Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

3 jun 2012

Jeg vil have overskud og energi tilbage

Jeg vil have overskud og energi tilbage

Niels ReibDem der har læst lidt med, ved at jeg den sidste tid har manglet lidt overskud i hverdagen. Det er gået fremad, men jeg er stadig ikke der hvor jeg gerne vil være. Så nu sætter jeg alt ind på at få skabt det fornødne overskud, der kan hjælpe mig til at få klaret nogle af alle de spændende ting der ligger og venter forude.

Nu sidder der sikkert en eller to og tænker, at manden da må være tosset. Han skriver når han har været ude og cykle 125 km, været til 3 timers spinning osv… Det er da ikke underligt der mangler overskud… Eller han har da overskud, hvis han kan det…

Når jeg ser tilbage på, hvornår jeg har haft mest overskud og energi, ja så har det været når jeg har trænet regelmæssigt, spist sundt og holdt mig fra at drikke for meget sodavand og generelt holdt mig fra ting med for meget sukkerindhold.

Tilbage i efteråret og den første del af vinteren havde jeg et enormt overskud og energi. Det var da jeg gik med tanken om at ville lancere en netværksside, som ville samle jobsøgende i et netværk, hvor man ville kunne inspirere, motivere og hjælpe hinanden. Jeg havde et drive og energi, som jeg føler er dalet lidt i tankt med, at jeg har fået langt flere jern i ilden og det vil jeg gerne finde frem igen.

Hvad er det så der er forskelligt fra dengang til i dag?

Den gang trænede jeg regelmæssigt 6 gange om ugen. 3 dage med spinning og 3 dage med styrke træning af 45 min. Nu er det jo ikke fordi det er så frygtelig meget mere end hvad jeg gør i dag. Men bare det at jeg om mandagen f.eks. står op og går til funktioneltræning kl 7 , i stedet for at ligge under dynen til kl 8-9 stykker, gør altså bare at jeg får en bedre og mere energisk start på dagen og ugen ikke mindst. Og der er jo flere ting der spiller ind her.

 1. Jeg kommer tidligt op og ikke ligger og snuzzer.
 2. Jeg får gang i blodcirkulationen og dermed boostet energien.
 3. Jeg møder andre mennekser fra morgenstunden, som også er med til at give mig energi.

 

Det er bare 3 mentale +’er ved at komme til funktioneltræning en mandag morgen. Dertil kan jeg så ligge de fysiske +’er, som vil være øget kropsligt velvære, ømme muskler på den gode måde fordi jeg har været i gang osv.

Jeg ved de næste 14 dage vil være lidt hårde at komme igennem, men jeg ved på den anden side også hvilke goder jeg vil få ud af det. Og det er sgu lidt tosset ikke at drage nytte af den smule arbejde der skal til, når udbyttet vil være så positivt som det er.

Så derfor har jeg besluttet mig for, at det er nu det her skal vendes. Jeg vil få brug for så meget overskud og energi i den kommende tid, at så nytter det ikke noget at være forfalden til at bare hænge over skærmen  her og arbejde. Jeg skal ud og have gang i blodcirkulationen så energien og overskuddet kan komme tilbage.

Så nu har jeg booket min træning for de kommende 4 uger og derved sørget for at jeg er tilmeldt funktioneltræning kl 7 mandag morgen, gældende fra imorgen tidlig.

Jeg glæder mig til at komme i gear igen og genfinde den ekstra energi, som jeg føler har manglet på det seneste.

Hvis nogle af jer har det på samme måde og føler I godt kunne bruge mere overskud og energi i hverdagen, så fortæl endelig hvad I vil gøre for at finde det. På den måde kan det være med til at hjælpe andre i samme situation.

Jeg håber i nyder weekenden.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

7 Kommentarer

 1. Karen Karlebjerg Broholm

  Hej Niels.

  Jeg kan godt skrive under på, at motion er en sikker vinder, når det gælder om at skabe overskud – men husker du også at glæde dig over de små ting i hverdagen? Overskud handler for mig også om natur- og kulturoplevelser, berigende samtaler, et knus og et grin, at gøre nogen en tjeneste, at lægge en skuffelse bag mig, og at drømme om, hvor jeg gerne vil være i mit liv om 10 år.

  1. Hej Karen,

   Som jeg før har skrevet så kan jeg godt være bedre til at glæde mig over de ting der foregår og få armene lidt op ind imellem. For jeg glæder mig over det der sker, men der sker bare en del pt, så når ikke helt at få armene helt op…
   Men nu starter jeg på en frisk mht at få trænet varieret fra i morgen tidlig.

   Jeg har en udemærket idé om retning og hvor jeg gerne vil ende, ikke bare om 10 år, men generelt og til det har “Syv gode vaner” været et super redskab til at skabe den form for retning.

 2. søren

  Har rundet de 150 km i denne uge, med en halvmarton igår også. Motion er både godt og ondt, man taber sig for meget, så tøjet ikke passer, men for et bedre helbred gennerelt set.
  Det bliver rutine ligesom så meget andet i livet.

  1. Respekt søren! 150km i løbeskoene er super flot!!
   Motion er jo generelt bare godt for krop og sjæl, og så skidt med at ens tøj måske bliver lidt for stort.
   Jeg har været i gang hertil morgen med funktionel træning og for pokker det var hårdt efter 4 måneders pause!!
   Håber du får en super uge!

 3. lmn74

  Åh søde Niels…der blev jeg ramt med dårlig samvittighed 150 km/t : – ) Motion er bare det bedste og når man er der, så VED man det og … når man så ikke er der, så er det så hamrende svært at få taget sig sammen.

  Men jeg vil lade mig inspirere og i hvert fald få betalt min fitness.dk-regning (uforskyldt, troede jeg var tilmeldt pbs) og bestille en tid! Nu skal det være; bikini-sæson er i princippet igang og jeg er kun akurat nået til badedragen : – )

  Linda

  1. Det var en lækker måde at starte ugen på, selv om det var hårdt! Så nu er jeg bare spændt på hvor øm jeg bliver de næste par dage. Håber en tur på spinning cyklen imorgen tidlig kan løsne lidt op for noget af den ømhed jeg fornemmer jeg ikke kan undgå at få :o)
   Jeg følger op på dig i løbet af ugen søde Linda :o)

Skriv en kommentar