Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

29 jul 2013

Jobsøgning med egen hjemmeside – Sæt dit personlige præg i jobsøgningen

Niels ReibMulighederne er mange, hvis man som jobsøgende vil ud og markedsfører sine kompetencer og styrker. Du bruger sikkert allerede LinkedIn, måske Facebook eller Google+, men hvad med at lave jobsøgning med egen hjemmeside og bringe dig selv i spil i Google søgningerne?

Det er temaet for denne artikel, Jobsøgning med egen hjemmeside, hvor du vil kunne finde links til flere forskellige udbydere af hjemmesider, og hosting af dem, samt et par eksempler på, hvordan du kan sætte din egen hjemmeside op med CV, samt lidt ekstra godter for de rekrutringsansvarlige at læse om dig.

Ud over links vil du også kunne finde en ‘how to video’, som kan hjælpe dig i gang med at lave din hjemmeside.

Jobsøgning med egen hjemmeside

Når jeg uden nogen form for IT/hjemmeside-kompetence kunne, så kan du sgi også.

Da jeg begav mig ud i at lave hjemmesiden, som du lige nu sidder og læser på, havde jeg absolut ingen kundskaber indenfor webdesign. Hjemmesider var noget jeg besøgte, og havde aldrig haft i tankerne, selv at skulle lave en. Men via lidt gå-på-mod, og ved at se mulighederne i at kunne komme ud med mine tanker og idéer, satte jeg mig for at lave en blog.

Da jeg lancerede Ledigidanmark.dk havde jeg tre ting jeg ville med det.

  • Det første var, at bidrage med min historie, i håb om andre jobsøgende ikke skulle gennemgå de ting jeg selv havde.
  • Det andet var, at skabe fokus på hverdagen som jobsøgende, da jeg selv havde haft svært ved at takle den.
  • Det trejde var, at jeg via mine skriverier, ville gøre opmærksom på mine holdninger og værdier, og på den måde måske få et job inden for beskæftigelsesindsatsen.

 

Det er på ingen måde noget jeg har fortrudt den dag i dag. Havde jeg ikke taget det skridt, havde jeg ikke været så heldig at møde en masse fantastiske og spændende mennekser, og jeg havde med sikkerhed heller ikke fået mulighed for, at arbejde med det jeg brænder for.

Nu var Ledigidanmark.dk en meget alternativ måde at gøre det på, så jeg har fundet nogle andre gode eksempler til dig, som du måske kan lade dig inspirere af.

Jeg vil vælge at fremhæve Jan Jensens hjemmeside og online CV, da den efter min mening er fantastisk enkel og Jan deler ud af nogle af sine faglige succeshistorier via bloggen på hjemmesiden. Tag et kig og se hvor enkelt og overskueligt det kan gøres.

Et par andre du kan kigge på er:
Nytjob.netKreativekrumspring.dk, CarinaThiesen.dk og MariaIngvardsen.

Det har Liza fået ud af at lave en hjemmeside/Blog

Jeg har spurgt Liza, som har kreativekrumspring.dk, om hvorfor hun valgte at lave en hjemmeside til sin jobsøgning, hvordan hun bruger den og hvad det har givet hende.

 

Som jobsøgende har jeg valgt at lave en hjemmeside, for at vise sider af mig selv, der er svære at beskrive på CVét. Jeg har valgt at opbygge min hjemmeside som en blog, der fungerer som en form for levende portefølje, med 3-4 nye indlæg om måneden. På CVét kan jeg derved tilføje min blog som en ekstra ”erfaring”.

Det har givet mig selvtillid til og mulighed for at søge bredere. Samtidig tror jeg, at en potentiel arbejdsgiver har lettere ved at huske mig, når jeg har noget visuelt at vise frem i forbindelse med min ansøgning. Det viser på samme tid, at jeg er ambitiøs og har virkelyst – noget de fleste arbejdsgivere godt kan lide.

Sidst men ikke mindst, har jeg øget mine muligheder for at blive set, uden selv at være opsøgende. Jeg har fået mange nye kontakter og input igennem min hjemmeside. Hvem ved, måske fører det i sidste ende frem til jobbet? Jeg vælger at tror, at min hjemmeside har udvidet mine muligheder.

Liza Haslund-Larsen

 

 

(nederst i artiklen kan du finde en video, som guider dig igennem hvordan du kan lave en hjemmeside og lidt links til hosting og udbydere af hjemmesider. Så du også kan komme igang)

Flere fordele ved jobsøgning med egen hjemmeside

jobsogning med hjemmesideMan skal ikke tro at bare fordi man laver sig en hjemmeside med et CV, at jobtilbudene så kommer væltende ind i indbakken. Vælger man strategien og laver jobsøgning med egen hjemmeside, kræver det noget af dig hvis det skal virke. Men det kan, som i Liza’s tilfælde gå hen og blive et kreativt krumspring du tilføjer din jobsøgning, og noget der kan give dig energi og overskud.

Som jeg fortalte i mit seneste indlæg på ledigidanmark.dk, er jeg i jagten på det rigtige job blevet blogger. Jeg har startet min egen blog, hvor jeg skriver om kreativ indretning og hvor jeg viser mine egne designs og opfindsomme løsninger. Bloggen er måden, hvorpå jeg kan vise den idérige, kreative og mere kunstneriske side af mig – en del, der ikke var særlig fremtrædende på CV’et.

Liza Haslund-Larsen 

Google på banen, som din stærke medspiller…

Thomas Bigum har tidligere lavet en super god video til Ledigidanmark.dk om, hvordan du via jobsøgning med egen hjemmeside kan skabe gode krydsninger, mellem dine kompetencer og styrker og krydre det med, at dele ud nogle af de ting, du brænder for professionelt. Jeg har selv lige brugt de 12 minutter videoen tager og selv blevet inspireret, igen igen. SÅ jeg vil helt sikkert anbefale dig, at se Thomas Bigums video,  og det kan du gøre ved at trykke lige her.

Ved at lave din jobsøgning med egen hjemmeside vil du også kunne skabe, noget af det som også er meget oppe i tiden i øjeblikket, nemlig, et personligt brand. Det vil sige, hvis du gerne vil arbejde med projektledelse og kombinere det med din foretrukne passion, noget du brænder for, hvad det end måtte være, så vil du ved at have din hjemmeside med relevant indhold om dine faglige kompetencer, kombineret med det du brænder for, kunne skabe dit eget brand og åbne nye døre…

Ved at lave jobsøgning med din egen hjemmeside, får du nogle unikke muligheder for at skille dig lidt mere ud fra mængden. Du kan meget nemt give de rekrutteringsansvarlige et langt bedre personligt billede af hvem du er og hvad det er du står for.

Og så lige en bonus, du bliver nemmere at finde for de mange rekrutteringsfolk, der sidder og kigger dig efter i sømmende på Google, og de vil hurtigt kunne se, du indholder så meget mere end blot det CV og den ansøgning du har sendt i deres retning. Og skulle du ende med at søge en stilling, hvor der både er projektledelse OG yoghurt indblandet i arbejdet, ja så har du lige pludselig et ret stort forspring, frem for de andre der søger stillingen.

Har du erfaringer med at have en hjemmeside ,hvor du er aktiv og skaber indhold, så del dem gerne her nederst på på siden.

Hvad venter du på?

I videoen her får du en grundig vejledning i hvordan du kommer igang med at lave din egen hjemmeside.

Du kan også via denne A-Z begynder guide læse om hvordan du kommer igang.

Her er links til forskellige udbydere af hjemmesider og hosting af dem.

WordPress   Blogger   Meebox   Wix

 

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar