Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

29 okt 2012

Planlæg dig ud af en down periode som jobsøgende

Niels ReibSom jeg har været ind på før, så er det super vigtigt at få en struktur på hverdagen som jobsøgende.

Nu er det så blevet søndag aften og som altid sidder jeg her og kigger på den kommende uges aftaler og gøremål. Der er gang i min ugeplanlægning, mål for ugen inden for forskellige områder af mit liv og ikke kun min jobsøgning.

Planlæg dig ud af en downperiode

For bare små fire uger siden havde jeg en snak med min kære far. Jeg fortalte ham om hvor super frustreret jeg var over, at der ikke skete nok i forhold til min jobsøgning og de ting jeg ellers har sat gang i. Grunden til min frustration lå i en ellers rigtig god oplevelse jeg havde haft i Aalborg, hvor jeg var inviteret til at lave et foredrag til Fest For Fyrede.

Oplevelsen i Aalborg var fantastisk!

Mit foredrag til Fest For Fyrede tog udgangspunkt i min oplevelse og det jeg har mærket på egen krop, hvilket jo endte med at jeg måtte gennem 10 måneders sygemelding. Selve pointen med foredraget var dog, at vi som jobsøgende har et valg, skal tage ansvar og handle på de ting vi har indflydelse på, glemme de ting vi alligevel ikke er herre over og så se fremad.

Jeg mødte og fik snakket med mange af de fremmødte jobsøgende, hvor flere efter mit foredrag bekendtgjorde overfor mig at de kunne nikke genkendende til nogle af de ting jeg fortalte om, når det kom til den følelse jeg havde inden min indlæggelse og sygemelding. Jeg er bare stolt over de tilkendegivelser jeg får med på vejen, som viser at de ting jeg skaber fokus på er med til at åbne op for en dialog, som af mange betragtes som tabu.

Det er en af de ting som er med til at give mig blod på tanden i mit videre arbejde med at få skabt fokus på emnet, når nu “systemet” ikke vælger at have fokus på at hjælpe til at vi får en hverdag med struktur og velvære, så er det jo op til os selv som jobsøgende at hjælpe hinanden, når der er behov for det. Nu er det er jo på ingen måde fordi jeg synes vi skal sidde og have ondt af os selv, for det kommer man ikke videre med. Men vi kan gøre mange ting selv for at få vendt en down periode ved at planlægge os ud af den.

Tingende kan hurtigt vende

Ugen efter min tur til Aalborg blev jeg grebet af stor frustration over, jeg ikke følte der skete nok i forhold til de ting jeg har valgt at have fokus på, mht jobsøgende og håndteringen af hverdagen. Kilden til min frustration ligger i den manglende seriøsitet “systemet” viser i forhold til de jobsøgende og deres velvære i hverdagen og derved det psykologiske aspekt af den situation. Når jeg møder andre jobsøgende som kommer med den form for tilkendegivelser som jeg har nævnt, så bliver jeg sgu frustreret over at “systemet” ikke anerkender dette potientielle store problem, der kan opstå ved at folk på dagpenge kan gå og have det så skidt på grund af deres situation, at de reelt ikke er i stand til at præstere i deres jobsøgning.

Jeg følte tingene var gået i stå, min ellers ukuelige optimisme var lidt i kulkælderen og det samme var min daglige struktur og planlægning. Da jeg så sad her for 3 uger siden og prøvede at hive mig selv lidt op igen, ved at få struktur på den uge der ventede og få planlagt nogle ting som kunne give mig ny inspiration så jeg kunne finde motivationen og optimismen frem igen. Den uge skulle jeg deltage i mit første Webinar og havde 3 netværksarrangementer i kalenderen. Så der var lagt op til at ugen skulle blive inspirerende. Den uge skulle blive en uge som lagde grunden til flere nye tiltag her på siden og en fornyet motivation og optimisme.

Brug tid på at planlægge din tid og skab struktur i din hverdag som jobsøgende

Igen blev min struktur og ugeplanlægning vejen tilbage fra en mindre tur i nede dalen og når jeg nu sidder her igen, søndag aften og ser på næste uges muligheder, møder og gøremål og kan ikke lade være med at glæde mig til at se hvad der kommer ud af det. Imorgen står den på frokost sammen med Lars Kristiansen, som du måske kender fra siden her, og herefter har vi et møde  møde med Jobcenteret i Gladsaxe, tirsdag møde, onsdag er det 3 udgave af ‘08.15 Godmorgen‘ (hvor der pt er tilmeldt 4 helt nye deltagere) og fredag bliver der lanceret en ny udgave af ‘08.15 Godmorgen med kurserforledige.dk’ hvor man kan tilmelde sig og blive klogere på uddannelsesmuligheder som jobsøgende, selskab med konsulenter fra Kurserforledige.dk.

De sidste 14 dage er det gået stærkt og der er dukket muligheder op som ikke jeg havde set komme, hvilket jeg tilskriver at jeg fik planlagt at komme ud til arrangementer, arrangeret møder og har gjort en indsats for at komme ud blandt andre og få de fantastiske input man derved får.

Endnu en gang har jeg fået bevist overfor mig selv hvor vigtig min dagelige struktur, planlægning og målsætning er for mit velvære, overskud og derved min evne til at præstere. Man kan vel sige at jeg har iscenesat mig selv til at de ting skulle kunne ske, ved at planlægge mig ud af min mindre down periode.

Nu skal den næste uge angribes med et smil og med den genopstandne optimisme, ved jeg at ugen vil byde på flere nye spændende muligheder i min jagt på at finde drømmejobbet.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Læs eventuelt også

Struktur i hverdagen

Åh nej ikke igen! Du er ALTID jobsøgende…

Skrå plan… Nu skal det vendes!

Har du glemt at putte lodder i joblotteri-tromlen?

Ledige stresser – DR nyheder 19 januar 2012

2 Kommentarer

  1. Jan Lindholt

    Jeg kan også nikke genkendende til den hårde kamp det er og vigtigheden af at have en plan og en struktur for hvordan den udføres. De dage hvor jeg ikke har vidst hvad jeg skulle fra morgenstunden, har bestemt været de værste. Netværksmøder har været stedet for mig hvor jeg har kunne hente ny energi og dele min proces og mine erfaringer med andre. Jeg har lært enormt meget af at turde at åbne op og dele godt og ondt med andre end mig selv.

  2. At anerkende at jobsøgning er et fuldtidsjob og kræver planlægning, som da man var i job – er efter min mening det første og vigtigste skridt i retningen på at komme tilbage igen.

Skriv en kommentar