Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

8 mar 2013

Jobskabelsesprojekter søges

Klaus Boyhus - Jobmuligheder i Danmark

Klaus Boyhus

Kender du et spændende projekt, der ser ind i fremtiden med jobmuligheder? Eller ser du muligheder for at udvikle eksisterende virksomheder?

Hvordan skabes jobs? Mange i køen af jobsøgende håber på de kommende effekter af reformer, Vækstpakker, Kontanthjælpsreform og Nyttejob, Akutpakker, mere fokus på uddannelse osv.

Meningerne er som sædvanligt mange

Nyhederne nævner igen og igen SMV (Små og Mellemstore Virksomheder), som det store potentiale for vækst i erhvervslivet og dermed flere nye jobs, fordi de store virksomheder reducerer antallet af medarbejdere, og fordi statslige og kommunale stillinger reduceres af forskellige årsager, som jeg nok skal lade være med at kommentere her, bortset fra at virksomhedspraktik og løntilskud, sammen med satsninger på meget frivillighed synes at være en TREND?

Debatten raser, om de politiske tiltag hjælper nok på vej der, hvor der er bedst mulighed. EU-kommissionen satser på små og mellemstore virksomheder:

”15/02/2013: Kommissionen har i dag lanceret den Europæiske Virksomhedspris 2013. Prisen tildeles de offentlige initiativer og offentlig-private partnerskaber, som er de bedste til at fremme udviklingen af virksomheder og iværksætteri. Iværksætteri er den stærkeste drivkraft for økonomisk vækst og jobskabelse.”

Hvor er der gode tiltag, hvor er der godt iværksætteri og jobskabelse?: – Tivoli og Lego, blandt flere, sættes i forbindelse med vanebrydertankegangen (se Vanebryderprisen/Torben Wiese) – ”Tivoli bliver aldrig færdig”!
– Lego f.eks. laver samarbejde med uddannelser, så kreative og innovative ideer hurtigt kan bruges: ”En gruppe af ingeniørstuderende fra Det Tekniske Fakultet har fået deres egen afdeling hos Lego, hvor de – under en projektleder fra Lego – udvikler fremtidens legetøj.”
– Fyld meget gerne flere punkter på her!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(eller rettere under artiklen)

Jeg hørte på et tidspunkt i TV-avisen (vist nok november 2012), at hvis vi skulle øge væksten fra 0,5 % til 2 %, så skulle vi (en familie) øge privatforbruget med 500,- kr. om måneden, men jeg tænkte også på HVAD? Hvor skulle det ekstraforbrug gavne? Hvor ville det skabe vækst?

Hvis vi skal have tillid til at hive pengene ud af banken (de penge der påstås at vi har så mange af i banken) og bruge til øget privatforbrug eller investeringer, hvordan får vi så den tillid?

Jobmuligheder i lokalsamfundet

Hvad hvis vi nu investerer i lokalsamfundet? Hvis vi kunne opbygge et solidt lille ”økosystem” rundt om vores hjem og familie, hvor tryghed og tillid var den bærende idé, var vi så ikke villige til at øge vores privatforbrug? Ville det skabe lokale arbejdspladser?
En tese kunne være, at tilfredse mennesker yder en ekstra indsats. Det er i hvert fald påstået fra mange hold, og er en af mine egne grundholdninger, at på en arbejdsplads får arbejdsgiver mest for pengene (størst udbytte), hvis medarbejderne er glade for at gå på arbejde.

Men er det ikke også vigtig at være glad for at komme hjem fra arbejde? Er det surt at bruge flere timer om dagen på transport, både økonomisk og spild af tid? Er naboen en sur stodder? Er kommunens prioriteringer efter din mening helt hen i vejret og er de politiske beslutninger uovervejede eller uforståelige? Er pasningstilbud for dyre og for dårlige?

Heldigvis er vi omstillingsparate og tilpasser os. Så der er da heldigvis mange som også går glade hjem fra arbejde. Men at være omstillingsparat og at tilpasse sig er vel ikke særlig fremsynet? Snarere er det at lade andre bestemme, så hvis vi skal skabe forandring og nye tiltag, så skal vi vove – men tør vi?

”At vove er at miste fodfæstet et øjeblik – ikke at vove er at miste sig selv” (citat vist nok fejlagtigt tilskrevet Søren Kierkegaard).
Men er vi ikke nødt til at kigge lidt dybere og turde noget mere? I hvert fald mener jeg, at vi skal kigge lidt indad og på, hvad er det vi gerne vil, hvad er vores værdier?

Dermed tror jeg, at vi havner i det nære, og at vi skal styrke det lokale fællesskab for at få tillid til at vi kan vækste med lokale initiativer og tiltrække erhvervslivet.

Lad os hjælpe erhvervslivet og vores lokalområde.

Giv dine meninger til kende her under artiklen til glæde for de kommende læsere.

Læs eventuelt også 

Ud af krisen: Er vi bange for nytænkning og “anderledes”?

Er du nysgerrig på muligheder som jobsøgende?

Er du i den søgende eller tiltrækkende rolle?

Jeg hører hvad du siger Mette Frederiksen og det ærgre mig på Danmarks vegne.

Fremtidens Jobcenter – Deltag og giv din mening tilkende

Med venlig hilsen

Klaus Boyhus

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar