Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

4 jul 2012

Nu gik det lige så godt – lidt om job og straffer-menneskene!

Linda-nu-i-jobLidt om job og straffer-menneskene!

Nu gik det lige så godt… og så endte det alligevel med, at jeg sidder stortudende, høfeberramt, snottet-løber-ud-af-mig-sammen-med-salte-tåre foran computeren og skal søge job!

Det er selvfølgelig min egen skyld, at jeg er så pokkers optimistisk, at jeg – når jeg får en genial idé – ikke tjekker det, der står med småt. Som f.eks. nu, hvor jeg havde besluttet mig for at tage 1 måned ud af 5 resterende udskudt forældreorlov (ja jeg var en meget, meget flink medarbejder, der næsten ikke tog noget barsel) så jeg kunne holde arbejdsløshedspause, give mine pigerne en tiltrængt pause (de og særlig den mindste er sgu helt børnehave-stresset-udmattet) og holde fri med god samvittighed; alias inge sur, presset mor, der hele tiden modtager deprimerende afslag.

Jeg var så lykkelig ved udsigten til en hel måneds frihed. Men sådan skulle det ikke være

Jeg synes ellers det var en win win for både systemet og jeg og så oplagt, at jeg ikke i min vildeste fantasi havde overvejet, at det ikke skulle være muligt, men det er det ikke! Når man er ledig – eller i hvert fald på dagpenge – må man ikke tage udskudt forældreorlov (!) WHY???

Ja, undskyld mig, men jeg forstår det ganske enkelt ikke. I stedet for at bruge rup og stup ved ekstremt lang tids fravær fra mit job har jeg gemt af min barsel, så jeg kunne tage fri ifald mine børn skulle blive syge a la tre ugers skolkopper (som så hverken skal betales af arbejdsgiver eller ferie). Måske vandt man en lille sjat penge og kunne tage 2 måneder til østen på dannelsesrejse med sine børn. Eller min mand og jeg kunne bruge af den hist og her, hvis vi blev arbejdsløse, så det i det mindste ikke skal gå ud over vores børn. Men altså nej.

Ja .. og det kom jeg så ikke tættere på et svar af. Min analyse er, at det her er fundet på af dem, som jeg kalder ‘straffer-menneskene’. Det er den slags mennesker, som er sindsygt bange for, at andre skal få mere end dem selv. At der skulle være nogle som får mere end de fortjener – så hellere sørge for at alle får så lidt som overhovedet muligt. Straffer-menneskene er chefer, koner, politikere som er så indebrændte, at der krafted’me er nogle som skal straffes. Straffes for hvad straffes kan! Straffer-mennesket er sådan én som Inger-bitch-witch-Støj og nu er der bare nogle i systemet, der har glemt denne lille detalje, hvorfor den stadig eksistere – Her er en kamp, der skal kæmpes!

Men det bliver en anden dag

Lige nu må jeg mental forberede mig til at der skal søges job hele sommeren – bortset fra uge 30 og det er da et plaster på såret, at pga lav dagpengesats (ikke for mig specielt, men i al almindelighed) som kun nyuuddannede kan leve af og max skat, fordi jeg glemte at ændre mit rentefradrag (a la man ligger som man har redt!) så tjener jeg lige så meget på fem dages ferie som på en måneds dagpenge, udbetalt forstås.

Når det mentale overskud er på plads vil jeg så bruge resten af dagen på at reparere min karma efter jeg har svinet person til offentlig (hvilket jeg ellers er stærk modstander af) ved f.eks. at gøre rent i hjemmet, hente pigerne tidligt, få afsendt forsinket, forsinket bryllupsgave til veninde (Undskyld, undskyld, undskyld … den her gør ondt, men jeg skylder den på systemet, som gør mig så deprimeret, at jeg ikke kan tage mig sammen … eller noget) og sende en surprise god gerning til anden veninde. Så må Inger… ligge som hun har redt!

Jeg kunne selvfølgelig også droppe det med karmaen og søge et ekstra job, så jeg er fri for at være på dagpenge ;+]

Skrevet af

Linda Mylius Nielsen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

1 Kommentar

  1. right on . bor i udkantsdanmark og har ikke kunnet få job i 3 år nu og det bliver man sku også straffet for. Man bliver jo bare kastet videre når man nu brokker sig over at være aktiveret adskillige gange de samme steder. 🙂

Skriv en kommentar