Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

Niels Reib
17 jan 2014

Top 7 artikler om jobsøgning i 2012 på Ledigidanmark.dk

Top 7 artikler om jobsøgning i 2012 på Ledigidanmark.dk

1. 101 Spørgsmål til jobsamtalen

question-markLars Kristiansen, som har skrevet denne artikel, har tidligere siddet i stillinger hvor han har ansat nye medarbejdere og det er med den erfaring han tager udgangspunkt i denne forberedelse og 101 spørgsmål til jobsamtalen.

Læs “101 spørgsmål til jobsamtalen” som forberedelse til din næste jobsamtale og bliv klædt på til fingerspidserne med denne perlerække af reflekterende spørgsmål om alt fra dine spidskompetencer til ferieoplevelser.

[divider]

 

2. Er du ramt af understress?

stress-articleStresscoach Tine Tangdal har skrevet om hvorfor man bliver ramt af understress. Og hvorfor er det netop mange arbejdsledige, der rammes? Det skyldes, at man som menneske har behov for at bruge de evner og ressourcer, man har. At man jævnligt føler begejstring ved det, man foretager sig. At det, man bruger sin dagligdag til, gør en forskel. Kan du genkende det?

Så læs “Er du ramt af understress?” og få redskaber til at ændre det.

[divider]

 

3. Skylder vi ikke dem der har det svært, at hjælpe dem lidt på vej?

hjaelp andre der har det svaert Der er dem der kan skrive og kan sælge sig selv, uden nogen form for egen begrænsning. Også er der dem, som for hvem det at skrive en smart ansøgning og samle sit c.v. er sort land. De ser bare ud som om det der med jobjagt bare ikke lige er deres boldgade. Nogen vil kunne lære kunsten, men der er også dem, som bare ikke forstår ”legen”.  Nå, men nu har vi altså nogle medmennesker som ikke er den fødte jobjæger og som ikke kan forfatte en sexet ansøgning.

Læs Skylder vi ikke dem der har det svært, at hjælpe dem lidt på vej?

[divider]

 

4. Hvorfor ledige får job efter langtidsledighed

business-graph-psdgraphics-493617 Linda Mylius Nielsen har skrevet denne kommentar til hvorfor ledige får job efter langtidsledighed. Der går jo denne her sandhed/myte/historie om, at når folk bare har været ledige længe nok (omkring et år), så får de et job. Pointen/moralen for dem som fortæller den, er altid, at det skyldes, at de ledige nu endelig er så desperate, at de virkelig 1) gider at arbejde eller 2) endelig er parate til at tage, hvad som helst (hvad det så end er!). Men er det nu sådan det virkelig hænger sammen? Det kunne jo også være fortællingen om følgende…

Læs “Hvorfor ledige får job efter langtidsledighed

[divider]

 

5. At blive fyret og degraderet til ingenting

Du-er-fyret Alle der har prøvet det, kender sikkert den følelse af at blive degraderet til ingenting når du sidder der og lige har fået at vide at du er blevet fyret. Omstændighederne er fuldkommen ligegyldige, for hvorfor er det lige mig og ikke hende/ham fra den anden afdeling…? Læs om Tines oplevelse og hvordan hun fik vendt det til noget positivt.

Læs At blive fyret og degraderet til ingenting

[divider]

 

6. Planlæg dig ud af en down periode som jobsøgende

eksempel på ugeplan “Jeg følte tingene var gået i stå, min ellers ukuelige optimisme var lidt i kulkælderen og det samme var min daglige struktur og planlægning”. Som jobsøgende er det næste uundgåligt ikke at opleve down perioder. Der har jeg, Niels Reib, skrevet denne artikel om og dele ud af mine erfaringer og hvad der for mig har virket for mig, så jeg igen er kommet tilbage på sporet.

Læs Planlæg dig ud af en down periode som jobsøgende

[divider]

 

7. Åh nej ikke igen! Du er ALTID jobsøgende…

sad_face1Kender I det. Fremtiden (også den nærmeste) er fuld af gode intentioner, mens fortiden (f.eks. i går) ikke levede op til forventningerne – i hvert fald dem, der havde med jobsøgning at gøre. Linda deler i denne meget rammende artikel, hvordan du aldrig holder fri når du er jobsøgende.

Jobsøgningen ligger hele tiden og lurer og den dårlige samvittighed ligger lige under overfladen, når ikke lige du får lavet de ting de havde bestemt dig for.

Læs Åh nej ikke igen! Du er ALTID jobsøgende…

[divider]

 

Se ogå “Top 7 artikler om jobsøgning i 2013

Held og lykke med jobsøgningen.
Jeg håber du finder inspiration i ovenstående artikler om jobsøgning.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib – Foredragsholder og konsulent
NielsReib.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar