Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

23 nov 2012

Lev fremad – lad være med at sæt din indre bil i bakgear

Lars Kristiansen

Lars Kristiansen

Nu er nu. I går er væk og kan lægges i glemmebogen. Måske kan du skrive tykke bøger om i går ,- om alle de fantastiske mennesker du mødte eller stødte på. Eller om de oplevelser du havde eller den mulighed der pludselig opstod fordi du var i stue med nogen der inspirerede dig, fordi du havde valgt at være i stue med dem.

Lev fremad

Det kunne også være du fik én på opleveren, var i biografen, teatret, foran TV´et, du tale med en som betød noget for dig. Fordi du valgte dét. Måske skete der ingenting. Ingenting ud over du så i din indbakke på computeren, læste måske lidt avis, tjekkede nogle jobsites og et par TV-serier, lidt vasketøj, en tur i indkøbscenteret, lidt madlavning. Og måske fik du heller ikke talt rigtigt med nogen. Fordi du valgte dén vinkel. Og nu sidder du og tænker på alt det du skulle have haft gjort?

Er der noget du kan genkende?

Men du har det helt fantasiske mulighed, at i morgen når du står op, så griber du dagen og vælger, at møde nye mennesker og gør noget konstruktivt for dig selv. Inviterer 2 til kaffemøde. Jeg er den ene. Du kommer ud fordi du vælger at komme ud. Det gør ikke ondt, for os herude er ikke farlige. Vi er i samme situation som dig,men nogle af os har valgt at være aktive og interagerer med andre. Ingen vil vender dig ryggen hvis du bad om et kaffemøde, en gåtur, en telefonopringning. Alle ville derimod have respekt for du har mod til at prøve. Tænk på hvor lidt der skal til for, at du oplever lidt respekt.

Så budskabet er: Lev fremad

– lad være med at sæt din indre bil i bakgear og køre tilbage til begivenheder, negativitet, alt det der ér sket og som nu ér historie. SE FREM. Se din fremtid som det bedste du vil få. Tænk:”Bakgear findes ikke”. Du kan alligevel ikke komme tilbage (du skal ikke tilbage). Du skal frem og du kan gøre det nu eller i morgen, men ikke i går. Der er for sent. Det er hele pointen, – og når du så er i gang med at se frem, så se lyst på fremtiden og håb og forvent det bedste. Glæd dig over det ukendte de skønne mennesker du ikke har mødt og de oplevelser du kan få.

Du vælger. Det er dit valg hvad du gør, min opfordring er, at du tager ansvar for dit eget liv og vælger at se lyst på det. Er du sortseer og sur, tvær, og muggen, så bliv hjemme, men er du ked af det, irritabel, urtryg, bange, så er det nu du har muligheden for at møde én der kan hive dig op. Du vælger. Det er ikke tvang, noget du skal, ikke et krav, en forventning. Det er ren frivillighed og du har bolden. Tænk – lige nu sidder der 1000 andre og har det ligesom dig. Hvorfor ikke tage ud og møde en af dem. Det værste der kan ske er, at I ikke svinger sammen. Jamen så pyt. Så blev du bare den oplevelse ringere, måske fik du alligevel noget med hjem at tænke over, og lige præsic dét, er guld værd.

Prøv det. Du vælger. Sæt bilen i 1. gear og tril langsomt frem….

Og giv den så gas…

Lars Kristiansen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar