Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

11 okt 2013

Luk glæden ind og bliv bedre til at håndtere de uundgåelige slag

Luk glæden ind!

Karen Kirstine Hasseriis - Luk glæden ind!

Karen Kirstine Hasseriis

Luk øjnene engang og se allerførst dig selv, når det står allerværst til.

Mærk godt efter hvordan det føles – er kraniet godt spændt og maven i sømandsknob?

Så kan du godt regne med at få mere af det!

Provokeret?

Helt i orden. Det blev jeg også første gang, jeg stiftede bekendtskab med begrebet positive selvbekræftelser. Hvad er det nu for noget lalleglad fis, tænkte jeg. Det var næsten et tragikomisk billede at forestille mig selv kigge ind i spejlet, med voksende rander under øjnene og sige: “Hej mig – hvor er jeg heldig, sikke en gave det er at…hmm..” Og så kom rækken af negativer: “Sygemeldt”, “En fiasko” osv. Sandheden er også, at da jeg havde det værst, var følelsen i mig helt ud i
alle celler; at jeg aldrig ville komme til at arbejde igen. Humør,
selvværd, søvn, hukommelse – alt var tabt på gulvet, til evig tid.

Mer´vil ha´mer´

Ja, sådan virker bekræftelser. Som en henholdsvis nedad- eller opadgående spiral.  Du kan dykke ned og i værste fald gå til bunds, eller vælge at stige op. Vejen ud på den anden side, var for mit vedkommende,  helt sikkert total restitution, og det er jeg velfærdssystemet dybt taknemmelig for. Jeg kunne ret beset ikke tage mig sammen, ikke fordi jeg var doven eller kræsen ift. jobs. Jeg kunne simpelthen ikke, så enkelt var det, om der så var 1000 ledige jobs foran mig.

Sådan er det heldigvis ikke længere.

Glæde og velvære

Jeg lærte af gode mennesker, samt selvstudier og vedholdende bevidsthedsarbejde (meditation) og mentaltræning (positiv psykologi), at blive bedre til at håndtere de uundgåelige katastrofer omkring mig. På en sådan måde, at en fundamental glæde faktisk sneg sig ind, og aldrig har forladt stedet, hvilket jeg skal vende tilbage til i en senere artikel om at arbejde med bevidstheden bag tankerne. Men jeg oplevede på egen krop, hvordan de konstante negative selvbekræftelser ( “Jeg er stresset”) ikke hjalp.  Jo, gu´var jeg syg af stress, det gik jo ikke bare væk fra det ene øjeblik til det andet, men samtidig hjalp det simpelthen uden sidestykke at forestille mig i “i mål”. Endelig indtraf den sunde tilstand sig igen.

Så prøv igen at forestille dig (sportsfolk og  kunstnere gør det også) der hvor du har det GODT. Luk glæden ind (om så det eneste positive der skete idag, bare var en sprød kant på pizzaen) og se for dit indre blik/ bekræft med ord i din indre dialog;  hvordan du har det, når du HAR det job du gerne vil have. Altså det modsatte af at dyrke de tanker, der illustrerer når du ikke har det, altså er arbejdsløs.

Pointen er med andre ord forebyggelsemen i virkeligheden også at tiltrække det du gerne vil, fremfor det du helst ikke vil have mere af. Sådan opstår sundhed, påvist af den medicinske sociolog Aaron Antonovski, der i årtier forskede i hvorfor nogen bliver syge og andre ikke gør.  Alle resultater viste, at jo mere vi taler om stress, jo mere syge kan vi i virkeligheden blive; så tal derfor i stedet om hvad der motiverer dig og gør dig glad. Hvis dette er en ny sti der skal betrædes i hjernen for dig (den neuropsykologiske forskning påviser, at det er det der sker, når nye vaner skal ændres), og det virker uoverskueligt, så sæt dig det mål, at gå den vej i bare 8 uger. Jeg lover dig, at du vil mærke resultater.

Et særdeles virksomt redskab i jobsøgningen, hvor lediggang og dårligdom med sikkerhed kan vendes til frihed, velvære og kreativitet.

 

Karen Kirstine Hasseriis - Luk glæden ind!Skrevet af

Karen Kirstine Hasseriis

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar