Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

14 jun 2013

Passion og drive – Bliver passion dit drive, kan umulige ting lade sig gøre

Niels Reib - Passion og drive - Plan for jobsøgningen og karrierenPassion og drive i hverdagen er noget alle burde have og hvis ikke, så søge det, hvis det ikke er noget vi føler er tilstede. Passion skaber drive og nysgerrighed på det der interessere dig, som kan føre til at du kan gå hen og blive ekspert på netop din passion.

 

 

Hvilken passion driver dig og gør dig nysgerrig?

For mit eget vedkommende blev min passion vakt, da jeg i sin tid var sygemeldt. Her undersøgte jeg hvor mange ledige der gik og blev sygemeldt, da jeg, på grund af min egen situation fornemmede, det nok ikke bare var mig der havd det svært, i hverdagen som jobsøgende. Resultatet var at der ikke fandtes tal på det jeg forespurgte, hverken A-kasser, Danmarks Statestik eller Arbejdsmarkedsstyrelsen kunne finde tal på hvor mange ledige der gik og blev sygemeldt.

Det trickede noget i mig. Noget som siden er gået hen og blevet en passion og et område der står mig meget nært, nemlig at skabe fokus på hverdagen som jobsøgende og inspirere til at skabe rammerne i hverdagen, så man er bedst muligt klædt på, til at kunne præstere i jagten på det nye job.

Den passion har givet mig et enormt drive og formål, som gør at jeg er hele tiden er nysgerrig på hvordan jeg vil kunne udvikle mig, bidrage og gøre på den måde gøre en forskel.

Jeg kan godt indrømme, jeg aldrig før har lavet noget der giver så meget mening, som det jeg laver i dag. Det er det jeg med denne artikel håber, at kunne være med til at prikke hul på din passions boble, så også du kan komme til at lave det der forbinder din passion og drive til det arbejde du skal ud og lave.

Passion er noget der kommer indefra, noget du brænder for. Når du finder ind til, og connecter med din passion, vil du ikke være i tvivl, det vil være trickeren som vil give dig drivet, til at kunne gøre en forskel.

En historie om, at umulige ting lade sig gøre med passion og drive

Simple LivingJeg mødtes forleden med kunsteren Nadia Plesner, hvis historie jeg gerne kort vil dele med dig.

Nadia er en pige i starten af 30’erne og lavede for nogle år siden et kunstværk som siden hen har sent hende ud i nogle vanvittige situationer. Nadia var provokeret af at folkemorderne i Dafur i medierne fik mindre omtale end en hvis frøken Paris Hilton. Så som svar på det lavede Nadia tegningen du ser her til højre.

Nadia besluttede sig for at lave t-shirts med tegningen og hvorfra hele overskuddet skulle gå til en nødhjælpsgruppe i Dafur. Det fik Louis Vuitton til at anlægge hele to søgsmål mod Nadia, som iøvrigt på daværende tidspunkt var ved at komme sig efter hun nogle måneder forinden var blevet kørt ned og havde svære smerter og brud i kroppen.

For at gøre en lang, men super interessant, historie kort. Så endte det med at Nadia ved en domstol fik omstødt to foregående domme ved at sagsøge Louis Vuitton og i dag har sikret kunstens ret til ytringsfrihed i verden på baggrund af den dom og at hun så sent som i sidste uge var inviteret til et FN møde i Genève og tale foran alle landenes delegationer!

Passion og drive – Hvad kan få dig til at springe ud af sengen?

Passion-and-LeadershipHvad vil du arbejde med, som hverdag kunne give dig lyst til at springe ud af sengen, ikke fordi kæresten, manden eller konen ligger der ved siden af dig, med det største morgenhår, men fordi du ved du i dag, igen, skal bidrage med det du elsker at lave og har allermest lyst til, som du er passioneret om, driver dig og du er god til.

Edward Deci og Richard Ryans research viser, at når vores tre psykologiske behov, brug af kompetencer, selvstændighed og forbundethed (når det er noget du tror på og harmonere med dine værdier) bliver mødt, bliver vi mere motiverede, produktive og tilfredse (glade). Med andre ord vil dit drive blive styrket, hvis disse tre elementer opnås i det du foretager dig. Hvornår har du sidst følt at disse tre elementer har været tilstede i det du har lavet? Og ikke nødvendigvis arbejdsmæssigt, men generelt.

Hvad er du passioneret omkring – og hvorfor?

Det kan være det er at give dine kunder/klienter den bedste oplevelse og skabe gode relationer. Det kan også være det er at løse store komplekse opgaver inden for computerelaterede værktøjer. Det behøver ikke nødvendigvis være noget der er arbejdsrelateret. Det du skal finde ud af er, hvad det er er tricker dig og hvorfor det gør det. Når du har fundet ud af det, kan du nemlig forsøge at overføre den tricker til noget der kunne være gavnligt for din karriere.

Om det er din store passion er at løse suduko eller at træne lilleputterne i den lokale sportsforening, er for vidt underordnet. Det der er interessant er, hvad det er, der gør det til din passion? Hvad er det for nogle elementer der er i det, som gør dig passioneret?

Hvad er meningsfyldt for dig – og hvorfor?
Hvad i din hverdag giver mening for dig og er noget du gerne vil kunne gøre mere af . Hvad kan du gøre, så du kan  få mere af det?

Hvad er din ambition for din karriere – Hvad driver dig?

Hvad har drevet dig hidtil – og skal det fortsat være det samme drive?

Hvordan kan du integrere din passion i din karriere?

When you work hard at something you believe in, it’s called passion, when you work hard at something you don’t believe in, it’s called stress.

Simon Sinek

Se hvad Simon Sinek fortæller om at finde din passion i dette korte klip.

 

Afsæt lidt tid til at skrive dine tanker og visioner ned. Skriv dem gerne samme sted, hvor du også skrev dine refleksioner til den foregående artikel.

I den kommende artikel sætter jeg fokus på udvikling og kompetencer og hvordan du kan blive inspireret til at tænke i muligheder og sætte mål for din udviklingen af dine kompetencer.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar