Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

3 feb 2014

LinkedIn – Derfor er det så vigtigt du er på LinkedIn

Niels ReibLinkedIn, Linkedn, Linke din – ja kært barn har mange navne.

Er du jobsøgende har du sikkert hørt om LinkedIn og at du burde være med på denne professionelle platform. Her i artiklen vil du finde videoer og links med inspiration til hvordan du får mere ud af det professionelle online netværk.

Er du ikke på LinkedIn, så er der også en lille guide som hjælper dig i gang.

Det er her flere og flere virksomheder finder deres nye medarbejdere og på bare 2 år er brugen af LinkedIn til rekruttering steget fra 3% til 23%.

Så, er du ikke på LinkedIn, kan du ende med at skyde sig selv i foden, i jagten på nyt arbejde.

Er du på LinkedIn, så vil jeg da rigtig gerne høre om hvordan du
har glæde af netværket. Så smid din kommentar i kommentarfeltet under artiklen.

Derfor er det så vigtigt du er på LinkedIn

Uden mit netværk på LinkedIn kunne jeg ikke lave og gøre det, jeg gør i dag. Så enkelt kan det siges, og det gør jeg ofte.

Læs Guide til jobsøgning – LinkedIn

Som ny på Linkedin kan det godt virke som “åh nej – endnu et “socialt medier” jeg skal tage stilling til”, men dette professionelle netværk er ikke som de andre sociale medier du måske kender som facebook, Google+ og twitter. Her er tale om et strictly business netværk, hvor du har mulighed for at søge inspiration ved at deltage i nogle af netværkets mange grupper, du har mulighed for at connecte med mere end 1.200.000 danskere, som i dag er med i netværket og de mere end 230.000.000 professionelle profiler på verdensplan.

Læs Morten Viums artikel “Hvad er LinkedIn og kan LinkedIn fremme din karriere eller forretning?

Se Morten Viums introduktion til hvordan du opretter en profil på LinkedIn

Til jer der allerede er på LinkedIn

Du er måske på LinkedIn og har været det et stykke tid, men føler ikke helt du får det ud af det du havde håbet på. Hvilke muligheder har du så for at få mere ud af din tilstedeværelse i netværket.

1. Du kan arbejde med din headline, linien der står lige under navnet, når du ser på en profil.

Her er det vigtigt du skriver en fyldstgørende headline, som beskriver dig og dine kompetencer. Jeg ser alt for mange som bare skriver enkeltstående ting som; arbejdssøgende, detail fagperson, fitness fagperson, computersoftware fagperson, servicemedarbejder osv. uden at uddybe hvilke kompetencer og styrker de besidder. Det er vigtigt du bruger kendte branche vendinger, som kunne være account manager, grafikker, bioanalytiker, socialrådgiver eller hvad det nu er der bedst beskriver det du arbejder med og dine kompetencer.

Læs om hvordan Carina blev kontaktet da hun gjorde mere ud af sin profil i artiklen Effekten af en gennemarbejdet Linkedin profil

2. Lav en fyldstgørende beskrivelse af det du laver eller gerne vil lave fremadrettet.

Lad være med at bruge for meget krudt på at skrive om alt det du har lavet tidligere i din beskrivelse. Det vil dem der besøger din profil kunne se i dit CV og din beskrivelse af opgaver du har udført og lavet.

Se Morten Viums gennemgang af en god gennemarbejdet profil

3. Lad andre fortælle hvad du står for og hvad du kan.

Indhent anbefalinger fra tidligere kunder, samarbejdspartnere og kolleger og lad dem fortælle hvad det er du står for og hvilken oplevelse de har haft med dig. På den måde giver du dem der besøger din LinkedIn profil et langt mere nuanceret billede af hvem du er som person, og hvilke kompetencer dem du har arbejdet sammen med værdsætter hos dig.

På LinkedIn er der også det de kalder endorsements. Det er lidt lige som anbefalinger, men, i følge min optik, slet ikke nær så seriøse og sigende omkring hvad du reelt kan, fordi der er flere som kaster om sig med disse endorsements uden egentlig at have reelt kendskab til dine kompetencer (tanken er sød, men har i mange tilfælde ikke den samme værdi som en rigtig anbefaling.

Se Morten Viums lille indslag om brugen af endorsements.

Har du lyst til at se flere af Morten Viums små tips til LinkedIn, så besøg enten hans Youtube kanal eller Mortenvium.dk og læs mere om alle hans tips og tricks til at få en LinkedIn profil som smækker mås.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib – Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar