Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

17 mar 2013

Min energi er min GPS til mit næste job.

Lene Heide

Lene Heide

Der er mange veje, der fører til Rom og der er ligeså mange veje, der fører til et job. Som jobsøgende har jeg en GPS, der er indstillet på destinationen JOB (og gerne et i nærheden af, hvor jeg bor). Hvilken vej jeg skal tilbagelægge, ved jeg ikke på forhånd. Det bedste jeg kan gøre er at holde fokus på at navigere undervejs og gøre det til en god rejse og se rejsen som målet. Jeg ved, det er en kliché på størrelse med den kinesiske mur, men som jobsøgende giver det god mening at have fokus på rejsen, da vi ikke ved, hvornår vi kommer i mål med et job.

Vi er bedst, når vi er glade

En GPS fortæller os, om vi er på rette vej eller ej – og på samme måde virker min job-GPS. Den siger ikke kør til højre eller venstre, men giver respons i forhold til min energi – god eller stigende energi fortæller, at jeg er på rette spor, mens dårlig eller fald i energien, fortæller jeg med fordel kan justere. Men hvorfor er det energien jeg navigerer efter?

For det første fordi den har jeg altid adgang til og dermed mulighed for at navigere efter. For det andet er der så mange fordele i at tage energien med på råd og være i god energi som jobsøgende. Jeg har lige læst en bog af Mikael Kamber, hvor titlen siger det meget godt “Vi er bedst, når vi er glade”. En anden måde at sige det  på, som tit bliver afspillet på min indre pladespiller, er: “Jo bedre vi har det, jo bedre lykkes ting for os”. Så jeg har givet mig selv det job at justere på min energi, inden jeg kaster mig over ansøgninger, telefonopkald mm. Både fordi det giver bedre resultater og fordi jeg får en bedre oplevelse og processen bliver sjovere.

Når jeg er i den gode energi oplever jeg, at jeg får adgang til en drivkraft og et flow, der får ting til at ske, så det både bliver nemmere og sjovere bl.a. at skrive de gode ansøgninger. Jeg er mere effektiv, jeg finder bedre løsninger og mærker troen på at der er et job til mig – selvom medierne gør en jætteindsats for at overbevise mig om det modsatte.

Der er mange flere fordele og jeg er sikker på, at du selv kan byde ind med eksempler fra dit liv.

Beregner ny rute

Har min dårlige energi til gengæld fået overtaget, føles alting som om det er op ad bakke. At skrive ansøgninger og kontakte virksomheder opleves som hårdt arbejde, problemerne overskygger løsningerne og jeg når mindre på mere tid. Jeg kan godt få skrevet ansøgninger, men for mig svarer det til at ville lave en god rødvinssauce på dårlig rødvin, det bliver aldrig rigtig godt.

Når jeg oplever min energi er lav eller faldende fortæller min job-GPS, at det er tid til at beregne ny rute og gøre det der skal til, for at køre på margueritruten i stedet for at bakse rundt på en mudret markvej.

Hvordan vi så kommer tilbage til margueritruten og den gode energi, vil jeg sætte fokus på både i dag og i de kommende blogs, fordi der er så store gevinster at hente ved at investere her.

Her er 3 forslag, som du kan undersøge og se om de virker for dig

 • Vær nysgerrig på hvordan du kan løse en opgave på en ny måde, så energien stiger i stedet for at falde. Det vil påvirke din tilgang og du vil begynde at skifte din tilgang fra, at det handler om at få det gjort til, at det handler om at gøre det.
 • Lav en liste over ting, der giver dig energi. Så du har et sted, du kan hente inspiration, når du har brug for det. Fordi når vi sidder i den dårlig energi, kan vi helt glemme, hvad der vil hjælpe.
 • Tag en pause – også tankemæssigt. Gør noget andet måske fra din liste. Det vil give dig ny energi og oftest vil du opleve, at det problem, du havde inden pausen, er nemmere at løse efter pausen.

Del gerne dine erfaringer med hvordan du skaber god energi og eksempler på at god energi har gjort en forskel i din jobsøgning i kommentar nedenfor.

Læs eventuelt også

Jobsøgende – It sucks ikke at være i kontrol!

Få flere energiløftende dage med større motivation

Hvad er dit drive?

Velvære som jobsøgende – Hvad er vigtigst for dig?

Jobsøgende i DK: Gode nerver til godt nærvær

Skrevet af

Lene Heide

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

3 Kommentarer

 1. Camilla Brobjerg

  En tur på cykel eller gåben til Damhussøen, hvor jeg giver mig tid til at iagttage naturen, gør mig glad og giver mig energi.
  Det er ikke så tit at jeg går en tur med mig selv, for jeg er vant til at gå i selskab med nogen. Jeg er vokset op med 3 gravhunde. Det føles temmelig fjollet at lufte en imaginær hund, og gangstavene har jeg parkeret et sted, hvor de nu kommer andre tilgode .

  En cykeltur til Skovshoved Havn er også en af mine favoritter. Ude for enden af molen er der dejligt stille, og udsigten er helt fantastisk.

  En tur i skoven på jagt efter kantareller bevæbnet med min svampekurv og en fin lille børste. Det er en disciplin, som kræver koncentration, tålmodighed udholdenhed.
  Men forventningen – glæden over at nyde høsten med mine kære i huset ved havet, det gør at jeg ser frem til mine svampeture i månedsvis.

  Og nu vi er på de kanter, så får jeg også masser af energi af at svømme i havet eller body-surfe på de store bølger.

  En tur i træningscenteret, hvor jeg giver den gas og hyggesnakker, er også en god kilde til energi for mig.

  Endelig er en god kop kaffe gerne lige ved hånden til at give mig et quick-fix.

 2. Camilla Brobjerg

  Det giver mig også energi at forkæle mine forældre.
  – Jeg laver mad til dem.
  – Giver dem små gaver.
  – Hjælper dem med deres gadgets – indstiller kanalerne på TV’et eller kopierer telefonbogen fra mors gamle mobiltelefon til hendes nye smartphone f.eks.
  – Foretager søgninger og finder den bedste pris for dem.
  – I det hele taget hygger jeg om dem og tilbringer kvalitetstid med dem.
  De er også gode til at forkæle mig.
  Vi skal sammen til Italien på min fødselsdag og nogle dage frem.
  Og vi skal se opførelsen af Robin Hood i Ulvedalene til sommer, vi har set alle Det Kongelige Teaters forestillinger derude sammen. Det er noget så hyggeligt. Først spiser vi en god picnic og nyder at gå gennem Dyrehaven – både før og efter at solen er gået ned.

 3. Camilla

  I går fik jeg lidt mere at se frem til.
  På min fødselsdag flyver jeg til Rom med mine forældre og et af deres vennepar.
  I stedet for at køre direkte fra Rom til deres hus, mellemlander vi i Spoleto i Appeninerne, hvor der er en tudsegammel bro og bymur:
  http://www.hotelcavaliere.eu/

  Det er så dejligt at blive forkælet, og jeg bestræber mig på at støtte, bakke op og give kærlighed til dem jeg holder af.

  Jeg er ikke fejlfri, det sker desværre at jeg er urimelig.
  Men jeg er altid taknemmelig for at blive tilgivet 😉

Skriv en kommentar