Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

27 sep 2012

Jobsøgende på ondt og godt

Niels ReibJeg ved hvad det vil sige at ramme bunden, og kæmpe mig vej op igen. Henover de næste måneder vil jeg dele mine erfaringer med jer. Min historie er en historie som viser hvad der kan ske når man som jobsøgende ikke er klædt på til den hverdag der venter, men også hvad der kan ske når man som jobsøgende tager ansvar og handler proaktivt.

Det hele startede med en opsigelse i efteråret 2009, som skulle vise sig at blive en skælsættende oplevelse og erfaring.  Jeg blev 1. januar 2010 jobsøgende og havde mod på et brancheskift, da jeg trængte til nye udfordringer efter mange år i samme branche. Jeg så opsigelsen som en oplagt mulighed for at prøve noget nyt.

De første måneder med jobsøgning gik med fanen holdt højt og en tro på, at jobbet nok skulle dukke op. I takt med at afslagene begyndte at komme, blev der stille og roligt slået større og større skår i mit selvværd og min selvtillid. Hverdagene begyndte at flyde ud og troen på, at jeg ville finde det job, jeg gerne ville have, blev mindre og mindre.

Deprimeret, indlagt, boligløs og jobsøgende

Som tiden gik, blev jeg bare mere negativ og depressiv. Efter 6 måneders ledighed endte jeg med at gå helt ned og jeg kunne ikke se, at dagen i morgen overhovedet ville bringe noget godt med sig. Det førte til en indlæggelse.

Jeg var indlagt i 4 måneder, hvor jeg virkelig ikke følte, jeg havde meget at se frem til. På det tidspunkt var forholdet til min daværende (og gravide) kæreste sluttet, hvilket i dag betyder, at jeg har et “Skype forhold” til min søn. Min søn bor i Island, som hans mor valgte at flytte tilbage til. Efter indlæggelsen havde jeg ingen bolig at komme ud til, ligesom jeg stadig ikke havde et job.

I de i alt 10 måneder Jeg var sygemeldt, brugte jeg tiden på at arbejde koncentreret for at komme tilbage på sporet og i den proces fik jeg en fornemmelse af formål. Jeg ville bidrage til at andre jobsøgende ikke skulle gå igennem de ting, jeg selv havde været igennem.

Fokus på velvære og værdi

Jeg fik i efteråret 2011 en idé om en netværksside til jobsøgende. Da den krævede en sum penge som man ikke har til rådighed som jobsøgende, startede jeg med at lancere den mindre hjemmeside Ledigidanmark.dk

Det blev til en hjemmeside og blog, hvor jeg deler ud af mine erfaringer, og sætter fokus på at få skabt velvære og værdi i hverdagen som jobsøgende.

I dag har Ledigidanmark.dk tilknyttet 3 andre jobsøgende bloggere samt gæstebloggere som bidrager med blandt andet tips til networking, stresshåndtering og hvordan man kan få skabt arbejdsglæde i hverdagen som jobsøgende.

Fordi du har et valg!

Jeg har også via et 6 ugers selvvalgt kursus fået mulighed for at bygge den netværksside som jeg oprindeligt havde i tankerne. Aktiveledige.dk er en gratis mulighed for jobsøgende at kunne finde sparring, inspiration og motivation lokalt som nationalt.
Medlemmerne på Aktiveledige.dk kan nemt finde hinanden og danne egne netværksgrupper på tværs af brancher, uddannelser og interesser. For sparring om jobsøgning behøver ikke nødvendigvis foregå over en kop kaffe – det kan også være på cyklen, løbeturen eller på en travetur i skoven.

En proaktiv og positiv tilgang

På trods af at jeg stadig er jobsøgende, har jeg i dag formået at få vendt, hvad der viste sig at være mit livs nedtur til en optur og ny start på tilværelsen.
Jeg er på baggrund af mine initiativer blevet inviteret ud som oplægsholder flere steder og er også blevet stillet et møde med Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i udsigt.

Det handler for mig om at få skabt fokus på hverdagen som jobsøgende, da det er den der for mange er den største udfordring. Det handler om at trives i hverdagen for at kunne præstere bedst muligt og det gælder for jobsøgende, såvel som for alle andre.

Artikelserie om mine erfaringer

Jeg vil over de næste måneder skrive en række artikler om mine erfaringer, gode råd og tips til hverdagen som jobsøgende. Jeg kommer blandt andet ind på emner som:

 • Skab velvære i hverdagen – hvad er vigtigst for dig?
 • Få skabt en hverdag med struktur og formål udover jobsøgningen
 • Brug tid på andet end jobsøgningen – gør ting der giver dig energi
 • Jobsøgende – hvem er jeg? Om manglende identitet når man er uden for arbejdsmarkedet
 • Networking, inspiration og udvikling – Hvor finder jeg det?

Jeg glæder mig til at dele mine erfaringer med jer.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Læs eventuelt også

Niels C Reib – Min historie

Se artiklen på Jobzonen

3 Kommentarer

 1. Niels – tak for at du deler din oplevelser med os. Som HR Direktør sidder jeg “på den anden side af bordet” og skal varetage det emotionelle, formelle og etiske ansvar når ansat og arbejdsgiver må skilles.
  Jeg har selv været igennem de beskrevne oplevelser flere gange personligt, dog uden dine meget konkrete følelses- og familiemæssige konsekvenser.
  Men du viser at der er muligheder og det er et vigtigt budskab til alle de mange som er i en situation mellem to job og ikke mindst de som nu står til at skulle miste den økonomisk support som følge af nye love og regler.
  Jeg er interesseret i, hvorledes vi som fagansvarlige i virksomhederne kan tage mere ansvar og hvorledes vi i de situationer hvor et ansættelsesforhold må ophøre kan være med til at forbedre dialog og forberedelsen til liver mellem 2 job.
  Tillykke Niels – du har klaret det 😉

  1. Mange tak Morgens og hvor er det godt at høre at I “på den anden side” er interesserede i også at tage mere ansvar i situationer hvor man som afskediget bliver klædt på til det som venter mellem 2 jobs.

   Jeg er meget interesseret i at tage en dialog med dig omkring netop dette, da jeg har idéer til hvordan dette ville kunne gøres.

   Endnu en gang tak!

 2. Tina

  Hej Niels,

  Flot at du deler din historie og at du har lagt det bag dig ..og skriver og beskriver, så godt, klart og velformuleret.
  Der kan man se hvordan det påvirker folk. Men jeg kan også se noget andet i din historie, nemlig det at nu tør folk sige hvor hårdt det er …det er ikke tabu mere.

  Vh Tina

Skriv en kommentar