Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

31 dec 2013

Tilbageblik på et spændende 2013 på Ledigidanmark.dk

Niels ReibEndnu et spændende år er gået og Ledigidanmark.dk fortsætter med at vokse og være foregangsside, når det kommer til at tænke i nye baner, skabe nye muligheder og bygge bro mellem beskæftigelsessystemet og jobsøgende. Det viste sig flere gange i løbet af 2013, derfor har jeg lavet dette tilbageblik på et spændende 2013 på Ledigidanmark.dk. Jeg har samlet lidt højdepunkter fra Ledigidanmark.dks andet leveår sammen, i et mix af videoer og billeder.

Januar

9/1

Første virtuelle sparring i Danmark mellem jobcenter og jobsøgende.

[one_half first=]På Ledigidanmark.dk startede 2013 med noget som ikke før er set i Danmark, nemlig en virtuel sparring mellem et jobcenter og jobsøgende. Den 9. januar havde jeg inviteret jobcenter Frederiksberg  til en åben sparring med Ledigidanmark.dks læsere på hvad, de som jobcenter kunne gøre for at engagere deres jobsøgende borgere, i nogle tiltag de i jobcenteret havde forsøgt at sætte gang i. [/one_half] [one_half]
[/one_half]

 

10/1

Indslag i TV avisen – Dobbelt så mange ledige falder ud af dagpengesystemet

[one_half first=]Det er en lidt sjov oplevelse, når telefonen ringer og stemmen i den anden ende siger; det er Torben Schou fra DR nyhederne. Har du hørt om… Den eftermiddag, torsdag den 10. januar, var det kommet frem at beskæftigelsesministeriet havde lavet noget af en fejlberegning, eller nok bare et decideret naivt fejlskøn, som skulle vise sig at blive noget af et chok for mange. Nemlig at der  ikke “kun” ville være op til 12.000 ledige der stod til at falde ud af dagpengesystemet i løbet første halvår 2013, i.flg. ministeriets “beregninger”, men i stedet ville hele 23.000 ledige stå til at falde ud af systemet i den periode. Og nu ringede Torben Schou, for at høre om jeg havde lyst til at blive interviewet til nyhederne samme aften.

Se hvad der kom ud af det i klippet til højre.

[/one_half] [one_half]DR logo 
[/one_half]

 

18/1

Ledigidanmark.dk kunne fejre et års fødselsdag og sikken udvikling hjemmesiden gennemgik det første år.

Ledigidanmark.dk v.1.0Da jeg publiserede Ledigidanmark.dk havde jeg ikke nogen som helst erfaring med at lave hjemmesider, hvilket også blev afspejlet i det første leve år med hele 3 forskellige layouts af Ledigidanmark.dk.  Hjemmesiden fik også andre bidragsydere og tæller i dag mere end 20 forskellige der skrive om personlig ledelse og branding, networking, ansøgninger, stresshåndtering, LinkedIn og meget mere.

Det blev også til Danmarks første virtuelle sparrings og møderum for jobsøgende, 08.15 Godmorgen (09.15 Godmorgen fra 2014), som havde præmiere den 24 oktober 2012.

[divider]

 

Marts

6/3

Møde med Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen 

Mette Frederiksen og fremtidens JobcenterJeg havde set meget frem til denne dag, hvor jeg havde fået et møde med Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Et møde hvor jeg ville tale om jobcentrenes manglende dialog mellem hinanden (jeg forstår ikke hvordan man som jobsøgende kan opleve så store forskelle, alt efter hvilken kommune man er bosat i, når det er de samme rammer de arbejder under) og iværksætteri blandt jobsøgende, da jeg mener der går en masse jobsøgende rundt, som under de rette vilkår, ville kunne skabe deres eget job som iværksættere og der med være med til at få hjulene i gang. 

Se den artikel jeg henviste Mette Frederiksen til at læse med jeres kommentarer.
Fremtidens Jobcenter – Deltag og giv din mening tilkende

[divider]

 

April

11/4

Selvstændig

Reib logo 250x60Da jeg selv var en af dem der i 2013 stod til at falde ud af dagpengesystemet, men da jeg simpelthen ikke ville kunne betale regninger og leve af den uddannelsesydelse jeg havde udsigt til at modtage, valgte jeg at droppe alt hvad der hedder sikkerhedsnet og blev selvstændig konsulent, foredrags-
og workshopholder.

18/4

Samarbejde med Jobboxen i Ikast-Brande kommune

foredrag i jobboxen august2013Jobboxen i Ikast-Brande havde jeg gennem længere tid skabt en god relation til og det er fantastisk at jeg i dag er tilknyttet som ekstern konsulent, og laver workshops for kommunens jobsøgende om hvordan de skaber de bedst mulige rammer i hverdagen, så de kan præstere optimalt i jobsøgningen. Et samarbejde jeg er super glad for, da jeg personligt ser Jobboxen i Ikast-Brande som værende et af Danmarks førende jobcentre, der ikke er bange for at tænke i nye baner.

[divider]

 

Maj

16/5

Oplæg for arbejdsmarkedsstyrelsens IT afdeling om Jobnet.dk

JobnetAt skulle lave et oplæg for arbejdsmarkedsstyrelsens it afdeling om brugen af Jobnet.dk som jobsøgende, var simpelthen ikke noget jeg kunne sige nej. Så da jeg fik muligheden for at fortælle hvordan jeg, og ikke mindst jer som læsere her på Ledigidanmark.dk, bruger/ ikke bruger jobnet til jobsøgning, til dem som sidder og er ansvarlige for den videre udvikling måtte jeg jo gribe muligheden og fortælle dem hvordan jobnet.dk i mine (og jeres øjne) brude skrues sammen, hvis det skulle være et værktøj man som jobsøgende ville benytte sig mere af, end det ene minut de fleste bruger på siden om ugen.

Se den artikel jeg henviste arbejdsmarkedsstyrelsen til at læse med jeres kommentarer.
Jeg skal bruge dit input – Hvad bruger du Jobnet til? 

22/5

Interview om beskæftigelsesindsats, jobsøgende, jobcentre og hvem Niels Reib er

[one_half first=] Da jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at stille op til et interview om ledighed, Ledigidanmark.dk og beskæftigelsesindsatsen i det hele taget, var det endnu en gang bare at sige ja tak.

Se interviewet og kom gerne med din kommentar [/one_half] [one_half][/one_half]

[divider]

 

September

16/9

Konference om ny beskæftigelsespolitik

Ledigidanmark.dk med på beskæftigelseskonferenceNu har jeg efterhånden fået mig et stort netværk inden for beskæftigelsesområdet og det medførte at jeg blev inviteret med da Dansk Socialrådegiverforening afholdte en konference om ny beskæftigelsespolitik. Her skulle jeg være med i et praktikerpanel og komme med mine tanker og idéer til en ny beskæftigelsespolitik. Her fik jeg også mulighed for at høre lidt om, hvad man i Carsten Koch udvalget arbejdede på, og kunne ikke lade være med at klappe stille i mine små hænder, da områder som bedre dialog mellem jobcentrene og iværksætteri blev nævnt. Præcis de to emner
jeg jo havde haft på dagordenen på mit møde
med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

17/9

Lancering af foredrag for ledige

Foredragsholderene på Ledigidanmark.dkSom noget nyt indgik jeg en aftale med tre af bidragsyderne på Ledigidanmark.dk om at sammensætte nogle foredrag specielt målrettede til jobsøgende med inspiration og motivation i højsædet.

Med emner som netwokring, personlig ledelse og trivsel er det alle foredrag som vil kunne styrke jobsøgende på deres vej mod nyt job.

Læs om foredrag for ledige

[divider]

 

Oktober

1/10

Jobmesse Fyn

Jobmesse Fyn 2013Første gang Ledigidanmark.dk var repræsenteret på en messe var da alle de Fynske jobcentre var gået sammen om at lave en stor jobmesse.

Et fantastisk setup hvor der var små 200 virksomheder, fagforeninger/ a-kasser, netværksgrupper, kursusudbydere og selvfølgelig de fynske jobcentre. Med mere end 6.500 besøgende havde vi rig mulighed for at møde de fynske jobsøgende og heri blandt også læsere af Ledigidanmark.dk. Det er altid en fornøjelse at komme ud og møde jer der læser med og bruger hjemmesiden til inspiration i jagten på nyt job.

14/10

Nyt 08.15 Godmorgen forum med plads til 100 deltagere

09.15 Godmorgen på Ledigidanmark.dkEfter et år med 08.15 Godmorgen på Google hangout, valgte jeg at flytte forummet til et, hvor alle kan deltage og tage del i alt den gode inspiration der er på morgen sessionerne, som i øvrigt har hjulpet deltagere i job, på baggrund af den sparring og de tips der komme ud af et 08.15 Godmorgen møde.

Fra 2014 bliver 08.15 til 09.15 Godmorgen og jeg glæder mig til at kunne præsentere programmet for første halvår af 2014 i løbet af januar.

Læs mere om 09.15 Godmorgen

[divider]

 

Tak for et spændende 2013!
Jeg glæder mig meget til at se hvad 2014 bringer med sig af nye muligheder, netværkskontakter, udfordringer og glæder og ønsker alle Ledigidanmark.dks læsere en job- og lykkebringende 2014.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar