Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

19 apr 2012

Nye netværks muligheder!

Nye netværks muligheder!

Niels Reib

Jeg sidder her og er kommet hjem fra morgenens spinning time. Jeg er blevet lidt inspireret af den tråd jeg startede for snart en måned siden på LinkedIn, hvor jeg spurgte til hvad der er den største udfordring i hverdagen som jobsøgende. Som jeg har været lidt inde på tidligere, havde jeg selv svært ved finde fodfæste, da jeg blev ledig. Jeg følte, jeg havde mistet min “identitet” og på en måde også det samhørighedsforhold jeg havde via mit arbejde.

Jeg mindes, at vi på et af kurserne i A-kassen, snakkede om netværk og betydningen af det. Nu var jeg i den situation, at jeg gerne ville skifte branche. Så jeg havde ikke det store, eller nærmere intet netværk, at trække på inden for det område.

Vi var en gruppe der arbejde sammen om nogle opgaver på kurset, som snakkede om at lave en maillingliste, så vi kunne holde øjne og ører åbne, på vegne af hinanden, omkring jobmuligheder inden for vores ønskede brancher. Men det løb ud i sandet ret hurtigt efter kurset sluttede.

Så hvor skal man starte, nå man er blevet ledig?

Netværk for jobsøgende

Jeg ved flere A-kasser er begyndt at tilbyde deres medlemmer at mødes i netværksgrupper med forskellig succes. Selv fandt jeg først ud af, at min egen A-kasse har et sådan tilbud, for et par måneder siden… Og det var fordi jeg fremlagde et helt køreklart kursusforløb omkring håndteringen af selve hverdagen. Et forløb som ville kunne indgå i de kurser, de allerede kører for deres ledige medlemmer. Det sørgelige var, at deres arbejdsmarkedschef og deres uddannelseskonsulent var villige til at lade mig prøve det af, men afdelingslederen i afdelingen jeg kunne prøve det af i, ville ikke bruge ressourcerne på det… Så han mig sendte i stedet et tilbud, om at deltage på deres netværksmøder…

Jeg har ikke før brugt LinkedIn til så meget. Men jeg må indrømme, at jeg idag er lidt træt af, at jeg ikke har benyttet mig af de netværksgrupper, der er at finde derinde. Der er rigtig mange interessante og gode debatforums derinde, som kan give god inspiration. Så hvis du ikke du allerede er på LinkedIn, så få oprettet dig med det samme.

LinkedIn er en professionel netværksside, hvor du kan finde nye professionelle kontakter, som kan være med til at hjælpe dig videre. Der er også rigtig mange headhuntere der bruge mediet til at rekruterer fra.

Det jeg savner ved LinkedIn er, at man ikke mødes med de mennesker der sidder i den anden ende.

Jeg har længe gået med idéen om at ville lave en decideret netværksside, hvor jobsøgende vil kunne finde inspiration og motivation hos hinanden. En side hvor jobsøgende vil kunne sparre med hinanden på tværs af brancher, uddannelser eller tidligere stillinger. Men også med muligheden for at finde andre medlemmer med fælles interesser, så man kan mødes om det også.

Siden skulle også give mulighed for at danne lokale netværks- og aktivitetsgrupper og der vil være et forum til deling af erfaringer, idéer og tips til hvordan man bedst håndtere hverdagen, jobsøgningen og hele den situation, som vi jo er mange der er sammen om at være i.

Jeg går i øjeblikket på et 6 ugers selvvalgt kursus, hvor jeg har fået mulighed for at gøre en tanke og idé til en realitet. Så lige nu er jeg i fuld gang med at bygge den side, som jeg tidligere har haft spurgt Mette Frederiksen om et muligt samarbejde om, selv, med hjælp fra et 6 ugers selvvalgt kurus.

Når aktiveledige.dk, som er netværksidens navn, runder 1000 medlemmer, vil jeg forsøge at lave nogle arrangementer med foredrags- og inspirationholdere et par steder rundt om i landet, der hvor der er bedst grundlag for det, i forhold til medlemmerne.

Sammen står vi stærkere!

Som jeg tidligere har beskrevet er det netværk der har givet mig mest, helt sikkert det jeg har fået mig via de spinningtimer jeg går på. Da jeg startede på timerne var jeg stadig sygemeldt. Men at møde nye mennesker på den måde, gav mig mulighed for at træde lidt ud af den “rolle” som sygemeldt/ledig. Jeg mødte nye mennekser på baggrund af fælles interesse, og det var virkelig et godt boost for mig. Det at mødes med nye mennesker, er også med til, at du ikke nødvendigvis vil blive set som “den ledige”, men som den du er reelt. Og i og med man deler interesser med dem man mødes med, har man allerede noget at snakke om, som ikke handler om “hvad laver du til daglig” osv. Der gik et godt stykke tid, før der overhovedet var nogen der fik at vide, at jeg var sygemeldt.

Spinningen gav mig det jeg havde savnet, siden jeg blev ledig. Nemlig det samhørighedsforhold jeg manglede. Jeg er så heldig, at jeg idag har fået nogle rigtig gode og tætte relationer på baggrund af det netværk. Har mødt nogle fantastiske mennesker, som jeg idag er taknemmelig for at have i mit liv og jeg tilskriver de mennesker en stor del af grunden til, at jeg idag er kommet tilbage sporet, som jeg er.

Det er noget af det jeg håber at aktiveledige.dk også vil kunne bidrage med til dets medlemmer. Altså være med til at udfylde det tomrum der kan opstå ved tabet af kolleger og det sociale aspekt ved at være på arbejdsmarkedet.

Det handler om at tænke kreativt og handle pro-aktivt. Der er så meget godt der venter derude, hvis bare vi tør gribe ud efter det.

Håber i får en fantastisk dag derude og husk at gør noget godt for jer selv!

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar