Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

1 nov 2013

Think positive – Act innovative på vejen mod nyt job

Juan R Jensen - Think positive - Act innovative på vejen mod nyt job

Juan R. Jensen

I vores globaliserede verden, lyder mange virksomheders strategi: ”Think global – act local”.

Ved at tænke globalt, men handle lokalt, er det vigtigt, at eksportvirksomheden gør brug af; global tankegang, lokalhistorie og lokale symboler for at vinde større markedsandele i forhold til konkurrenter. Strategien har været meget populær og effektiv for globale virksomheder såsom Carlsberg og Coca Cola. Grunden til at disse virksomheder, har benyttet sig af denne strategi, er simpel – den har skabt vækst.

Nu, spørger jeg mig selv; Kan vi som jobsøgende ikke bruge det samme princip? Og kan vi ikke bruge den samme strategi til at skabe personligt vækst ved think positiv – act  innovative? Jeg er næsten sikkert på, at det kan lade sig gøre! Men hvordan kan vi tænke positivt, for at handle innovativt? Jeg har ikke en magisk recept, men jeg kan give et bud på det.

Think positiv – på vejen mod nyt job

I dag findes der mange der syntes, at det med at tænke positivt, kun handler om at sige, ”yes I can”. Jeg er sikker på at dette virker for mange; men hvor mange gange skal du sige det, før det virker varigt? Rigtigt mange gange, vil jeg tro. Jeg siger selvfølgeligt ikke at ”yes I can” strategien ikke fungerer for mange, men vi må samtidigt være realistiske og vi må også indrømme at der skal mere til, for at opnå en varig positiv tankegang.

I min verden, er det at tænke positiv bl.a. en serie af tanker og handlinger der bindes sammen med min lyst til at udføre noget kreativt og mine følelser for noget jeg brander for. At tænke positivt handler også om at fokusere målrettet og tror på det man gør, samt om at vise omverden at man kan bidrage til samfundet, på trods af at man delvist kan betragtes inaktiv idet man er ledig. For mig, er dét med at have et positivt sind et valg, -et valg du og jeg har.

Du kan faktisk vælge at tænke tanker der kan hæve dit humør, gennem et mere konstruktivt lys og generelt farve din dag med en mere håbefuld tilgang til de ting du foretager dig. Ved at vælge at tage en positiv tilgang til livet og til din jobsøgning, kan du begynde at fjerne negative og ukonstruktive tanker og se livet og jobsøgningen, som en rejse. En rejse fuld af muligheder og løsninger, frem for at lade rejsen præges af unødvendige bekymringer og hindringer. Her er der nogle tips til hvordan du kan skabe en mere positiv tilgang til livet generelt, men især til jobsøgningen.

Positive-Thinking– Tag ansvar for dine holdninger og handlinger
– Find en strategi for hvordan du kan bytte dine negative tanker ud med positive
– Tænk på de fordele der er ved at være en positiv tænker
– Undgå at tænke i ”sort og hvid”
– Stil dig ikke i en offerrolle
– Udfordre alle dine negative tanker
– Udforsk din kreative side

Act innovative – på vejen mod nyt job

Jeg vil her dele et eksempel på, hvad jeg mener med at handle innovativt, som har hjulpet mig i forhold til skabe personligt vækst og konkurrencefordele i forhold til andre jobsøgende.

Forleden dag, kontaktede jeg, via telefon, en chef af en dansk it-virksomhed, for at fortælle ham om at jeg var meget imponeret over hans bidrag på et af Brasiliens største hospitaler. Jeg fortalte ham at med hans software-produkt, har hans virksomhed været med til at effektivisere hospitalets personale, som i sidste ende nu kan redde flere liv.

innovation-ballHan spurgte mig, hvordan jeg kendte til deres virksomheds indsats i Brasilien samt hvordan jeg fik kendskab til at deres produkter var velmodtaget i denne del af verden? Jeg svarede at jeg gennem min store netværk og kendskab til Brasilien, fik oplysningen til det fra en af hospitalets læger, som dagligt benytter produktet.

Virksomhedens chef fortalte mig at ingen tidligere havde sagt så fine ord om deres produktets betydning i Brasilien. Han inviterede mig til en kop kaffe, hvor han ville høre lidt mere om mit netværk og kendskab til Brasilien, og samtidig lære mig at kende. Jeg sagde selvfølgeligt ja!

En af årsagerne til at jeg turde ringe direkte til chefen var, at jeg har et positiv sind, hvor jeg tør at udfordre mine skeptiske og negative tanker. Desuden, tog jeg ansvar overfor mine handlinger fordi jeg godt var klar over at telefonsamtalen kunne ende katastrofalt og at det kunne påvirke min tilgang negativ. Til gengæld, var jeg overbevist om at jeg kunne overleve et nederlag, da jeg, aktivt, har valgt ikke at stille mig i offerrollen. Derfor var jeg mentalt forberedt på det værste. Her viste jeg at jeg kunne bruge min kreative side, på en mere nuanceret- og innovativ måde som jobsøgende. Det er ganske klart for mig nu, hvordan jeg kan skabe personligt vækst og konkurrencefordele i min tilgang. Fra nu af handler det for mig at Think positiv – act innovativ på vejen mod nyt job.

 

Juan R Jensen - Think positive - Act innovative på vejen mod nyt jobSkrevet af

Juan R. Jensen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar