Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

24 jul 2012

Tilbage på arbejdsmarkedet – nyd tiden mens du har den.

Pia Henningsen

Pia Henningsen

Nyd tiden mens du har den

’Hvornår får jeg et indlæg?’ spurgte Niels mig for et stykke tid siden, da vi snakkede sammen. JA! JA! Nu er det jo sådan, at jeg er blevet udnævnt til gæsteblogger, så det haster vel ikke, tænkte jeg ved mig selv – men jeg lovede ungersvenden, at jeg nok skulle producere et søndag. Jeg tror ikke jeg sagde nogen bestemt søndag, hvilket vel egentlig var meget godt, for der er gået et par søndage siden vores nævnte samtale.

Nå, men her sidder jeg så – og skriver – og håber så, at Niels stiller sig tilfreds med mit noget forsinkede udspil.

Forsinket – fordi jeg jo må konstatere, at tiden nu lige pludselig ikke er så rigelig som den har været det seneste – lange – stykke tid. Tiden er blevet noget, der går rigtig hurtigt – og det skal jeg vænne mig til igen.

Tilbage på arbejdsmarkedet

Som det er de fleste af jer bekendt, så er jeg blevet ’arbejdsramt’ – som det hedder med et ganske uskønt ord. Jeg har fået et job som chefsekretær – administrativ medarbejder – eller hvad I vælger at kalde det – for mig er det ligegyldigt – i et lille ingeniørfirma, der med sin danske know-how sælger unikke løsninger til udlandet.

Jeg er blevet rigtig godt modtaget. Der er en hyggelig stemning i firmaet – der arbejdes stille og roligt (FEDT! At der ikke hele tiden er støj) for projekterne kræver ofte koncentration – hvilket jo også giver mig mulighed for at få lidt fred og ro – chefen taler pænt til mig (og de andre medarbejdere) og på nuværende tidspunkt har jeg allerede talt mere med ham end jeg gjorde med min forrige chef i løbet af de næsten 4 år jeg var i det gamle firma.

Jo, jo! Det er nye toner – og som et lille kuriosum skal jeg ikke undlade at nævne, at jeg forleden dag så en tidligere kollega i den lokale Netto. Vedkommende kunne dælme dårligt hilse – hvortil jeg kun kunne trække på skuldrene og tænke lidt over, hvor små og usle nogle mennesker er. Fred med det!

Nå, men, du tænker sikkert: ÅH! Det må da være dejligt at komme i gang igen!

Jo! Jo! Det er skam også rigtig dejligt at komme i gang igen – at vide, der kommer en lønningscheck ved udgangen af måneden – og at fornemme at man kan gøre en forskel.

Jeg klager ikke – overhovedet! MEN: Jeg vil altså have lov til at sige en ting:

HUSK NU FOR POKKER AT NYD DET SÅ LÆNGE DU ER LEDIG – OG FÅ DET BEDSTE UD AF DET!

Du ved VIRKELIG ikke, hvornår du igen får fri i så lang tid (Ja – ja: Definér Lang Tid – tænker du – hvortil jeg siger: Alt er relativt – for det kan jo være alt fra 14 dage til 14 måneder eller længere)!

Jeg ved, at jeg nu lyder kålhøgen – som det gamle udtryk siger – men der går lige nøjagtig siger og skriver 2 dage – så ville du ønske at du seriøst havde nydt din frihed noget mere.

Den daglige trummerum kører allerede her i huset – og selvom jeg kun har mig selv at tage hensyn til, så er dagsrutinen: 6.40: Op og i bad samt ordne hår og make-up – 07.15: Morgenmad og små praktiske opgaver af husholdningsmæssig karakter – 08.00: Dyb indånding – og 08:10 – ud ad døren. 08.30 – 16.30: Arbejde – 16:45: Hjemme igen (hvis jeg ikke lige skal købe ind på vejen hjem) – 17.15  Svømning – 18.15 – 19.30 Madlavning, opvask m.v. – og 19.30 Falde ned i sofaen for at se bare lidt fjernsyn og/eller skrive til f.eks. Ledigidanmark. 22.00 På hovedet i seng – meditere inden jeg sover.

Det er naturligvis en rå-skitse – men i bund og grund ligger der jo ikke meget overskudstid til spontant at sætte sig ned i sofaen og lade sig ’fordumme’ af Dr. Phil – eller til lige at nyde dagens 2 timer sol på terrassen – drikke kaffe med – well – f.eks. Niels – eller gøre nogle af de ting, som jeg i den grad nød, da jeg gik hjemme. Jeg er i høj grad fanget i hverdagens trummerum – og har rigtig svært ved at vænne mig til det.

Med fare for virkelig at træde nogle af jer gevaldigt over tæerne – hvilket jeg naturligvis undskylder på forhånd – så er det sådan, at jeg slet ikke har lyst til at arbejde, hvis det ikke var fordi jeg skulle. Jeg ønsker mig rigtig meget, at jeg havde råd til at gå hjemme og tage fat på alle de opgaver, jeg nu forsøger at få tid til i min sparsomme fritid. Jeg ønsker mig rigtig meget at have råd til at gå hjemme, så jeg kan pleje mine interesser omkring råd og vejledning til vægtmæssigt udfordrede med hensyn til kost og vægttab – ja, der er rigtig mange ting, jeg kunne få dagligdagen til at gå med – som ikke medfører at jeg sidder på en kontorstol.

Måske du synes jeg er utaknemmelig?

Faktisk har jeg altid været glad for at arbejde – jeg har været rigtig glad for de fleste af mine job – selv det forrige på trods af den ofte nævnte knapt så ideelle chef – og jeg har altid lagt mange timer på mine arbejdspladser. Nu har jeg bare ikke lyst til det mere – og jeg har brugt meget tid på at spekulere på hvorfor det er sådan, for svaret blev væk?

Men svaret fik jeg i sidste uge – endda på samme dag – af to forskellige personer – under to forskellige forudsætninger. Både min kiropraktor og en god veninde sagde nemlig til mig, at det er klart, jeg føler sådan – fordi: Jeg har været helt derude, hvorfra det er svært at komme tilbage – jeg har for alvor mærket, at livet er mere end skrøbeligt – så mine prioriteter har ændret sig alvorligt – også uden at jeg har bemærket det eller gjort noget for det – hvorfor den prestige, der ligger i at arbejde, er blevet nedprioriteret i mit liv. Nu er mit liv blevet min største prioritet.

Og det har de så evigt ret i: Mit liv er det vigtigste i mit liv!

Tænker du på det – når du er ked af, at ledigheden fylder meget i dit liv? Tænker du på det, når du lader dig irritere over Jobcentret eller A-kassen? Eller når du for gud ved hvilken gang bliver spurgt af ’velmenende’ venner og familie om hvordan det går med jobsøgningen?

Nej, vel?

Derfor: Lov mig, at du forsøger at få det bedste ud af den fantastiske frihed du har lige i øjeblikket. Det ER kun midlertidigt – det lover jeg dig. Før du aner det, så er du tilbage på arbejdsmarkedet – og tro mig: Hverdagens barske realiteter kommer susende i fuld fart ligeså snart din kontrakt er skrevet under.

MEN: Burde dit liv i virkeligheden ikke være det vigtigste i dit liv?

Jeg spørger bare.

Hav et godt liv – og husk at smile

Skrevet af

Pia Henningsen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

3 Kommentarer

  1. Hvor er det skønt at høre det er tilladt at nyde sin tid som arbejdsløs. Jeg møder ofte holdningen om at man er arbjedssky eller ikke vil arbejde når jeg giver udtryk for at jeg nyder tiden.
    Tak for din opbakning og tillykke med jobbet.

  2. Peter Tjellesen, PJS

    Hej , jeg synes godt om dit indlæg, og jeg syntes at du formulerer dig på en inspirerende måde. Jeg er enig med dig, at det er vigtigt at agere og tænke positivt- hele vejen gennem jobsøgningsprocessen.
    tillykke med jobbet.

Skriv en kommentar