Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

Niels Reib
20 okt 2014

Merethe fik tændt en glemt drøm i januar – og udlever den i dag

Merethe fik tændt en glemt drøm i januar
… og udlever den i dag

Niels Reib - Merethe fik tændt en glemt drømJeg har en historie, jeg gerne vil dele med dig. Det er en super bekræftende historie fra det virkelige liv, om hvad der sker, når du fokuserer på det du har indflydelse på, fremfor de begrænsninger, vi er så pokkers gode til at sætte for os selv.

Det hele startede i forbindelse med en 4-dages workshop om personlig ledelse. Her mødte jeg Merethe. Merethe havde tilmeldt sig workshoppen, fordi et løft i hverdagen som jobsøgende var tiltrængt.

Den første dag talte jeg lidt om visioner og formål i forhold til forskellige aspekter i livet.

Da vi sluttede samme dag, kom Merethe op til mig. Hun sagde til mig:

Niels, du har tændt noget i mig. Min mand og jeg har haft en drøm, som vi vist egentlig har glemt lidt…

FEDT!!! … tænkte jeg.

niels_reib_workshopNæste morgen kom Merethe hen til mig. Jeg sagde goooodmorgen og smilede. Merethe smilede og et go’morn (vi var i jylland) blev returneret.

Hun sagde, hun var en smule træt. Det havde været en lang nat uden meget søvn, for hverken Merethe eller hendes mand, fortalte hun.

(“kender du det, at når du får sådan noget af vide, vil du helst ikke høre mere…?”)

MEN hun fortalte så, at de havde siddet hele aftenen og det meste af natten og talt om den glemte drøm. I løbet af natten var de nået frem til, at hvis de gjorde noget ved det, kunne de realisere den om ca. 5 år. Måske.

Min nysgerrighed var blevet pirret! Jeg kunne ikke lade være med at spørge:
Hvad er det for en drøm I har?”

Merethe fortalte, at de i mange år havde drømt om at blive plejefamilie for udsatte børn og unge.
(FANTASTISK!!! Er det ikke en fantastisk drøm??)

Men, som Merethe sagde, så ville den være svær at opnå i den 3-værelses-lejlighed de boede i, med 2 børn. Så der var også noget med nogle svigerforældre, en gård og noget ejerskifte, der lige skulle falde på plads. Ejerskiftet alene, regnede de med ville tage cirka tre år.

Drømmen om at blive plejefamilie havde alligevel lange udsigter.

Nu sidder du måske og tænker: “Det er fint med drømme, men de bliver aldrig til noget…” Men nu skal jeg fortælle dig noget…

PRISVÆRDIG drøm!

dit_motiv_din_motivationJeg starter altid andendagen på workshoppen med en lille spørgerunde. Her jeg giver deltagerne mulighed for, at komme med input og fortælle lidt om hvad de synes om det, vi lavede dagen før.

Mange var gået hjem, fuldstændig bombede i hovedet og størstedelen var gået meget tidligt i seng. Det skal siges, de havde også fået en hel del at tænke over efter førstedagen.

På andendagen går jeg lidt mere ind i det med visioner og formål. Her spurgte jeg Merethe, om hun havde lyst til at dele hendes og familiens drøm med os andre. For jeg synes virkelig, det er en PRISVÆRDIG drøm!

Heldigvis ville Merethe gerne dele drømmen med os. Det, der så sker, er et klassisk eksempel på hvad der opstår, når vi hver især åbner munden og deler vores ønsker og drømme med hinanden.

Idet Merethe åbnede munden, var der 2-3 andre på workshoppen som rakte hænderne i vejret og nærmest i munden på hinanden sagde: “AMEN, SÅ SKA’ DU DA LI’ TALE MÆ’…” (vi var jo i Jylland)

Jeg husker tydeligt, hvordan jeg nærmest stod og hoppede og dansede af glæde.

NETVÆRKET var i gang!!

Helt VILDT!

Det, der skete havde intet med HELD OG LOTTO at gøre…

Workshoppen afholdes over 3 uger, så da jeg mødtes med holdet til den første opfølgning ugen efter, var jeg SUPER spændt! Jeg glædede mig til at høre om, hvordan de havde arbejdet med redskaberne, de havde fået på de første 2 dage af workshoppen.

Flere havde fået mere energi og overskud. De havde haft fokus på de ting, de kunne handle på og havde gjort noget godt for dem selv. Som det havde været formålet den forgangne uge.

Det blev Merethes tur…

Hun sad der for enden af det lange bord, og sagde med det største SMIL, at hun “desværre” ikke kunne deltage den sidste dag på workshoppen, fordi hun havde fået job!!!

Den tager vi lige igen… Hun havde fået JOB!!!

Hun havde virkelig fundet ud af, hvilken forskel det gør, at fortælle andre om sine ønsker og behov. For det var gennem netværk, hun havde landet vikariatet og nu blev fri af dagpengesystemet.

Nu ved jeg godt hendes drøm var, at de skulle blive en plejefamilie. Men som Merethe sagde, så var selve jobbet egentlig “ligegyldigt”.

For hende handlede det om, at det var midlet, som skulle hjælpe hende og familien til at realisere drømmen.

Så kunne man tro historien slutter her…

Ugen efter workshoppen var slut, spurgte jeg i facebook-gruppen, hvordan det gik med at komme nærmere afklaring og mål. (Jeg har en gruppe til hver af de workshops jeg afholder.)

Da jeg læste Merethes kommentar på tråden, tabte jeg kæben…

Det, som de troede ville tage omkring tre år, nemlig ejerskifte på gården, var pludselig blevet til at…
(læs kommentar)

facebook_kommentar_nyhedsbrev

“Kan du forstå, hvorfor jeg tabte kæben?”

Tænk engang. Fordi Merethe og hendes mand, nærmest fra den ene dag til den anden, begyndte at fokusere på den glemte drøm, bor de i dag på den gård, som gør det muligt for dem at udleve deres drøm.

Ikke først om 5 eller 4 år, men måske allerede om halvandet til 2 år.

Er det ikke for vildt!?!? Det synes jeg i hvertfald det er!!!

Helt varm indeni

mentorforlob_niels_reib_gaetista_blå_262x300Merethe er i dag flyttet ind på gården og hun har været så sød, at dele de første par måneder med os andre i facebook-gruppen. Det har været dejligt, at følge med og se billederne fra hverdagen på gården med heste og høns.

Jeg bliver så glad og varm indeni, når jeg ser hvad mit lille skub, har betydet for Merete og hendes familie.

Og ikke mindst hvad det kommer til at betyde for nogle unge, der har brug for nye omgivelser og en ny start om nogle år.

Kunne du tænke dig, at få et løft i din jobsøgning og hverdag? Eller går du med glemte visioner og drømme, som du vil have tændt op under igen?

Så kig forbi mit mentorforløb og se hvad jeg kan gøre for dig, som jeg gjorde det for Merethe på min workshop om personlig ledelse.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib – Foredragsholder og konsulent
Ejer af Ledigidanmark.dk

NielsReib.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar