Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

10 jul 2012

Møde i A-kassen på fredag om min jobsøgning

Niels ReibMøde i A-kassen

Jeg er blevet indkaldt til møde i A-kassen på fredag om min jobsøgning, og undrede mig over der var afsat 3 gange så meget tid til det i forhold hvad der plejer…

Jeg har den sidste lille uges tid været lagt ned af en god gang influenza og er endnu ikke helt sluppet fri, selv om jeg igår aftes besluttede mig for at det skulle være slut i dag… Så det er ikke meget overskud der har været til jobsøgningen. Men da jeg hoppede på cyklen hertil formiddag for at mødes med en i mit netværk, var det med hamrende hjerte og svimmelhed. Feberen har dog sluppet sit greb, men kroppen er åbenbart ikke helt enig i min beslutning om at det skulle være ovre nu…

Men nu er jeg så hjemme igen og må indrømme jeg ikke magter det store, mine tanker kredser lidt om et møde jeg har i min A-kasse på fredag om min jobsøgning. Er indkaldt til et opfølgende møde/ tjek som vi nu engang gør hver tredje måned som jobsøgende. Det eneste der undre mig lidt ved dette kommende møde er, at det er sat til at vare 45 minutter når det plejer at tage et kvarter… Hvad kan grunden til det nu være???

Jeg har faktisk en idé om hvorfor…

Jeg har hørt nogle rygter svirer om hvad denne A-kasse gør i øjeblikket, nemlig at deres medlemmer skal søge 3-10 stillinger om ugen. Det er jo ikke det samme som andre specialforbund har været ude og proklamere fornyligt, omkring deres medlemmers jobsøgning, som Linda skrev om i sit indlæg “Nye tider i beskæftigelsesindustrien“. Hvor journalistforbundet faktisk hellere ville have deres medlemmer bruger deres energi på at lave én god, gennemarbejdet og researchet ansøgning om ugen. Så jeg er spændt på om det vil blive bekræftet på fredag, om jeg skal til at søge 3-10 jobs om ugen. Bliver det bekræftet, så ved jeg allerede nu hvad der vil ske og jeg vil gå dem på klingen omkring deres begrundelse for at det skal gøres, når andre går i den stik modsatte retning.

Nu er det ikke fordi jeg selv nøjes med at søge de 2 jobs om ugen, som jeg pt skal, tværtimod… Jeg har godt nok svært ved at finde de to, for mig, relevante stillinger om ugen. Men hvis jeg så til gengæld tager alle de kontakter jeg henvender mig til i mit netværk og de uopfordrede mails jeg afsøger markedet med ind i min kalkulation, så er jeg langt over 10 stillinger om ugen.

Hvis jeg på fredag er indkaldt til en møde der skal være 3 gange længere end de møder jeg hidtil har været til i min A-kasse omkring min jobsøgning og de ikke har noget andet i ærmet end de plejer, så forstår jeg ikke hvor de får tid til det henne. De har jo så travlt, i følge dem selv… Så jeg er sgu noget skeptisk må jeg indrømme ,omend klar til at tage imod det de må komme med og så stille kritiske spørgsmål til det, skulle det gå den retning jeg tror det vil gå.

Nu er det så jeg er lidt nysgerrig, for at høre hvad I derude bliver fortalt af jeres A-kasser mht jeres jobsøgning. Der er jo åbenbart forskel på hvad de forskellige forbund mener er det rigtige som tiderne er.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

6 Kommentarer

 1. Du skal vist bare i seng, og få sygdommen væk, og blive frisk igen.
  God bedring, så kan du se lidt tour de france i eftermiddag.

  I min fagforening HK København, siger de at 2 job pr. uge lige nu er normen.
  Fremskaffer du omkring de 24 til 30 stykker hver 3 måned skulle det passe nogenlunde. Nu er der bare den lille ting, at de indkalder ledige på forskellige tidspunkter, nogen gange hver 8-9 uge andre gange hver 12-14 uge.

  Så det må man lige kalkulere lidt med, så du har det rette antal angivet, eller som nu, hvor det hele er overgået til elektronisk form, før de ledige møder op på stedet.

  Jobsøgning kan være mange ting, ikke nødvendigvis en direkte ansøgning, men også personer og arbejdsgivere, du har haft kontakt med personligt, over mail, eller telefonisk, eller igennem netværk i nogen som arbejder i et firma et sted.

  Men kunne da være sjovt, at hører hvad job du rent faktisk har søgt, for flere og flere søge ufaglært job stilling, da de ikke kan få nået i deres eget felt som de er uddannet som.

 2. Jeg hører også om at det er meget forskelligt fra A-kasse til A-kassen hvor mange og hvilke job de mener de ledige skal søge. Med andre ord hvor hårdt presser de enkelte afdelinger deres ledige medlemmer.

  Som før omtalt fik jeg den besked da jeg var ledig, at min norm var 1-2 om ugen eller hvad jeg syntes. Geografisk skulle jeg være parat til, at gå ud i en radius af ca. 60 km. fra min bopæl i forhold til mulige stillinger.

  Den besked som jeg også fik var, at direkte henvendelse, pr. telefon eller i netværket også talte som en jobsøgning. Så derfor skulle jeg ikke kunne dokumentere alle de stillinger som jeg søgte.

  Jeg overhørte en dag en A-kasse medarbejder omtale, at deres norm var 2-4 i ugen altså efter udbuddet/antal af ledige stillinger. I en vilkårlig uge havde en ledig haft ca. 60 mulige job i området som denne ville kunne søge. Dog forlangte de ikke at alle 60 skulle søges – men dog alligevel en stor part.

  Der er selvfølgelig forskelle indenfor hvilke fag man som ledig søger beskæftigelse. I nogle brancher er en papirudgave yt – der får den ledige primært ansættelse ved fremmøde på arbejdspladsen. Mens der indenfor andre fag lægges stor vægt på, at ansøger har sat sig ind i virksomhedens mision, vision og muligheder for udvikling og gennem sin ansøgning kan fremstille sig selv i forhold til disse elementer i virksomheden. Denne type af stillinger vil uvilkår tage langt længere tid, at søge end andre typer. Derfor er der måske disse forskelle i A-kassernes krav til den ledige.

  Regionale forskelle i forhold til antallet af ledige pr. A-kasse kunne måske også være en mulighed. Jo flere ledige i en enkelt afdeling – jo mere presses der på for, at få den ledige i arbejde.

 3. Hey, min AK siger to som mange af de andre, og jeg antager, at der er et rimeligt krav, som jeg derfor gerne opfylder. Dog, det føles omsonst, da jeg ikke umiddelbart “har lige tænder”, som min AK kalder det. DVS. jeg har ikke et straight og lige til CV, så derfor ryger jeg ret hurtigt ud. Når der er 800 ansøgere til 3 stillinger i samme firma, gider de – angiveligt – ikke bruge tid på en der ikke er nem og ligetil.
  Tjaaaa, bum bum, men jeg søger og søger …

  d.

 4. I min A-Kasse (AAK) skal vi lave 6-8 jobaktiviteter om måneden. Det kan være opfordrede ansøgninger, kaffeaftaler, kurser, uopfordret jobsøgning osv. Vi opdaterer det på en Jobblog, som de tjekker og giver (meget lidt) respons på.

  Min erfaring med AAK er desværre lidt blandet. Én ting er, at jeg ikke har benyttet mig af ret mange af de tilbud, de har. For det første fordi der er sommerferie! Hvilket jeg ikke forstår, for det signalerer, at sommeren er lavsæson for jobsøgning, hvilket jo kun er sandt for den opfordrede jobsøgning. Der er en masse virksomheder, som netop har tid nu til at svare på spørgsmål osv. Det er jo ikke sikkert, at man lige præcis kan tale med den rette kontaktperson pga. ferie, men så prøver man den næste virksomhed og følger op på den tidligere “Jeg kontakte jer for x uger siden og talte med din kollega, der anbefalede at jeg talte med dig” – og så har du indgangsvinklen!
  En anden ting er, at min A-Kasse har ansat en forholdsvis nyuddannet som jobkonsulent! Dvs. at de råd og den vejledning man får, kommer fra X kvinde, der har prøvet meget lidt i sit jobliv. Jeg ved godt, at jeg sidder og siger, at nyuddannede ikke har de rette kompetencer til at bestride dette job, hvilket jo undergraver min egen virksomhed – men jeg mener bare, at der i denne situation, for mig, ikke er meget værdi i det. Jeg havde ønsket en med mere erfaring!

  Derfor kan jeg kun tilslutte mig Lars, der skriver, at vi som jobsøgere har et ansvar! Og det er kun os selv, der kan holde os i ørerne. Vi kan ikke lægge det over på hverken jobcenter, A-Kasse eller anden aktør. Vi må være opsøgende om, hvor vi kan få hjælp til det at være jobsøgende. Jeg har været heldig hos anden aktør (Ballisager), der virkelig har givet mig gode redskaber! Jeg har søgt i mit netværk efter personer, der kunne læse mine ansøgninger og give gode råd.

  Der er kun én til at gøre arbejdet – og det er dig selv!

Skriv en kommentar