Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

18 mar 2012

Mette Frederiksen, Powerjobsøgerne, Krifa

Mette Frederiksen, Powerjobsøgerne, Krifa

Niels ReibSå er det blevet søndag og jeg sidder her med min kop kaffe og skal igang med at planlægge min næste uge. Jeg går en rigtig spændende og travl uge i møde, med i alt 5 forskellige arrangementer/møder, som alle er relevante i forhold til mit mål og mission.

Dagen i dag vil jeg bruge på at forberede mig til alle disse møder og arrangementer.

Imorgen står den på et arrangement med Mette Frederiksen, som er i Jobcenter Ballerup for at snakke med ledige omkring beskæftigelse. Så her skal jeg have skrevet lidt stikord og spørgsmål ned, så ikke jeg risikerer at glemme noget. Vil blandt andet høre hvad hendes holdning er til de ting der er sket den sidste uges tid på 3 forskellige jobcentre, Økseangreb, brandstiftelse og forsøg på brandstiftelse.

Som jeg ser det, er det jo simpelthen et soleklart udtryk for den fortvivlelse og magtesløshed flere og flere ledige står overfor i hverdagen, og som er med til at drive folk til at reagere så udfarende. Det er på høje tid at der seriøst begynder at blive kigget på hvordan kommunikationen overfor de ledige er i jobcentrene rundt omkring i landet.  Selv kan jeg heldigvis undsige mig at have oplevet den type behandling, men det er jo desværre ikke hverdagskost at høre positive historier om måden hvorpå flertallet af ledige bliver behandlet på i dagens jobcentre.

Derfor mener jeg blandt andet det vil være givet godt ud, at forberede ledige på den hverdag de går i vente som ledige. Give dem redskaber til at håndtere situationen og inspirere dem til også at fokusere på andet end jobsøgningen for at få velvære ind i hverdagen.

Tirsdag står den på et møde med Powerjobsøgerne, som jeg jo stiftede bekendskab med i sidste uge til arrangementet Fest For Fyrede, som de arrangerer i samarbejde med Jobindex. Et møde jeg også ser nogle rigtig gode perspektiver og muligheder i.

Jeg har siden mit sidste blog indlæg i onsdags, fået en masse henvendelser både herinde og på LinkedIn, hvilket jeg værdsætter højt.

Jeg har blandt andet fået en invitation fra Karrierecenter København omkring et muligt oplæg hos dem, og så blev jeg i fredags kontaktet af en uddannelseskonsulent fra min A-kasse (Krifa). Jeg havde et møde med ham og deres Arbejdsmarkedschef i december sidste år, hvor jeg fremlagde min filosofier og tanker mht håndteringen af hverdagen som ledig. På mødet lagde jeg op til et muligt samarbejde omkring udviklingen af et sådan forløb i Krifa regi. Ved den lejlighed fortalte jeg også omkring mine planer med at lancere en hjemmeside med fokus på emnet og det eventuelt kunne gøres i samarbejde med blandt andre Krifa. Så nu skal vi samle op på vores møde fra december måned og jeg er spændt på hvad udkommet bliver. Det møde er torsdag morgen og bliver rigtig spændende!

Og så glæder jeg mig utrolig meget til er mit oplæg på fredag hos JobVision – København. Det bliver spændende at få lov til at dele ud af mine erfaringer, og de ting jeg har lært i mit ledighedsforløb og forhåbenligt inspirere andre ledige, til at tænke i lidt alternative baner og derved hjælpe dem til at få fokus på velvære og værdi indhold ind i hverdagen som ledig.

Håber I nyder weekenden derude og husker at gøre noget godt for jer selv. Det fortjener I!

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar