Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

6 feb 2013

Jeg står og kigger ned i akutsnakkens dybe kløft

Niels ReibJeg står på broen og kigger ned på de brusende vandmasser. Vandet suser i en lind strøm afsted under broen og tager alt med på dens vej. Jeg kigge ned i dybet langt langt under mig, velvidende at jeg om lidt vil blive kastet ud over broen i frit fald, et par hundrede meter ned uden visheden om den tynde elastik ville holde til det lange frie fald ned i afgrunden. Holder elastikken ikke vil jeg blive revet med af strømmen og blive opslugt af vandet uden en chance for at kunne bunde. Jeg falder…

Nu er der ikke længe til jeg står til at “falde” ud af dagpengesystemet, mere nøjagtigt er det i starten af april at mine dagpenge ophøre.

Spørgsmålene er tiltagene; Hvad tænker du? Er du ikke bekymret og nervøs? Hvad sker hvis?

Bekymringer spilder jeg ikke min tid på

Torben Schou fra danmarks radio spurgte også da jeg blev interviewet til nyhederne for en måneds tid siden og mit svar er det samme nu som det var da han spurgte.

Bekymringer er ting der foregår i hovedet og sjældent har med virkeligheden at gøre og er ikke noget jeg bruger min tid på. Jeg ved at det jeg gør, og handler på, er godt nok og vil gøre at jeg ikke “falder” ud af systemet, fordi jeg inden da vil være tilbage på arbejdsmarkedet på den ene eller anden måde. Det tror jeg fuldt og fast på.

Jeg har fuldstændig fokus på de muligheder der forsat udvikles og som tilbyder sig, og jeg tror på at de ting jeg har sat i søen vil lykkes inden jeg for alvor står og kigger ned i dybet og ser vandmasser suse forbi. For mulighederne er der og ja, det kræver måske at man skal tage de lidt mere utraditionelle og vinklede briller på for at kunne se dem, men de er der.

Jeg har forsøgt mig med at søge bredt og inden for områder jeg ellers ikke ville gøre. Men når det eneste der kommer er afslag selv på aften arbejde på lager og rengørringsarbejde om natten, så er jeg begyndt at sende uopfordrede ansøgninger som en stillingsbeskrivelse til de steder jeg ser muligheder for, at jeg vil kunne gøre en forskel og indtil videre har den lidt utraditionelle fremgangsmåde fået en positiv respons. Du kan i øvrigt downloade mit stillingsopslag her på Ledigidanmark.dk under jobsøgningsredskaber til inspiration. Finder du frem til en “skabelon” som du kan bruge til din uopfordrede ansøgning, så tager det ikke lang tid at tilpasse den de enkelte firma du vælger at søge hos, da stillingsbeskrivelsen jo passer på lige netop dig.

Uopfordrede ansøgninger som stillingsbeskrivelser

Jeg vil helt klart foreslå at du gør det samme hvis du er kørt fast i den traditionelle ansøgning og ikke føler det rykker rigtig. Find et stillingsopslag som taler til dig og virkelig får dig til at tænke DRØMMEJOB og så kan du selvfølgelig søge det, men gem da stillingsbeskrivelsen, tilpas det, og brug det til dine uopfordrede ansøgninger. Den stilling jeg selv fandt var fra en organisation i Aarhus området og havde ikke lige det segment jeg rammer som fokusområde, men stort set alt andet i stillingen var noget hvor jeg bare sad og sagde YES YES YES det og det og det er lige mig! Så prøv at brug lidt tid på at sondere markedet uden for din “comfortzone” og se om ikke du vil kunne finde inspiration i nogle af landets andre ender.

Research på de virksomheder du virkelig ser nogle muligheder i for dig, og gerne de små til mellemstore af slagsen, og send dem en uopfordret ansøgning. Efter jeg er begyndt på at sende disse uopfordrede ansøgninger til steder hvor jeg virkelig gerne vil ind og gøre en forskel, er det som om at jeg har fået ny energi og tro på at det nok skal kunne lade sig gøre. Det handler bare om tid og ikke ret lang tid.

Som jeg siger til rigtig mange i øjeblikket kan jeg og gider jeg ikke bruge min tid på at bekymre mig. For begynder jeg først på det, vil jeg ikke kunne være tilstede her og nu. Hvis mine tanker skulle kredse om at, uha nu er der kun så og så længe til jeg “falder” ud af dagpengesystemet, så ville jeg simpelthen ikke kunne præstere optimalt hvilket ville komme til udtryk i mine ansøgninger og min tilgang til jobsøgningen.

Det er en befrielse at mærke suset, farten og livet.

Jeg ved at elastikken holder.

Læs eventuelt også

Jobsøgning 2.5

101 Spørgsmål til jobsamtalen

Din Historik som ledig er dit online CV

Gør det vigtigste først, for din egen skyld!

Vær proaktiv! Det er jeg kommet langt med

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

1 Kommentar

  1. Hej Niels,
    Tak for et godt indlæg, som jeg kun kan være helt enig med dig i.

    Hvis du selv begynder at tvivle på, om det skal lykkes, kan du lige så godt skære elastikken over og kaste dig selv ned i vandmasserne.

    Hvis du ikke tror på, at du har noget at byde på og at katastrofen er et splitsekund væk, så ryger motivation, selvtillid og gejst. Og uden gejst og kampvilje, bliver det ret meget opad bakke. Så det er med at holde fokus på målet. Skal bekymringerne have en rolle, så brug den til at finde EKSTRA MOTIVATION til at opnå dit mål.

Skriv en kommentar