Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

22 feb 2013

Guide til jobsøgning – LinkedIn

Niels ReibI denne artikel ‘Guide til jobsøgning – LinkedIn’ har jeg brugt lidt tid på at finde frem til nogle forskellige nyttige tips omkring LinkedIn, hva end du er på LinkedIn allerede eller er helt ny i det univers.

LinkedIn er i dag et absolut must place to be som jobsøgende. Mange af jer kender måske nok til LinkedIn, men for dig der måske sidder og tænker… hva er det nu for noget jeg skal forholde mig til?? Så har jeg lidt til dig til at starte med.

LinkedIn

Det sociale netværk du SKAL være på!

Da jeg selv blev arbejdsløs tilbage i 2010 havde jeg en LinkedIn profil uden dog at jeg havde gjort noget videre ud af den. Dengang havde jeg 7 connections, allesammen venner og ikke deciderede professionelle kontakter.

Noget af det første jeg gik ind og kiggede nærmere på var mit CV og profil i det hele taget. Den gang var der ikke de store guidelines at finde på området, men det er der heldigvis idag. Så sidder du og tænker ÅH nej, jeg magter ikke at ha mit CV endnu et sted udover Jobnet, Jobindex og så videre, så må jeg bare sige at du vil være rigtig godt tjent med at få det gjort, da der ligger en verden af netværksmuligheder og venter på dig.

I denne video guider Morten Vium dig igennem de første step i oprettelsen af din LinkedIn profil.

UPDATE 11 oktober 2013

Find Morten Viums super fyldstgørende ‘spørgsmål og svar’ om Linkedin med en masse videoer og artikler her

Jeg har igennem de sidste par år arbejdet meget målerettet med min LinkedIn profil og har i dag rundet 500 netværkskontakter. Det er ikke alle jeg kender eller har mødt, men står jeg og skal en tur til det jyske så skriver jeg da lige rundt til dem i mit netværk i det område jeg besøger og prøver at sætte møder i stand. Jeg er af den opfattelse at netværk uden relationer ikke byder på de samme åbninger og muligheder. Det har været super givende at mødes med mine kontakter i det jyske og har resulteret i at jeg har fundet flere rigtig gode sparringspartnere på den konto.

En anden lille ting jeg vil nævne her, er også, at når du gerne vil connecte med en du ikke kender på LinkedIn, så sørg for lige at skriv en personlig hilsen om hvorfor du finder det interetessant at blive connectet med personen og lad dig ikke forfalde til bare at sende en upersonlig standard hilsen. På den måde vil det virke langt mere professionelt og oprigtigt da du viser at du har reflekteret over hvad og hvorfor du vil connecte.

Når så du har fået oprettet din profil på LinkedIn kan du tage det næste skridt som Ole Bach Andersen viser her under.

 

LinkedIn har betydet en del for mig gennem de sidste par år og har helt sikkert spillet en stor rolle i min måde at networke på. Jeg har mødt en masse spændende mennesker og det har bragt mig steder hen jeg ikke havde regnet med, alt sammen på den rigtig gode måde. Jeg vil i den kommende udgave af ‘Guide til jobsøgning’ skrive om netværk og networking som en naturlig forlængelse af denne artikel.

Til dig der er på LinkedIn, hvad har det betydet for dit netværk?

Del det med os andre under artiklen.

Du vil kunne finde meget mere inspiration omkring LinkedIn på de herres hjemmesider og youtube kanaler via linksne herunder.

Morten Vium har hjemmesiden Mortenvium.dk Besøg Morten Vium på youtube

Ole Bach Andersen finder du på Newsperience.dk Besøg Ole Bach Andersen på youtube

Besøg eventuelt også LinkedIn på youtube

Jeg er netop faldet over artikelen ‘LinkedIn – Kom godt igang’ skrevet af Martin Stevnhoved, som jeg også varmt vil anbefale du, som bruger af LinkedIn, læser.

Læs eventuelt også
Kontaktet på LinkedIn
Din Historik som ledig er dit online CV
Blogging er dit forskud på fremtiden – og et værktøj til at skabe den
Hvis jeg havde vidst… En jobsøgningsguide fra Pia
Kunsten at være jobsøgende – En jobsøgningsguide fra Lars
Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar