Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

8 sep 2012

Tillykke – du er blevet fyret

Thomas Flindt

Thomas Flindt

En af mine venner blev for 4-5 år siden fyret fra sit job hos TDC.

Han sendte en sms rundt til alle sine venner, fordi han skiftede telefonnummer i forbindelsen med fyring. Han skrev meget kort, jeg er blevet fyret og skifter derfor telefonnummer i dag. Jeg svarede meget hurtigt og kort tilbage: Tillykke, efterfulgt af en smiley.

En uge senere skulle jeg så mødes med min ven, der af en eller anden grund, ikke skulle sælge telefonabonnementer længere. Noget af det første han sagde til mig var: “Jeg blev simpelthen så glad for din sms”. Han forklarede yderligere: alle andre, (ca. 30-40 andre) havde svaret: “hvor er det dog forfærdeligt, frygteligt, synd for dig” …og listen med de triste ord var næsten endeløs….. ‘ “Du er den eneste der skrev noget positivt, og det blev jeg bare så glad for” – sagde han.

Tillykke – du er blevet fyret

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er der altid noget positivt ved at blive fyret! Det betyder ganske simpelt, nye muligheder. Jo før man indser det, jo bedre. Jeg blev selv fyret for 17 år siden, og tog det faktisk også med et smil. Jeg havde ingen plan B, Jeg havde heller ikke nogen plan A. Jeg vidste bare at det betød nye muligheder, og at nye muligheder ville dukke op, når jeg var klar til det. Klar blev jeg, og der kom masser af nye muligheder til mig.

Min fyring blev på mange måder den største “turn-around” i mit liv. Jeg var vokset op i købmandsbranchen og havde brugt hele mit liv der, indtil jeg blev fyret. Min fyring, blev starten på et helt nyt liv.

I dag lever jeg et drømmeliv. Jeg skriver bøger om arbejdsglæde og lever, på 9. år, af at holde foredrag om arbejdsglæde. Alt dette var måske aldrig sket, hvis det ikke havde været for min fyring dengang. Hurra 🙂

Min ven, der blev fyret fra TDC, er snart færdiguddannet fysioterapeut. Han har også fået “et helt nyt liv”.

At blive fyret, betyder ikke at man behøver at hoppe ned i et stort sort hul. Det betyder, at nu har du chancen for at prøve noget nyt, gøre noget nyt og (måske) bevæge dig i en helt ny retning. Jo før du indser det – Jo før gør du noget ved det!

Skrevet af

Thomas Flindt

Motivator, forfatter og mindfullness instruktør

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar