Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

16 okt 2013

Nyttige tips til jobsøgningen og hverdagen

Niels ReibJeg har valgt at skrive denne artikel med nyttige tips til jobsøgningen med det formål, at give dig, som jobsøgende, en liste  med muligheder der forhåbenligt kan hjælpe til gøre din hverdag mere inspirerende med flere nye input.

Du vil kunne finde flere inspirationskilder du vil kunne benytte dig så snart du er færdig med at læse artiklen her og dermed komme i gang og finde nye veje til inspiration allerede i dag.

Så lad os komme i gang!

Networking

Netværkssgrupper

Sidder du og er alene med din jobsøgning og har svært ved at finde på nye veje, til  at løsne en måske hårdt spændt job knude op?

netvaerksgrupper - Nyttige tips til jobsøgningen og hverdagenSå vil jeg på det varmeste anbefale dig at kigge efter nogle af de mange velfungerende netværksgrupper for jobsøgende, der findes rundt om i landet. Her får du mulighed for at mødes med andre der som dig har et brændende ønske om at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Disse eksisterende netværksgrupper finder du et stort overblik over ved at klikke her eller på billedet.

Fritidsaktivteter

Et andet sted mange jobsøgende “glemmer” at networke er i forbindelse med fritidsaktivteter. Her har jeg selv haft succes med at skabe netværk og det et sted hvor snakken er gået på andet end det manglede job, men i stedet om noget vi har haft en fælles interesse for.

Det er så over tid blevet til lidt jobsnak og folk har været hjælpsomme med idéer og kontakter.

Kaffemøder

Når du har skabt dig et virtuelt netværk på LinkedIn er det altid en god idé at invitere netværkskontakter til et kaffemøde. På den måde får du mulighed for at skabe en langt bedre og stærkere relation med dit netværk og dine kontakter vil langt nemmer kunne matche dig med eventuelle job åbninger i deres netværk.

Selv benytter jeg mig meget af kaffemøder. På en af mine sidste ture til det jyske fik jeg booket 14 møder, heraf var de 12 kaffemøder med nogle af mine jyske LinkedIn kontakter.

6 ugers selvvalgte kurser og aktivering

Når du har fået mulighed for at komme på 6 ugers kursus eller skal i aktivering, hvorfor så ikke benytte sig af de nye netværkskontakter og input du får linet op i sådan et forløb. Gå ind til det med åbent sind og tag de ting med dig du kan bruge.

Godt og GRATIS

Der er flere muligheder når det kommer til at finde gratis arrangementer at deltage i som jobsøgende.

09.15 Godmorgen

09-15-godmorgen-logo-danmarks-første-online-sparing-for-jobsøgende09.15 Godmorgen er Danmarks første virtuelle møde- og inspirationsforum for alle jobsøgende. Det betyder du kan sidde trygt hjemme i dine egne omgivelser, og få inspiration leveret live og direkte sammen med morgenkaffen. Her giver Ledigidanmark.dk dig en glimrende mulighed for at sidde hjemme og få tips til jobsøgningen ved at deltage i oplæg om emner som har med hverdagen som jobsøgende at gøre, samt at få input til hvordan du kan gribe jobsøgningen an på nye måder.

Webinare

Vi har været lidt inde på de virtuelle møder og her vil jeg også opfordre dig til at kigge nærmere på de gratis seminarer du kan få glæde af hjemme fra din egen stue (eller hvor du sidder når du kigger på skærmen foran dig). Webinare var ikke noget jeg selv havde kendskab til før jeg blev jobsøgende, men har fået en masse rigtig god inspiration på flere webinare siden jeg fik øjnene op for den mulighed.

Her vil jeg helt klart anbefale dig at kigge forbi IBCkurser.dk, hvor du kan finde flere gratis webinare med emner som Ledelse og HR, Projektledelse, Marketing, web og kommunikation, Salg og kundeservice og flere.

Som bonus har du her mulighed for også at networke. Jeg har skabt enkelte nye netværkskontakter via min deltagelse på webinarene.

Kurser (på engelsk)

Coursera.org er verdens p.t. største platform for gratis online-universitetskurser med fx Business & Management, Social Science eller Law, Economics & Finance.

Edx.org er Harvard, MIT og Berkeleys platform for gratis online-universitetskurser.

Disse to er tilføjet efter udgivelsen af artiklen

Jeg har selv lige brugt lidt tid på Coursera.org og Edx.org. Her har jeg allerede fundet indtil flere interessante kurser.

Der er flere fordele ved at tage sådanne kurser. Du bliver certificeret og det er noget du vil kunne tilføje på dit CV og LinkedIn profil. Læs mere om det på Djøfbladet.dk, som har en artikel om emnet.

Fest For Fyrede

Fest For Fyrede er et heldagsarrangement Jobindex sponsere og arrangere sammen med nogle af de ovennævnte netværksgrupper for jobsøgende rundt om i Danmark. Der har indtil videre været fester i Herlev, Sorø, Aalborg, Aarhus og snart kommer Odense også med på Fest For Fyrede landkortet. Det ér en FEST at tage til Fest For Fyrede og en glimrende GRATIS mulighed for, at skabe nye kontakter og blive rundtosset af inspiration. Så kommer festen i nærheden af dig, så benyt dig af muligheden.

Få en mentor

Alle kan have glæde af en mentor. En som har prøvet og kommet igennem nogle af de sammen udfordringer, som du selv står over for. En mentor kan du blandt andet sparre med om din jobsøgning, forberedelse af samtaler.

Jeg har fundet en rigtig god beskrivelse og fremgangsmåde på hjemmesiden Jobimindrevirksomheder.dk

Hjemmesider

Du finder også en masse inspiration via forskellige hjemmesider som omhandler jobsøgning og jeg har her valgt de to som udover Ledigidanmark.dk er et MUST for dig at besøge.

LinkedIn

Ligegyldigt hvad din jobkonsulent siger, så SKAL du som jobsøgende have en LinkedIn profil. Til dig som ikke ved hvad LinkedIn er, kan det beskrives som din erhversmæssige Facebook profil . Her har du udover en massiv netværksmulighed også en masse grupper med forskellige erhvervsrelevante emner, som vil kunne inspirere og holde dig opdateret på hvad der sker i din branche.

Flere og flere arbejdsgivere vælger også at annoncerer deres ledige stillinger på LinkedIn, hvor også rigtig mange rekrutteringsfirmaer afdækker muligheder.

Læs mere om LinkedIn i artiklerne Guide til jobsøgning – LinkedInLinkedIn – Derfor er det så vigtigt du er på LinkedInEffekten af en gennemarbejdet Linkedin profil og Kontaktet på LinkedIn

Jobfisk.dk

Jobfisk.dk er en hjemmeside som på mange måder ligger tæt op af hvad du finder her på Ledigidanmark.dk. Grunden til jeg vælger at fremhæve siden er, at indholdet er originalt og ikke noget du finder andre steder ligesom det du finder her på Ledigidanmark.dk.

Andre

Flere fagforeninger og a-kasser laver også gratis arrangementer du kan deltage i og så har jeg fundet hjemmesiden Gratisgoder.dk, et link som jeg kan anbefale til dig der gerne vil tage familien eller andre jobsøgende med ud til gratis udflugtsmål i hele landet.

Hvilke muligheder benytter du dig af?

Skriv din kommentar herunder artiklen og del med dit netværk.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

2 Kommentarer

 1. Der er også muligheden for at tage kurser, der kan genopfriske de ting, man tidligere har arbejdet med – jeg følger for tiden et praktisk statistikkursus fra Princeton og et kursus i organisationsanalyse fra Stanford – stillet gratis til rådighed gennem Coursera.org.
  Jeg har ellers aldrig været god til fjern- og selvstudie, men med Coursera virker det faktisk rigtigt fint for mig. Det bruger jeg et par timer om ugen på, og det er faktisk rigtigt brugbart i mit arbejde.

  1. Hej Morten, tak for input!
   Jeg har tilføjet links til Coursera.org og Edx.org, som jeg også fandt.
   Har allerede selv været inde og kigge på deres kurser og fundet et par ret interessante muligheder jeg på det kraftigste overvejer at tage.

Skriv en kommentar