Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

3 dec 2012

Kontaktet på LinkedIn

gaestebloggerKontaktet på LinkedIn

Jeg blev for nyligt kontaktet på LinkedIn, af et firma der søgte samarbejdspartnere til deres konsulentvirksomhed, og vi fik aftalt et kaffemøde. Jeg blev forundret, men tænkte at det lød meget interessant…og måske var det min vej ud af ledigheden.

Jeg skimtede deres hjemmeside, og fandt deres udbud af blandt andet kurser i præsentationsteknik interessante, hvilket jeg mente jeg sagtens kunne være oplægsholder/arrangør af.

Desuden tiltalte det mig at indgå i et samarbejde, hvor jeg var selvstændig konsulent, og dermed havde frihed til at vælge, og fravælge opgaver, jeg ikke fagligt kunne stå inde for. Så egentlig troede jeg på muligheden.

Men til min store overraskelse havde vedkommende ikke fundet det teknisk muligt at downloade mit CV, på trods af at det findes på min profil i box.net. Firmaet kontaktede mig derfor for at få tilsendt mit CV, hvilket jeg sendte. Jeg benyttede lejligheden til at spørge konsulentvirksomheden hvorfor de fandt min profil interessant. Hvortil de replicerede at jeg havde mange kontakter, hvorfor jeg var interessant. For dem er kvantitet altså bedre end kvalitet.

Desværre blev jeg efterfølgende kontaktet af firmaet, der aflyste mødet begrundet at jeg ikke længere var interessant pga. mit CV, de mente var meget “smalt”, (hvad det så end betyder).

Selvfølgelig var min skuffelse stor, idet jeg havde set et potentiale, i denne mulighed. Jeg følte mig udnyttet, og måske havde jeg stillet falske forhåbninger op. Men jeg havde en forventning om at kontakten var seriøs – hvilket den så desværre ikke var. Jeg havde  en forventning om at konsulentvirksomheden havde gjort deres benarbejde ordentlig, og ikke blot skød med spredehagl.

Desværre er dette vilkårene man må finde sig i som jobsøgende. Det andet aspekt er så at virksomhenden har brugt tid og kræfter,  på unødigt arbejde som de kunne havde undgået med et par enkelte klik på min profil.

Hvorfor skriver jeg så dette? Af to grunde, jeg bliver dybt irriteret over at være interessant på grund af antallet af kontakter, frem for kvalitet. Dernæst kan det irritere mig at konsulentfirmaets IT kompetencer ikke rækker til at downloade mit cv fra min profil.

Skrevet af

Klaus

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

5 Kommentarer

 1. Kan udemærket forstå din skuffelse Klaus.
  Havde jeg været ude for det samme havde jeg haft en connection mindre på LinkedIn.

  Selv godkender jeg ikke alle og en hver anmodning der kommer på LinkedIn, med mindre der er skrevet en lille hilsen om hvorfor vedkommende gerne vil connecte med mig. Jeg synes det er almindelig pli at skrive et par linier til den man gerne vil connecte med om hvorfor og hvordan man ser en fordel ved det.
  Folk jeg har mødt er en anden sag.

 2. Klaus – også jeg forstår din skuffelse og frustration.

  Hvis jeg var pågældende virksomhed ville jeg under alle omstændigheder have gennemført en samtale med dig – og på baggrund af den tage stilling til det videre forløb.

  Jeg har det også som Niels – jeg connecter gerne, hvis personen kort beskriver hvorfor og hvad mit netværk kan bidrage med. Naturligvis også, hvis jeg møder personen IRL.

  Men at du “vælges” ud fra, at du har mange kontakter synes jeg er useriøst. Hvis alle er relevante og bidragsydende, så fint med mig. Også hvis dit antal har/er 100. De kan være ligeså gode som 1000.

 3. Hej Klaus

  Vil du oplyse det pågældende konsulentfirmas navn?
  Jeg spørger, fordi jeg i dag er blevet kontaktet af konsulent Helle Bodeholt, og hendes henvendelse virker lidt useriøs på mig. Hun skriver at hun har set mit CV på jobnet???
  Grundet den noget useriøse henvendelse, har jeg derfor ikke svaret hende.

 4. Der findes desvære mange useriøse såkaldte rekrutteringsfolk. Jeg har selv siddet og fniset et døgns tid, over en der har kontaktet mig via Linkedin.
  Det ser utrolig seriøs ud, og vedkommende er ansat i et stort internationalt firma. Men hvad hjælper det hvis mennesket bag, bare skyder med spredehagl, ikke har gjort sig den ulejlighed at læse linkedin profilen der sendes til. For at sige det mildt overhovedet ikke gjort sit arbejde. Og nej jeg er ikke i nærheden af de kompetencer der søges.

  Jeg kunne dog ikke dy mig for at spørge til, hvilke af mine senior kompetencer der gjorde udslaget for at kontakte mig…..og håber vedkommende fatter ironien. Jeg tvivler dog.

  Derefter vil jeg sige jeg er blevet kontaktet af flere af den serøse af slagsen også. Husk blot at være kritisk overfor henvendelserne du får. Det er ikke alle henvendelser der er nittere, det kunne jo ske det var jobbet du længe har ledt efter.

 5. Der kommer tit henvendelser fra forskellige firmaer.

  Som sælger har jeg fået 4-5 henvendelser fra firmaer inden for multi level marketing. De 2 af dem kom faktisk fra forskellige personer i det samme netværk.

  Jeg kan kun råde jobsøger til at være skeptisk hvis tilbuddet lyder for godt – det er det helt sikkert ikke når du gravere dybere i det.

  Jeg har heldigvis også fået seriøse kontakter, men desværre har de fleste været freelance arbejde eller på ren provision, og desværre tillader min a-kasse ikke de muligheder sammen med dagpengene..

Skriv en kommentar