Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

24 jul 2013

Markedsføring af dine kompetencer og styrker

Niels ReibHvilken markedsføring af dine kompetencer og styrker, bruger du i din jobsøgning? Jeg har brugt lidt tid på at researche forskellige måder, hvorpå du som jobsøgende vil kunne markedsfører dig selv, dine kompetencer og styrker. Det som skulle have været en artikel eller to er blevet til en serie med mere uddybende eksempler, så du som læser, får så meget inspiration som muligt, til din jobsøgning.

Markedsføring af dine kompentencer og styrker

I denne første artikel om at markedsføre dine kompentencer og styrker, har jeg valgt at sætte fokus på to af de gængse måder, du sikkert selv bruger i din jobsøgning. Det har jeg så lige krydret med 2 andre måder, som der ikke er ret mange der kender til, og derfor heller ikke bruger… Blandt andet en som kan pimpe din LinkedIn profil lidt op…

Så selv om du kender til de to første, så snyd ikke dig selv, og få det sidste i artiklen med… Og del selvfølgelig gerne dine tips og tricks med de andre læsere, nederst i artiklen.

Jobsøgning med LinkedIn

Markedsføring af dine kompentencer og styrkerDu kan opnå meget ved at bruge de rette søgeord på din LinkedIn profil. Fornylig lavede Carina lidt om på hendes LinkedIn profil og gjorde den lidt mere detaljeret. Hun havde ikke haft held med at finde stillinger der matchede hendes kompetencer på diverse jobportaler, men pludselig skete der noget da hun lavede nogle få ændringer i profilen.

Fortæl lidt om dig selv og din jobmæssige baggrund

Jeg er uddannet mediegrafiker i 2006 og har 10 års erfaring indenfor faget og er pt i gang med at videreuddanne mig inden for onlinekommunikation og projektledelse.

Hvor længe har du været jobsøgende og hvor mange jobs er der på diverse jobportaler som matcher det du søger?

Jeg blev jobsøgende i januar i år (2013) og der har ikke været et særligt sort udbud af netop grafiske stillinger der matcher mine kompetencer og dem der har været, har der været rift om i form flere hunderede ansøgere. Ud af de 16.100 opslåede stillinger på Jobindex.dk i denne uge, er der 5 relevante grafiske stillinger i hele Danmark der matcher mine kompetencer.

Du ændrede for nylig nogle ting i din LinkedIn profil, kan du fortælle lidt om hvad du ændrede og hvilken effekt det havde?

Jeg skrev i detaljer hvilke firmaer jeg har arbejdet for, hvilken branche og fagområdet. Derud over ændrede jeg min job titel til “JOBSØGENDE GRAFIKER. En kombination af de to ting, gjorde at jeg på en måned fik 5 seriøse henvendelser fra 5 forskellige arbejdsgivere, som kunne give mig et job med det samme!

Læs hele Carinas fremgangsmåde

Morten Vium og ModerneJobsøger

Jeg vil ikke bruge så meget knald på hvordan du ellers kan optimetere din LinkedIn profil, så du får markedsført dine kompetencer og styrker yderligere. Der vil jeg hellere henvise dig til Morten Vium og hans hjemmeside ModerneJobsøger.dk

Morten har lavet en video til en super god artikel han har på ModerneJobsøger.dk, som du kan se her til højre. Skulle du have lyst til at finpudse din LinkedIn, og blive heldig med vilje som Carina gjorde det, så vil jeg anbefale at du også læser den detaljerede artikel ‘LinkedIn profil guide‘ på Mortens hjemmeside.

Jobsøgning med visitkort

At være jobsøgende i dag handler om at blive set og husket. Så derfor er det på det nærmeste et must at have visitkort med sig hvor end man bevæger sig.

Så som jobsøgende er det en rigtig god idé at investere i at få lavet nogle visitkort.

Efter min mening skal du have følgende på dit visitkort

Niels Reib - Markedsføring af dine kompentencer og styrkerBillede

Dit fulde navn

Mail og telefonnummer

Link til din LInkedIn profil

Link til din professionelle blog
(det emne kommer jeg ind på i en senere artikel)

Brug bagsiden af dit visitkort til at liste dine spidskompetencer og styrker, samt hvilke brancher der har din interesse. På den måde vil dem du møder nemt kunne placere og huske dig

Jeg har selv haft glæde af Vista Print til både mine visitkort og postkort – besøg vistaprint.dk

Hvis du har et tip til et andet sted, hvor man kan få lavet flotte visitkort til en fornuftig pris, så del endelig din viden med de andre læsere her på siden.

Jobsøgning med en Gravatar

Nu sidder du sikkert og tænker; Gravatarfornoget?

En Gravatar er dit virtuelle fodaftryk, når du bevæger dig rundt, og kommentere på forskellige hjemmesider, som f.eks. her på Ledigidanmark.dk. Jeg har fundet en video, du kan se her til højre, som hurtigt giver dig et indblik i, hvad du kan med en Gravatar. Ikke nok med at du får vist dit billede, når du kommentere rundt om på nettet, så vil du samtidig også kunne linke til f.eks. din LinkedIn profil. Du kan også vælge at linke til din hjemmeside, som jeg gør, hvor du jo kan markedsfører dine kompetencer og styrker via et online CV. Det vil jeg komme med et godt eksempel på hvordan du kan gøre, i en senere artikel.

Du kan også linke til din LinkedIn profil fra din Gravatar, så du på den måde markedsfører den, når du kommentere rundt om på nettet. Du kan se min Gravatar profil her.

Jobsøgning med Vizualize.me – Pimp din LinkedIn profil!

Vizualize.me giver dig mulighed for at gøre dit CV på LinkedIn mere personligt og langt mere indbydende. Det tog mig mindre end 5 minutter at sætte en Vizualize.me profil op. Vizualize.me henter dine karriere info fra din LinkedIn profil og så kan du eller personificere det med flere forskellige layout muligheder og farver. På den måde kan du skabe et flot visuelt og spændende CV for andre af se.

Du kan selvfølgelig dele dit Vizualize.me CV på de sociale medier og printe det ud også.

Du kan se min Vizualize.me profil her.

Et lille kig på hvad der kommer

Jeg håber du har fundet lidt inspiration i artiklen som er den første af (indtil videre) fem artikler, der sætter fokus på hvordan du kan bringe markedsføring af dine kompetencer og styrker i spil som jobsøgende.

I de kommende artikler kommer jeg ind på hvorfor det kunne være en god idé at lave en Google+ profil til din jobsøgning, men også med forskellige eksempler vise, hvordan du kan lave et levende online CV, jobsøgning via Facebook og hvordan du kan bringe din mail signatur i spil på en mere aktiv måde.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar