Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

Niels Reib
29 dec 2014

Top 7 artikler om jobsøgning i 2014 på Ledigidanmark.dk

Top 7 artikler om jobsøgning i 2014

Niels ReibEndnu et år er gået, og Læs om hvordan  du kan få en skarp elevatortale, hvad en headhunter kigger efter på LinkedIn, hvordan du kan forberede dig til jobsamtalen, en succeshistorie og den ansøgning som landede jobbet, kompetence afklaring, uopfordrede ansøgninger og ikke mindst et overflødighedshorn af tips fra 19 eksperter – deriblandt direktører, coaches,
fremtidsforskere og mange flere.

 

7. Elevatortale – Nå, hvad laver du så?

Elevatortale rammeHvor skarp er din elevatortale? Kan du holde den på de optimale 30 sekunder? Hvis ikke så læs årets syvende mest læste artikel.

Vi kender det vist alle sammen, situationen hvor vi er til et arrangement og møder nye mennesker. Her får du tips til hvordan du laver en elevatortale som pirre modtageren og inviterer til dialog. For helt ærligt, så er der ikke nogle der gider høre på enetaler som tager flere minutter.

Læs Elevatortale – Nå, hvad laver du så?


 6. Bliv fundet på LinkedIn – En headhunters bekendelser

09.15_Godmorgen_Bettina_Wæde

I efteråret havde jeg glæde af Bettina Wæde’s selskab på 09.15 Godmorgen. Her fik vi et rigtig godt indblik i hvordan hun som headhunter arbejder, blandt andet med LinkedIn.

Bettina delte rundhåndet ud af tips til blandt andet hvordan din Linkedin profil kan optimeres og hvordan hun foretrækker et CV skal se ud.

Lad mig bare sige, der kom nogle spændende ting på bordet. Du kan læse nogle af dem i artiklen som blev den 6. på listen og de mest læste artikler om jobsøgning på Ledigidanmark.dk i år.

Som medlem på Ledigidanmark.dks forum kan du se optagelsen af webinaret og de mange andre webinarer som ligger derinde.

Læs Bliv fundet på LinkedIn – En headhunters bekendelser


5. 101 spørgsmål til jobsamtalen

Jobsøgning ramme

Her på 5. pladsen over de mest læste artikler om jobsøgning på Ledigidanmark.dk i år, finder du den mest læste artikel nogensiden på hjemmesiden. Det er en monster artikel med 101 spørgsmål, som kan hjælpe dig i forberedelsen til dine jobsamtaler.

Så gør dig selv en tjeneste og gem artiklen, så har du den lige ved hånden, næste gang du skal til jobsamtale.

Læs 101 spørgsmål til jobsamtalen


4. Charlottes SUCCEShistorie og ansøgningen der gav job

Succeshistorier ramme

Charlotte havde fulgt med på Ledigdanmark.dk i længere tid, så da jeg så på LinkedIn at hun var kommet i job, skrev jeg selvfølgelig tillykke. Jeg spurgte også om hun havde lyst til at dele sin historie med læserne på hjemmesiden, fordi jeg var sikker på mange ville kunne finde inspiration i den.

Det gjorde Charlotte og lige siden har artiklen været flittig læst. Jeg håber du vil følge i Charlottes fodspor, og dele din historie den dag du kommer i job. For hvis der er en ting man som jobsøgende har brug for, så er det de gode historie om at det kan lade sig gøre. Det hjælper til at motivationen og troen på det vil lykkes bevares.

Læs Charlottes SUCCEShistorie og ansøgningen der gav job


3. Kompetencer – Find dine stærke og svage sider

Jobsøgning ramme

Noget som mange af os har svært ved, er at sætte ord på og finde vores kompetencer. Derfor har jeg skrevet artiklen her, som kommer ind på 3. pladsen over mest læste artikler om jobsøgning på Ledigidanmark.dk i 2014.

Find inspiration i artiklen til at sætte ord på dine faglige, personlige og sociale kompetencer og få et redskab, der hjælper dig med at sætte ord på dine succeshistorier.

Læs Kompetencer – Find dine stærke og svage sider


2. Skriv en god uopfordret ansøgning og skabe et behov

Jobsøgning ramme

2014 næst mest læste artikel om jobsøgning, er en guide til hvordan du researcher dig til succes med uopfordrede ansøgninger.

Glem alt om de kendte virksomheder. De bliver oversvømmet med ansøgninger og din vil højst sandsynligt bare forsvinde i mængden, lige som chancen er, når du søger på opslåede stillinger. Her får du får du tips til, hvor du kan finde nogle af de mest attraktive virksomheder og hvordan du researcher før du skriver din uopfordrede ansøgning.

Læs Skriv en god uopfordret ansøgning og skabe et behov


Året mest læste artikel på Ledigidanmark.dk 2014

19 eksperter giver deres tip til hvordan du kommer i job

Fodselsdagsartikel-14

Sidste efterår sad jeg med en ide til denne artikel. Jeg ville prøve at samle så mange tips til dig som læser, fra så mange forskellige eksperter som muligt.

Det blev til denne monster artikel med 19 tips fra prominente ledere, direktører, rekrutteringsfolk, coaches, fremtidsforskere mm.

Så hvis du ikke har læst artiklen endnu, så se at få det gjort. Det er et overflødighedshorn af inspiration, som det ikke er set tidligere.

Gem artiklen, så du har den lige ved hånden når du sukker efter inspiration til din jobjagt.

Læs 19 eksperter giver deres tip til hvordan du kommer i job

Læs også

top 7 artikler i 2013 

top 7 artikler i 2012

 

Niels ReibSkrevet af
Niels Reib – Inspirator, Mentor og Foredragsholder
NielsReib.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar