Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

18 mar 2013

Jobjæger, you must see the bigger picture!

Pelle Esbensen om ledighed og udvikling

Pelle Esbensen

Man glædes ved at se stadigt flere skarpe skribenter samles om noget så simpelt, som at bidrage til en bedre hverdag for ledige herhjemme. Der er et behov for både nytænkning og mere direkte kommunikation mellem medborgere i vores samfund. Diskursen om ledigheden er ved at blive til diskussionen om hele vores velfærdsmodel og hvad vi vil med vores samfund i fremtiden.

 

Din ledighed nu blevet dit kursus

Jeg har selv været ledig i flere omgange og har mærket identitetskrisen og fremtidsusikkerheden rase i egen krop. Det kan man hurtigt bliver frustreret, bange og skinger i sin tone af. Man kigger langt efter positive historier i medierne og virksomme tiltag, der ser ud til virkelig at batte og kunne gøre noget ved de mange trends, der til stadighed rapporteres om i mere og mere bekymrede vendiger.

Der er mange måder at håndtere en hverdag som ledig på. Her på siden præsenteres en stadig strøm af historier om empowerment og pakker af konkrete værktøjer deles, testes og videreudvikles. Ledigidanmark er blevet et eksempel på en fremvoksende platform, påkaldt direkte af tidsånden. En smuk serie af øjebliksbilleder af muligheder grebet, sået, gødet og plejet til spiren og vækst.

Midt i en brydningstid

Det er der vi lever. En tid, hvor gamle mønstre må erstattes af nye og det bliver sværere for hver dag at tro på, at hvis vi bare gør som vi har fået besked på så skal det nok gå alt sammen. For mig var der to ting, der over alt andet gjorde min ledighed til en positiv og udviklende oplevelse.

1. Hverdag bliver til hver dag

De eneste meningsfyldte faste rutiner du vil kunne opleve er dem du selv etablerer. Tiden er din ven og din rigdom. Find nicherne i systemet og få noget positivt ud af din aktivering. Forfølg nogle drømme og skab projekter i gensidigt samarbejde med andre. Det er muligt, hvis blot du har modet til at udvikle dig. Hvad end fremtiden kommer til at byde på, så er din ledighed nu blevet dit kursus i at tænke og handle selvstændigt og konstruktivt med din tid, i din tid og for din tid.

2. Verden er større end Danmark

Man KAN ikke forstå, hvorfor der sker de ting der sker omkring os i vor samtid herhjemme, hvis ikke man ser større perspektiver end de rent danske. Der findes enkelte fritænkende ildsjæle herhjemme, der selv står for udgivelsen af deres ord, der kan beskrive kompleksiteten på et plan, hvor det netop GIVER MENING, alt det ellers uforstålige, dumme stads. Men disse paragoner, skriver sjældent specifikt om emnet ledighed og aldrig i de etablerede medier.

Så man kigger udad. Man finder guldkorn online, der kan det, vi ikke kan få serveret på vores ærkedanske sølvfad herhjemme, nemlig beskrive vor samtid på en måde så sammenhænge bliver tydelige, så man ikke føler sig isoleret og magtesløs, så man får hjælp til at stille de rigtige spørgsmål.

Pointen med at skrive denne post var sådan set bare dele dette blogindlæg af George Friedman. Han skriver bedre end jeg nogensinde vil kunne om arbejdsløshedens overordnede årsager og fremtidsudsigter for Europa. Det var denne slags vidensdeling, der gjorde mine dage som ledig til en udvikling. Det er denne slags perspektiver, der giver mig håb for vores samfund og for den spirende vilje til at deltage i det på nye præmisser, som vi alle kan mærke i hinanden.

Her er lidt sandhed: Du kommer til at stå overfor større udfordringer end din nuværende ledighed. Der er vigtigere ting at finde frem til end blot næste job. Du er hermed indmeldt på et intensivt træningsforløb i fremtidens udfordringer. Der er ikke noget fastlagt pensum. Der er blot én enkelt “kan-ikke-laves-derhjemme”-opgave (besvarelse afleveres mundtligt, hver gang du ser et genkendelsens glimt i et par øjne du netop har mødt):

Lær at leve mens du gør det

Har du en kommentar så del den her på siden til glæde for den næste læser.

Læs eventuelt også

Bruger du ikke din ledighed til at udvikle dig?

Webinar for noget??

Udvikling, mod og vedholdenhed skaber succes! Et tilbageblik på 2012

2013 – A New Normal for Jobsøgende

Er du nysgerrig på muligheder som jobsøgende?

 

Skrevet af

Pelle Esbensen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar