Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

4 maj 2015

Skriv en god ansøgning – og spring foran I køen

gaestebloggerMit navn er Christian Sodemann og jeg er ejer af Evermart.dk, som sælger elektronik på internettet.

Som ejer af et firma er en af de vigtigste opgaver at ansætte kompetente medarbejdere.

Jeg har samlet en række af mine bedste råd, når du som jobsøgende skal skrive en jobansøgning.

Skriv en god ansøgning – og spring foran I køen

Tilpas din motiverede- eller umotiveret jobansøgning hver gang! 

Uanset om du skal skrive en motiveret- eller umotiveret ansøgning så lad være med at begå den typiske ‘dovne’ fejl. Udsender du den samme jobansøgning igen og igen, hvor du ikke gør andet end at rette navnet på den virksomhed du ansøger hos – ja, så er der en stor sandsynlighed for at du får en række afslag.

En arbejdsgiver får tonsvis af disse ‘copy-paste’ jobansøgninger, så brug den ekstra tid det kræver, at tilpasse din jobansøgning hver eneste gang. Som arbejdsgiver kan jeg godt genkende de jobansøgninger, som er sendt ud på få minutter – og ja, der kan sagtens være nogle rigtig gode ansøgere imellem, men at få en ansøgning som er 100% tilpasset til netop mit jobopslag, det giver en følelse af seriøsitet og engagement helt fra start.

Få de vigtigste informationer frem først

Sørg for altid at få de vigtigste informationer først i din jobansøgning. Eksempelvis, søger jeg selv en svensktalende medarbejder. Det vil sige at alle jobansøgninger fra folk, som ikke kan svensk, faktisk er spildt arbejde for mig at læse igennem.
Det er derfor en stor hjælp til arbejdsgiveren, hvis du i starten af din ansøgning eller allerede i den fremsendte email bekræfter at du opfylder de specifikke krav som arbejdsgiveren har stillet.
Det sparer mig, som arbejdsgiver enorme mængder af spildtid og giver en 100% forsikring om at det er en relevant jobansøgning.

Hvad er din motivation for at søge stillingen?

Jeg har den største interesse for at ansætte medarbejdere, som er tændte og topmotiverede. Jeg elsker at læse jobansøgninger fra folk, som allerede øverst i deres ansøgning skriver deres motivation for at arbejde hos mig.
Stil dig selv spørgsmålene;
– Hvorfor vil du gerne arbejde der?
– Hvad kan du bidrage med?
– Hvilke kvalifikationer fra jobopslaget er ‘spot on’ på dig?

Besvar disse spørgsmål og omskriv dem til en sammenhængenede tekst. Det fanger en arbejdsgiver med det samme.

Husk at personliggøre din ansøgning

Som arbejdsgiver har jeg selvfølgelig også interesse for at du åbner op og fortæller hvem du er. Der er ikke noget mere intetsigende end at modtage en jobansøgning, som praktisktalt kun er et CV – jeg vil gerne vide mere om dig, inden jeg kalder til samtale.

Indsæt et professionelt- og neutralt billede af dig selv, så jeg kan se hvem du er.
Fortæl kort om dig selv; Hvem er du, hvordan er du som person, hvor gammel er du, hvor bor du, civilstand og et par fritidsinteresser? Det er enormt rart som arbejdsgiver at du også viser en smule af din personlighed.

En arbejdsgiver sætter også stor pris på ærlighed, hos en ny ansat. Du skal selvfølgelig ikke sende dine dybeste tanker og hemmeligheder, men overvej grundigt om du har nogle informationer om dig selv som vil gavne arbejdspladsen og dig selv, at kende til.

Du skal ikke spare på kontaktinformation – husk at tydeliggøre dit telefonnummer, email og skriv at arbejdspladsen er mere end velkommen til at kontakte dig direkte på telefon.

Sæt dig ind i arbejdspladsen – har du mere relevant erfaring?

Du skal selvfølgelig ikke spare på relevant viden. Jeg ønsker som arbejdsgiver at du fremsender et CV hvor jeg kan se alle dine tidligere stillinger. Du kan med stor fordel tilføje et par linjer omkring dine tidligere arbejdspladser og hvilke kvalifikationer du har fået derfra.

Hvis du vil skille dig ud fra mængden af ansøgere, så vær på forkant. Gør en lille smule forarbejde og find ud af hvilken virksomhed, du søger job hos.
Eksempelvis; Søger du en stilling som lagermedarbejder hos en webshop, og du har erfaring indenfor markedsføring, så tøv ikke med at skriv det. Få alle mere eller mindre relevante erfaringer med. Det er kun et plus hos mig, som arbejdsgiver.

Opsummering:

 1. Tilpas din jobansøgning til hvert eneste sted du ansøger.
  Hellere have sendt 10 gode og brugbare ansøgninger afsted, end at have sendt 100 copy-paste ansøgninger afsted, som ikke resultere i en jobsamtale.
 2. Hiv alle de vigtigste informationer øverst i din ansøgning.
  Har jobopslaget kriterier til dig, så skriv aller først i din ansøgning eller i din mail, at du opfylder disse krav.
 3. Fremhæv din motivation for at søge jobbet. En arbejdsgiver elsker at læse om en engageret ny medarbejder. Lad være med at smøre tykt på og overdriv, men fremhæv hvorfor du er top motiveret og engageret i at få jobbet.
 4. Kan du byde på endnu mere end job stillingen kræver? Er de relevante for arbejdspladsen, så tøv ikke med at nævne dem. Søger du en stilling i et callcenter, så behøver du ikke fremhæve flere gange at du er vildt god til tømrerarbejde.
 5. Personliggør din jobansøgning:
  – Indsæt et billede af dig selv.
  – Giv en god beskrivelse af dig selv – det skal selvfølgelig ikke fylde mere end et afsnit
  – Tydeliggør dine kontaktinformationer.
 6. Tag imod respons på din ansøgning. Få et familiemedlem eller ven til at gennemlæse din jobansøgning, kan de finde nogle stavefejl eller umiddelbare mangler i din jobansøgning?
 7. Giv dig tid – en god jobansøgning kræver tid og kræfter, så forvent ikke at den bliver skrevet på en kort formiddag.

Gæsteindlæg skrevet af

Christian Sodemann

Ejer af Evermart.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar