Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

5 aug 2013

Brug din mail signatur i jobsøgningen

Niels ReibI denne artikel om markedsføring kompetencer og styrker, tager jeg fat på hvordan du kan markedfører dine kompetencer og styrker i din mail signatur. Vi bruger alle i dag vores mails i høj grad til at kommunikere med hinanden. I de fleste mail programmer har man mulighed for at have flere forskellige mail signaturer, således at man, alt efter modtager, kan have en målrettet signatur man kan bruge til netop den type modtager.

Sådan bruger du din mail signatur optimalt

Som jobsøgende er der allerede mange der viser link til LinkedIn profiler, men hvorfor ikke også tilføje dine spidskompetencer og et par personlige styrker? På den måde vil modtageren af din mail måske nemmere kunne blive fristet, til rent faktisk at klikke på linket til din profil.

Et par eksempler kunne være som disse:
Niels Reib
Community Manager | WordPress | SEO

Niels Reib
Personlig Ledelse | Inspirator | Mentor | Foredragsholder

Niels Reib
Salgsorienteret konsulent med interesse for relationsopbygning og synergi løsninger.

Der er mange måde at stille det op på i din mail, men hold det forholdsvist enkelt uden for meget farvelade og let overskueligt for modtageren. Du kan eventuelt se et par andre eksempler i artiklen her.

Billeder i din signatur

MailsignaturJeg valgte fornylig at tilføje, det der efterhånden er blevet mit signatur billede, til min mail signatur. Det er det billede som jeg bruger på alle mine sociale medier, hvilket vil gøre mig nemt genkendelig, skulle modtageren af min mail, søge efter mig på et af disse medier.

Jeg har længe haft Ledigidanmark.dk logoet i min mail signatur, men fik ideen til at smide mit signatur billede i mailen også, for at skabe en bedre connection med modtagerne af mine mails. Der sker bare noget, når man kan sætte ansigt på dem man kommunikere med og det vil sikkert også skille dig ud fra mængden. Jeg ved da fra egene erfaringer, at jeg aldrig har modtaget mails med billede af afsender.

Links i din signatur

En anden oplagt ting du som jobsøgende kan gøre, er at lave et link til din professionelle blog/CV. Her skal det dog siges at en sådan hjemmeside/blog skal afspejle dine professionelle kompetencer og ikke være et sted, hvor man finder billeder fra familiens seneste udflugt til Bob Bon Land og lignende. Du kan læse om hvordan du laver en hjemmeside til din jobsøgning, i artiklen ‘Jobsøgning med egen hjemmeside – Sæt dit personlige præg i jobsøgningen’.

Som jeg allerede har været inde på har rigtig mange efterhånden et link til en LinkedIn profil i deres mail signatur og alt efter hvilken branche du befinder dig i kunne det også være en idé at lave et link til din Twitter profil, men specielt hvis du arbejder inden for kommunikation kan det være en go idé.

Jeg har selv en Twitter profil, men bruger den ikke i min signatur, da jeg ikke formoder at mange af dem jeg sender mails til har interesse i det. Det samme gør sig gældende for min Google+ og Facebook profil. Det er en opvejning at gøre sig og måske også her, en god idé at have flere forskellige mail signaturer at vælge imellem alt efter hvem modtageren er.

Hjemmesiden Wisestamp.com, giver dig mulighed for at tilknytte forskellige links til din signatur i Gmail på en frisk og professionel måde.

Jeg håber du har fået lidt inspiration til hvordan du via din mail kan markedsfører dig selv, dine kompetencer og styrker og skulle du have andre idéer til hvordan man kan markedsfører sig via mail signatur, så skriv endelig en kommentar her på siden så læseren efter dig kan få glæde af dit bidrag.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  - Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li' hva' du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar