7. Fik job efter kun 30 dage som Ledig – Læs her hvordan!

janjensenonlinecvHer er endnu en SUCCEShistorie om hvordan Jan fik job på 30 via de sociale medier.

Så snart jeg blev ledig meddelte jeg det ud i mit netværk på Google+ , på Twitter og på LinkedIn. Google+ er og bliver for mig det bedste sted at være når vi taler netværk.

Jeg havde lavet et online CV som du kan se her www.janjensencv.dk som jeg delte ud på Google+ og modtagelsen og støtten til mig var helt ubeskrivelig…

Læs Fik job efter kun 30 dage som Ledig – Læs her hvordan!

[divider]

 

Se også Top 7 artikler om jobsøgning i 2012 på Ledigidanmark.dk

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib – Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

1 Kommentar

  1. Pia Rasmussen

    Jeg tror på, at man selv kan gøre meget som job detektiv og gøre en potentiel arbejdsplads opmærksom på, hvilken værdi man kan tilføre som medarbejder. De handler om, at være proaktiv og have en positiv indstilling og tro på, at man er Unique og ingen andre end én selv har den samme baggrund og den tilgang for, at kunne gøre en forskel i det relevante job man søger /skaber.
    Dog er det nemmere sagt end gjort. Det kræver et god indsats og træning. Det er nemmere at udvikle sig og se sig selv udefra ved sparring med andre i et fælles netværk. Her kan jeg anbefale powerjobsøgerne – et nonprofit netværk af aktive arbejdsklar jobsøgere. Jeg ønsker dig det bedste 🙂 Pia Rasmussen

Skriv en kommentar