Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

13 okt 2014

Simon Sinek – At finde drømmejobbet er som at finde kærligheden

Simon Sinek interview

– At finde drømmejobbet er som at finde kærligheden…

Niels Reib

Siden jeg første gang så Simon Sinek’s TED Talk ‘How great leaders inspirer action’ har han været en af mine inspirationskilder. Han har skrevet bestselleren ‘Start With Why‘ og har med snart 20.000.000 visninger, den næst mest sete TED Talk. 

Ville det ikke være fedt at finde DRØMMEJOBBET?
Se interviewet med Simon Sinek om hvordan du med udgangspunkt i HVORFOR, finder drømmejobbet.

Simon Sinek taler meget om hvorfor vi laver det vi gør (hint start with why) og hvilken betydning det har, at have det som vores udgangspunkt, ikke kun for os selv, men også i forhold til den virksomhed du søger job hos. For hvis du kan relatere til deres WHY, så vil chancen for at du vil kunne yde dit ypperste mange dobbles.

Simon Sinek’s Golden Circle

Først lad mig lige introducere Simons 'Golden Circle' princip.

Rigtig mange mennesker og virksomheder fortælle hvad det er de laver, når de er i sociale sammenhænge eller markedsfører sig. Sjældent hører du hvorfor de laver det de gør...

En af de ting som har gjort Apple så succesfulde er, at afdøde Steve jobs i mange af Apples produktlanceringer formåede at tale udfra Apples WHY - konstant at udfordre status quo.  Steve Jobs talte, så at sige, aldrig i tekniske termer, men i stedet i et sprog folk kunne forstå. F.eks. da Apple lancerede Ipod'en sagde Jobs; vi har lavet en musikafspiller, som giver dig 1.000 sange i lommen.

Det var dengang vi kun kendte til CD'er og vi alle vidste hvor meget 1.000 sange ville fylde på dem. På den måde, og med den udtalelse, udfordrede Apple status quo og har efterfølgende gjort det med flere andre produkter.

Der er flere andre, så som Matin Luther King og Wright brødrene (dem der var de første der kom vingerne og fløj), der gennem tiderne har talt ud fra deres WHY og på den måde inspireret masserne. Dit WHY/hvorfor er drevet af et formål, en tro eller en sag. Som i Apples tilfælde, formålet at udfordre status qou. Eller som i NASA's tilfælde, en stærk tro på de kunne lande på månen. Derfor kan dit WHY/hvorfor ikke handle om at tjene penge. For penge er et resultat, ikke et formål, en sag eller tro.

simon_sinek_golden_circle_ledigidanmark

Simon says:

Se interviewet jeg lavede med Simon Sinek

Find dit hvorfor og skil dig ud fra mængden

The Golden Circle er et stærkt værktøj og vil kunne gøre en stor forskel for dig, når du bliver bevidst om dit WHY og hvorfor du gør det du gør.

For det er i det øjeblik du begynder at tale ud fra din indre motivation og drivkraft, og ikke det du laver, at du vil begynde at skille dig ud fra mængden.

Som omtalt i interviewet har Simon Sinek lavet et, synes jeg, forrygende godt redskab til jobsøgning. Stand out in the job market tager dig igennem alle faserne i jobsøgningen med udgangspunkt i Golden Circle pricippet. Lige fra dine ansøgninger, CV'et, elevatortalen og endda tips til jobsamtalen.

Se Simon Sinek's TED Talk og bliv inspireret til at finde dit WHY!!

 

Hvis du bare er blevet halvt så inspireret af Simon Sinek, som jeg er, så er jeg sikker på du med dit WHY, vil løfte din jobsøgning til nye højder.

Mit WHY: Jeg springer ud af sengen hver morgen, fordi jeg brænder for at skabe fokus på jobsøgendes trivsel i hverdagen. Jeg tror på man præsterer optimalt i jobsøgningen, når man trives og på den måde bedst kommer godt videre til det næste job.

Hvad er dit WHY? 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib - Foredragsholder og konsulent
Ejer af Ledigidanmark.dk

NielsReib.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

2 Kommentarer

    1. Simon er bare super inspirerende og han har jo ret for pokker!
      Det var virkelig en stor fornøjelse at få lov til at interviewe Simon. Der kommer snart en artikel om historien bag interviewet, som meget godt illustrerer hvorfor vi ikke skal holde tilbage, men gå efter det vi gerne vil opnå 🙂

Skriv en kommentar