Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

13 jul 2012

Jeg skifter A-kasse og siger fra!

Niels ReibJeg skifter A-kasse og siger fra!

Må vist hellere følge lidt op på det møde jeg havde i A-kassen i dag og må erkende jeg skifter A-kasse og siger fra!

Da jeg i onsdags havde skrevet mit indlæg “møde i A-kassen om min jobsøgning“, kunne jeg simpelthen ikke dy mig for at ringe til dem og lige forhøre mig om hvad der foregår. Jeg fik en eller anden ung gut i røret og han sagde noget i stil med at grunden til der var afsat mere tid var nok bare at de ville gå lidt mere i dybden med min jobsøgning. Men som snakken skred frem og han måske kunne fornemme jeg havde lidt mere baggrundsviden end et par andre, fik jeg så nogle ting på bordet som kun bekræftede mine fornemmelser. Nemlig at de nu i denne A-kasse vil ha at man søger mellem 3 og 10 stillinger om ugen. Som han sagde, så ville øvelse jo gøre mester… Og man ville blive bedre til at skrive ansøgninger… BS sagde jeg bare… Jeg kom jo ikke så langt med samtalen, andet end at jeg fik mine fornemmelser bekræftet og et par; det kan jeg ikke udtale mig om, med på vejen…

Vi har altid et valg…

Da jeg kom til mit møde i formiddags, blev jeg mødt af en medarbejder, Claus, som jeg har haft en rigtig godt forhold til igennem de sidste par år. Claus har været super hjælpsom helt tilbage, da jeg i sin tid prøvede at undersøge hvor mange jobsøgende der blev bliver sygemeldte. Dengang, i efteråret 2010, var jeg selv sygemeldt og havde været indlagt grundet min situation som jobsøgende. Og siden hen har vi haft lidt mailkorrespondence og vi har haft snakket sammen over telefonen nogle gange. Havde så glæden af ham forrige gang jeg var til samtale i A-kassen, så efter halvandet år fik vi sat ansigt på hinanden og trykket hinanden i hånden, hvilket var rart.

Så da Claus så mig og kom han hen og spurgte til hvordan det hele stod til med mine tiltag. Til det kunne jeg jo kun fortælle at det går godt. Han følger selv lidt med her på siden, så han er forholdvis opdateret på de ting jeg skriver herinde. Jeg sagde også til ham at jeg ikke synes tingene gik så godt hos dem i A-kassen og det fik vi os en god snak om. Tror vi brugte godt 30 minutter ialt, både før og efter mit reelle møde. Jeg fik fortalt ham hvad mine holdninger er til deres nye fremgangsmåde, og om en oplevelse jeg har haft, som har med folk på deres direktionsgang at gøre, og at de slet ikke harmonere med hvordan jeg ser tingerne og hvad Ledigidanmark.dk har fokus på.

Claus fortalte mig om de nye tiltag og at det jo er for at motivere deres medlemmer endnu mere… Men det har jeg så en anden opfattelse af og ser derfor grunden til at de gør som de gør, som noget de er nødsaget til som udgangspunkt og ikke fordi de pludselig vil motivere deres medlemmer mere end tidligere. Hvorfor pludselig begynde på det, når det er noget de burde have gjort før?? Jeg fik også sagt at jeg på den baggrund har taget kontakt til en anden A-kasse.

Jeg er rigtig glad for Claus lige dukkede op da han gjorde, for jeg er bange for jeg havde kørt den ellers meget flinke fyr over, jeg snakkede med til selve samtalen, hvis ikke jeg havde mødt Claus… Så alt i alt gik det udemærket idag og Claus og jeg har snakket om at bevare kontakten og mødes over en kop mokka under andre omstændigheder. Vi snakker godt sammen og han kan sagtens se en idé med de ting jeg går og arbejder på, ved siden af min jobsøgning.

Så ganske kort sagt, så fik jeg fortalt Claus om mine holdninger til de ting som de i A-kasse har gang i og dermed hvorfor jeg har valgt at sige fra over for det. Så derfor skifter jeg til en anden A-kasse, som rent faktisk vil være bedre til at hjælpe mig i forhold til nogle af de ting jeg går og arbejder med, da de er mere specialiceret inden for området.

Så weekenden er startet med en god fornemmelse og tilfredsstillelse…

Jeg har mig selv med i det jeg foretager mig og har sagt fra til noget jeg ikke kan forene mig med…

Vi har alle et valg… Jeg har truffet mit og står ved det

Rigtig god weekend og husk nu at gøre noget godt for jer selv!

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

13 Kommentarer

 1. Thumbs up! :o)

  Kanon at høre at det gik godt i dag … også selvom resultatet blev at du skifter A-kasse.

  Uanset hvad man tror på og brænder for, så er den bedste gave man kan give sig selv netop at stå ved sin holdning uanset modstand.

  Det bedste,
  Susan :o)

 2. Kan man godt som ledig skifte fagforenings A-kasse, uden det for påvirkninger for dagpenge?

  Hvad er det for en fagforening du flytter til og fra Niels.

  1. Som jeg kan se andre har svaret på, så kan det godt lade sig gøre at skifte.

   Nu er jeg ikke en der vil pege fingre og derfor ser jeg ikke nogen grund til at hænge min tidligere A-kasse ud.

   Jeg har haft et ganske fint forhold til dem jeg har mødt i den afdeling jeg er kommet i. Men baseret på de ting de fra deres ledelse uddelegere, kan jeg ikke være medlem hos dem længere, da det ikke på nogen måde er i overensstemmelse med mine holdninger og værdier i forhold til håndteringen af deres medlemmer.

 3. @Søren

  Du kan godt skifte A-kasse selv om du er ledig. Din Anciennitet følger dig. Jeg skiftede A-kasse under vejs i min ledighed, da jeg ikke følte mig ordentligt behandlet af min tidligere A-kasse.

 4. Hej Bjørn

  Lyder godt, så er det bare hvem man skal skifte til, for jeg må da selv indrømme jeg er træt af min, men kender for lidt til andre fagforeninger, og hvad forskel der er på dem. Der er vel også ting som efterlønsordning, senior job, udover dagpenge man skal tage højde for, og hvad de nu ellers kan tilbyde en, af rabatter igennem forsikringsselskaber, som nu hvor jeg for lidt rabat igennem alka.

  Jeg har også hørt, at nogle firmaer, forlanger man er i en vis fagforening, efter hvad job man ellers skal udfører i den pågældende virksomhed.

  Men hvor meget sparer du så i månedsudgifter, ved at skifte Bjørn, for der må være en del at hente i besparelse, fremfor de helt store fagforeninger, som regel altid er dyrest.

  Har du også fået en fagforening som er tættere på din bolig, eller hvordan?

  1. @ Søren
   Jeg sparede ikke rigtig noget ved at skifte. Snarere tværtimod. Jeg havde ladet mig lokke af en af de A-kasser, som fokuserede på pris, pris, pris. Det blev en kortvarig affære, for jeg følte mig som jaget vildt i A-kassen. Til den første rådighedssamtale jeg deltog i, startede konsulenten med at sige noget i retning af “Nu må vi jo se om din jobsøgning er god nok til at du kan beholde dine dagpenge”. Det var tonen. Og den brød jeg mig ikke om. Derfor skiftede jeg til en anden A-kasse. I dag er jeg i CA, som jeg er godt tilfreds med.

 5. Hej Søren

  Der er ingen a-kasser der kan forlange at du er medlem af en bestemt fagforening. Det er forbudt. Det de kan forlange er at du har en bestemt uddannelse eller arbejder med et bestemt fag. Forskellen mellem de faglige og de tværfaglige. Mange gode a-kasser er jo gode, fordi de er fokuserer på at hjælpe deres målgruppe f.eks. Frisører. Så hjælper det jo ikke halvdelen er lagerarbejdere og akademikere.

  Så vi jeg er orienteret er der meget få a-kasser som har rabatordninger. Det er som oftest fagforeningerne. Og du kan jo fortsat være medlem af din fagforening. Desuden har næsten alle rabatordninger. Lo-forbundene har f.eks. Alka, mens mange akademikere har Danmarks Læreforenings Forsikring og så videre.

  Hvis du er medlem af en faglig a-kasse lige nu bliver det billigere. De tværfaglige er generaliserer og deres formål er at skaffe max antal medlemmer via konkurrence pø prisen. Er du medlem af en tværfaglige bliver det dyrere, da det koster penge at være specialiseret.

  Håber det er ok at jeg blandede mig i samtalen og at du kan bruge mit svar til noget.

  Linda

  1. Hej Linda

   Det er ok, jeg må være i den del som sætter priserne op tværfaglige, for hvert år stiger kontigent og administration omkostninger i HK.

 6. Synes dit valg virker fornuftigt – jeg har CA og indtil videre kun positive erfaringer (nyuddannet for 3 uger siden). De opfordrer os til at gøre netop det, der giver mening for den enkle – og hvis det er at netværke, er det der vi skal bruge energien, og så sende en god “standard” ansøgning, så vi opfylder lovkrav! De er ligeledes behjælpelige med at give feedback på ansøgninger – og det er muligt (såfremt det giver mening) at deltage i løbende kurser, der kan hjælpe med, at afklare kompetencer, skærpe kommunikationen mv.
  Men frem for alt, tror de på at deres medlemmer gerne vil i job, hvilket betyder fokus på individuel hjælp – fremfor fokus på kontrol!
  Held og lykke med valg af ny a-kasse, samt jagten på et job 🙂

  1. Hej Lotte,

   Tak, jeg er sikker på mit valg af A-kasse vil være i stand til at hjælpe mig med de ting jeg har sat mig for 🙂

   Jeg har hørt rigtig mange gode ting om CA og at de gør en hel del for deres medlemmer, så pris du dig lykkelig for du er hos dem.

   Held og lykke til dig også og god weekend.

 7. Fint indlæg Niels. Godt at du er proaktiv. Det er altid nyttigt at tale med folk direkte. Så får man et mere klart bedre om bevæggrunde til kravene – og ens egne manøvremuligheder.
  Her i sommerferieperioden synes jeg, at er det meget svært at nå en kvote på alene 2 ansøgninger i snit om ugen. Så din gamle A-kasses krav lød helt hen i vejret.

 8. Hej kollegaer (aktive jobsøgere)!

  Jeg har også været til et af de der A-kasse møder, hvor jeg blev præsenteret for en ny “strammere holdning” til antallet af ansøgninger. – Men først skal vi lige have nogle holdninger på plads! Hvem er det vi skal tilfredsstille ved at sende et givet antal ansøgninger om ugen? Det må og skal være et mål for os alle at få et job! Hvis fokus rettes mod dette mål, mere end at tilfredsstille A-kassers “krav” til antallet af jobsøgninger, så kan vi medregne de “små forespørgsler”: i køen i supermarkedet, på gaden, den nysgerrige telefonsamtale, det spontane besøg i en virksomhed. Så længe vi har forespurgt en person der ville have kunnet ansætte os (såfremt der var job) – SÅ HAR VI SØGT JOB!!!
  – Tilbage til mit A-kassemøde. Jeg listede op for dem, at jeg søger spontant, og bruger alle tænkelige metoder til at gøre andre opmærksom på, at jeg ønsker et nyt job. Jeg er aktiv “netværker”, og står tidligt op hver morgen, så jeg ikke skal til at ændre total adfærd når jobbet melder sig! Konklusionen var: – Det er lige netop DÈT vi vil opnå med den “strammere holdning” – at den jobsøgende skal tage ansvar for egen situation!
  Lad dem der IKKE ønsker et job “blive truffet” af de “strammere holdninger”! Vi andre knokler bare videre indtil vi når målet! 🙂 (Nu er vi jo vores egne arbejdsgivere for en tid!)

  Jeg bliver i A-kassen, selvom jeg også har fået sat antal på mine jobsøgninger/uge!

  God sommer – god jobjagt!

  Hilsen fra Jacob!

Skriv en kommentar