Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

31 maj 2013

Guide til jobsøgning – Tag førertrøjen i din jobsøgning – Åbenhed i jobsøgningen

Niels Reib Åbenhed i jobsøgningen

Så er det igen blevet fredag og tid til denne uges wrap-up.
Ugen her på ledigidanmark.dk har stået i føretrøjens tegn hvor jeg på bedste vis har sat fokus på 4 områder som for mig har været vigtige på min vej gennem jobsøgningen. Accept, Ansvar, Handling og idag Åbenhed i jobsøgningen.

For mange jobsøgende er det noget af sværeste at komme ud og møde mennesker i samme situation. Du tænker måske; hvad kan jeg bruge andre der ikke er i arbejde til, de kan jo ligesom ikke give mig et job! Eller også er det bare ikke nogle mennesker, du vil sættes i bås sammen med?

Lov mig én ting!

Du må ikke sidde derhjemme og lade dine tanker overmande dig, med risiko for at få ondt af dig selv. Du skal forsøge at komme ud og møde mennesker, som kan give dig de input dine tidligere kollegere gav dig og være en del af et fællesskab. Det kan du gøre på flere forskelige måder, om det er i sportsklubben, træningscentreret, bridge- eller fotoklubben er fuldstændig ligegyldigt. Vi er sociale væsener og har nogle helt elementære sociale behov, for at interagere med andre i hverdagen. Derfor giver nogle af de mange netværksgrupper dig en glimrende mulighed, for at få disse nye input fra en gruppe mennesker, som ikke kun kan relatere til din situation, men som også selv har gjort sig erfaringer du måske vil kunne drage nytte af, i din første tid som jobsøgende.

Hvis du skal være heldig med vilje, som Carina Heckscher kalder det, så kræver det at du er opsøgende. Og er er nogle af de jobsøgningsnetværk et rigtig godt sted at starte.

Netværksgrupper - Åbenhed i jobsøgningen

  • Du får nye input og nye “kolleger”
  • Du får sparring på din jobsøgning
  • Du får andre til at være dine øjne og ører
    (det kan være de falder over en stilling i deres netværk det matcher dig)
  • Du får en god energi af at mødes med andre
  • Du kan dele dine erfaringer og hjælpe andre

 

Der kunne sagtens skrives mere er jeg sikker på, men det er lige de ting der kommer til mig som jeg sidder her.

Du kan finde links til de fleste netværksgrupper her på siden.

Med min historie ville jeg ønske jeg havde haft nogle at møde med, som kunne relatere til nogle af de ting jeg gik med i hovedet. Det var jo ikke altid der var forståelse på hjemmefronten, så det kunne da have været rart hvis der dengang havde eksisteret nogle af de glimrende netværksgrupper der er derude i dag, dengang.

Åbenhed i jobsøgningen er et nøgleord

Taget i betragtning at jeg på godt to år er gået fra at have 100 professionelle kontakter på LinkedIn, til i dag at have knapt 700, mange af hvem jeg har mødt til arrangementer som Fest For Fyrede. Her i København kommer der, gang på gang, omkring 500 proaktive og optimistiske jægere. De kommer og får inspiration af forskellige foredrags- og oplægsholdere, og samtidig har de mulighed for at deltage på workshops og få deres CV’er kigget igennem af professionelle.

Som jeg rundede artiklen igår af med, så havde jeg ikke kunne gøre det jeg gør i dag, havde det ikke været for det netværk jeg gennem de sidste knapt to år har skabt. Så sidder du måske og tænker; ja ja den er god med dig, 700 kontakter på LinkedIn, dem kender du jo ikke allesamen… Og det har du helt ret i, men jeg gør hvad jeg kan, for at komme til at skabe relationer med så mange af dem, som muligt.

Det starter allerede når jeg anmoder om at connecte med folk. Der skriver jeg altid en personlig hilsen, hvor jeg med få ord fortæller, hvorfor jeg gerne vil connecte med den pågældende person. Og nej, det gør ikke at jeg kommer til at kende personen, der skal mere til. Det jeg så gør er, at jeg altid benytter mig at de muligheder der byder sig, når jeg rejser rundt i landet.

Et par eksempler:

Jeg har, sammen med Carina Heckscher, holdt et netværksmøde i Aalborg dagen før hende og jeg skulle lave oplæg til Fest For Fyrede deroppe. Vi inviterede simpelthen vores netværk til at komme mødes med os på det hotel vi overnattede på, hvilket endte med 5 hyggelige timer med nye styrkede netværksrelationer.

I sidste uge, som du måske læste i sidste uges wrap-up, var jeg i Aarhus en tur. Her skrev jeg ud til et par kontakter jeg har på LinkedIn i Aarhus en uges tid før og spurgte om de havde tid til en kop kaffe inden jeg skulle lave et oplæg om aftenen. Det resulterede i at jeg dagen efter blev inviteret til et internt møde hos Krifa om fredagen, med mulighed for at åbne nogle døre til at lave nogle ting for dem måske og mit andet møde lukkede jeg med en aftale om at der meget snart kommer en ny bidragsyder på Ledigidanmark.dk.

Var disse to ting blevet til noget, hvis ikke jeg havde være proaktiv og åben?

Jeg lover dig du aldrig vil miste noget ved at være åben for at møde nye mennesker. Jeg er blevet så meget rigere af de bekendskaber jeg har fået gennem de sidste par år og lært ufattelig meget af mange af dem. Havde det ikke været for netværk og min åbenhed, så havde Ledigidanmark.dk ikke udviklet sig og blevet den side det er i dag. Jeg havde sikkert heller ikke fået mig møde med Mette Frederiksen, hvis ikke det var fordi jeg havde valgt at tage til et arrangement, udelukkende for at møde og hilse på hendes ministersekretær.

Hvad skal være dit næste skridt for at skabe nye netværksrelation?

Jeg håber du har fået lidt inspiration via de sidste fire artikler til hvordan du du ved accept, ansvar, handling og åbenhed, kan komme langt i din jobsøgning og selv tage føretrøjen.

Rigtig god weekend til dig og husk at gøre noget godt for dig selv.

Men inden du gør det, så kan det være en af de følgende artikler også kunne inspirere dig.

Er du i den søgende eller tiltrækkende rolle?

Guide til jobsøgning – LinkedIn

101 Spørgsmål til jobsamtalen

Jobjæger, you must see the bigger picture!

Det, der har dit fokus får din tid

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar