Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

9 apr 2012

Struktur i hverdagen

Struktur i hverdagen

Niels ReibDa jeg gik ned med depression tilbage i foråret/sommeren 2010, kan jeg, når jeg ser tilbage, se hvordan min daglige struktur smuldrede og dermed også min fornemmelse af formål. Derved led motivationen også nogle knæk. Stille og roligt gik det bare ned ad bakke…

Derfor er jeg idag meget OBS på at have struktur på min hverdag og skabe nogle faste rammer og gøre mål.

Det er mandag og en ny uge skal angribes.

Men hvad skal jeg, og hvad vil jeg opnå, inden det igen bliver weekend?

Egentlig plejer jeg at bruge tid på at planlægge min kommende uge om søndagen. Men da jeg havde 3 aftaler igår, så det blev ikke til så meget.

Derfor har jeg hertil formiddag brugt lidt tid med min kalender, sat mig nogle mål, fået styr på min træning, overvejet hvilke venner/veninder jeg vil samle op på i den kommende uge osv…

Min kalender består af flere underkategorier.

Karriere, Motion, Social, Familie, Personlig udvikling, Far og “mig tid”.

Jeg har for hver uge nogle mål under hver kategori.

Eksempelvis har jeg under motion det mål, at jeg vil træne 5-6 gange om ugen. Jeg ved, det er med til at give mig energi og overskud. Så derfor er det en vigtig prioritet for mig.

Under Karriere er det at finde mindst de 2 stillinger, jeg skal søge. Men også bruge tid på at læse om ting, der kan være med til at udvikle mig inden for det område, jeg gerne vil arbejde med. Det er også et område, der kunne indgå under personlig udvikling. I øjeblikket går jeg jo på et 6 ugers valgfrit kursus og i den forbindelse har jeg fået mulighed for at arbejde meget målrettet på mit nye tiltag til Ledigidanmark.dk, som jeg regner med at lancere i slutningen af maj måned.

Nu har jeg jo ikke de nemmeste forudsætninger for at skabe et forhold til min et årige søn, som jo bor i Island. Men jeg har et mål om at skulle se ham minimum 2 gange om ugen på Skype. Så det sørger jeg også for, at der bliver afsat tid til, og at det bliver aftalt med hans mor.

Personlig udvikling kan jo være mange ting

Det kan være at blive bedre til at håndtere hverdagen som ledig eller fordybe sig i nogle bøger, som kan være med til at give dig inspiration til nye måder at anskue verden på.

Det kan med andre ord, være hvad som helst, du finder interessant.

Selv har jeg i denne måned valgt at læse op på og genopfriske nogle af de bøger, jeg læste sidste år, og som har været inspirationskilder til hvordan, jeg håndterer min hverdag idag.

Socialt er det også vigtigt for mig at være aktiv.

For mig var det en kæmpe omvæltning at blive ledig og miste den daglige kontakt til kolleger og kunder. Derfor gør jeg noget ud af at gøre “opmærksom på mig selv” i min omgangskreds og får lavet de aftaler med vennerne og veninderne, der er med til at give mig en “fællesskabsfølelse”. Det er ikke altid ens omgangskreds husker på, at du går rundt derhjemme som jobsøgende og husker at samle op på dig. De har jo deres hverdag og gøremål at se til. Så det kræver sommetider, at du er proaktiv og opsøger det selv.

Jeg har stort set hver uge en “hitliste” med venner/veninder, jeg gerne vil samle op på. Og det sørger jeg for også bliver skrevet i kalenderen. Der er også vigtigt for at vedligeholde ens netværk, at man husker at tage sig tid til det.

Dette er bare nogle af de ting, jeg gør for at skabe struktur hverdagen. Det er med til at give mig en fornemmelse af formål, velvære, værdi samt indhold i min hverdag.

Jeg håber I har haft en dejlig påske!

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

6 Kommentarer

 1. Tak for dit forslag Kathrine, det vil jeg da helt sikkert overveje at lave på et tidspunkt.
  Jeg skriver det i min “udviklingsbog”, så jeg husker det når jeg er færdig med mit igangværende projekt og tiltag.

  – Niels

 2. søren

  Moton er altid godt, Jeg løber så meget som ledig, at jeg har tabt 30 kg. Det står på 20-30 km hver eneste dag, og ja selv når det regner, og er mnus grader.
  Det med at finde 2 jobstillinger, som du kan søge er meget svært, medmindre du vil gå til slave løn i et ufaglært job, og til 100 kroner i timen, og mange timer væk fra bopælen.
  Især vikar firmaer gør stor brug af underbetaling, og korte vikar perioder på helt ned til 3-4 dage af gangen. Jeg så igår et firma som søgte en i 8 timer ialt, og det er da at gøre grin med arbejdsløse, som seriøst leder efter arbejde i Danmark.
  Ikke underligt at tusindvis af ledig går ned med stress og depression, jeg har selv været det hele igennem, og det eneste som holder en oppe, er motion.
  Familie, venner, og tidligere arbejdskollegaer, kan du ikke bruge til meget hjælp, da de har rigeligt i sig selv, og deres eget travle liv. Så i sidste ende er du alene, uden nogen form for hjælp fra jobcenter, eller fagforeninger, som mest af alt bare er en kontrol myndighed, uden nogen form for løsning i hvordan man hjælper ledige i job.

 3. Hej Søren,
  Tak for din kommentar og hvor er det super sejt og godt gået at du er så ihærdig med dit løb og dermed vægttab til følge!! Respekt!!

  Kan fornemme du føler dig alene i hverdagen uden den store kontakt til netværk, som sådan… Jeg kan fortælle dig jeg arbejder på et tiltag som vil blive lanceret hurtigst muligt og som vil give jobsøgende helt nye muligheder i hverdagen for at skabe sig nyt netværk.
  For som du selv er inde på, så har ens eksisterende netværk travlt med deres liv og arbejde. Hvilket jo er forståligt nok.

  Men hvis du melder dig til at modtage updates når der kommer nye blogs her på Ledigidanmark.dk, så vil du være blandt de første der får mulighed for at benytte det nye tiltag jeg arbejder på i forbindelse med et 6 ugers selvvalgt kursus jeg går på.
  Tiltaget vil gøre det muligt for dig at finde en at løbe med (hvis du synes det kunne være hyggeligt), eller hvis du mener at have mere brug for nogle at sparre med, så vil det være muligt at finde det i dit nærområde eller et andet sted i landet.

  Jeg glæder mig vanvittig meget til lanceringen, for jeg har på fornemmelsen det vil hjælpe og gavne rigtig mange jobsøgende i deres hverdag.

 4. søren

  Niels det ville en rigtig god ide, at så sat i søen.
  Jeg har nok som så mange andre ledige i landet, tabt alt på gulvet, efter at at have været ledig i snart 2 år, og søgt hundredevis af jobstillinger, ikke mindst alle de uopfordrede også.
  Jeg gik voldsomt seriøst ind i kampen, om at få et job, og lavde mail og kalenderstyring, og excelark, og opdaterede cv og ansøgninger, men lige lidt er det hjulpet på at få jobbet.
  Jeg aktiverede naboer, gamle arbejdskollegaer, fik diverse firmaer til at give et hint, om hvad de synes om CV, brugte diverse skoler, men stadig i samme båd.

  Omkring motion, så har jeg været selvmotiverende efter blodprop og hjerteoperation, depression, selvmord tanker, dødsfald i familien, der har ikke været nogen som har presset mig i det, ud over en læge som har sagt det var en god ide for mig efter 50/50 chance for overlevelse.
  Jeg lavede en plan på computeren, og fik et lægetjek før jeg gik igang. Jeg startede med at gå i nogle uger stille og roligt, derefter løb 2-3 km, og bygge på hver uge, med mere og mere motion.
  Da jeg startede så jeg aldrig nogen andre ude og løbe, men jeg tror det har givet opmærksomhed, at andre har kunne se jeg løber hele året rundt, for nu er det begyndt at blive en trend i området, jeg møder flere og flere som motionere hver uge.

  Efter jeg tabte de 30 kg, fik jeg lavet et tjek på mit bmi hos en sundhedsbus med et hold læger som kommer forbi indimellem ved det lokale supermarked. Resultatet var at jeg havde fået et helbred som en 18 årig, og det chokerede mig, da det er mange år siden, jeg var i den alder.
  Så jeg anbefaler det til andre som har været igennem det samme, at få motioneret meget, det tager lige det værste press psykisk, ikke man går helt ned.

  Når vi snakker netværk, så er der nået helt ravende galt i Danmark, den første dag en person bliver arbejdsløse, skulle de sendes til en jobcoach, som kunne gennemgå deres CV, lave jobplan og hjælpe med opstilling af ansøgninger, og hvad fremtids muligheder de har,og job chancer, indenfor det de nu er uddannet som, eller om de skal skifte.

  En rigtigt menneskelig og saglig vudering, som gav nået seriøst at arbejde fremad med for den ledige. Idag bruges der alt for meget tid, på at søge de samme ting,som man tidligere har arbejdet med, og min fagforening kom først efter 1 år, med et hint om at jeg nok skulle droppe at søge mere indenfor de felter jeg havde søgt i lang tid, til et stor møde med 50-60 andre ledige.

  Hvorfor er det, at ledige skal bruge tid, på jobsøgningsgrupper, hvor der hverken er jobkonsulenter, eller personalekonsulenter fra en masse firmaer. Der burde istedenfor afholdes rigtige ugelige jobmesser landet over, hvor ledige kunne få direkte kontakt til både store og små firmaer, som mangler folk. Jeg har selv været til 2, og de var 100% mere seriøse, end at ledige bruger måneder, på at smide tonsvis af CV ud til højre og venstre nettet, i håbet om at nogen ser dem.

  Jeg har gentagne gange bedt mit jobcenter, og fagforening,om disse tiltag, men svaret er nej, det kan vi ikke hjælpe dig med. Istedenfor sender de ledige hjem, og passe sig selv, eller ud i aktverings cikus forløb, som jeg da også har prøvet flere gange, hvor ledige sidder stuet sammen og drikker kaffe, og læser avis, imens undervisningen kun går på at tjekke om folk er dukket op på stedet.

  Min tillid til jobcentere er lige 0, de skifter sagsbehandlere, rundt hele tiden, og sidst jeg var derude, viste de ikke engang, at de selv havde indkaldt mig, eller hvem jeg var, og de havde lukket, på det mødetidspunkt de havde indkaldt mig på, så jeg stod udenfor rådhuset og kigge i lang tid, indtil en medarbejdere åbnede et vindue og råbte hvad jeg ville her.

Skriv en kommentar