Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

11 apr 2012

Indre power med et smil på læben

Indre power med et smil på læben

Niels ReibSå er jeg landet hjemme i sofaen efter en forrygende formiddag og eftermiddag i selskab med en masse friske og aktive jobsøgende. Karen-Marie Lillelund fik med hendes oplæg motioneret vores lattermuskler, med hendes humoristiske og tankevækkende enkle værktøjer til at få boostet humøret som jobsøgende. Som hun siger, så handler det om at dele ud af det gode humør i det offentlige rum når vi har det for det vil komme tifoldigt tilbage til dig, den dag du måske er nede og har brug for en opmuntrende kommentar, bemærkning eller måske bare et godt grin.

Det er egentlig også med den holdning jeg har lanceret Ledigidanmark.dk og mit kommende tiltag. Nemlig at dele ud af de gode ting jeg har fået ud af min ellers ikke særlig tiltalende og opmuntrende nedtur. Men ved at fokusere på det positive, har det ikke kun hjulpet mig selv, men jeg har også fået nogle meget rørende og personlige mails fra nogle af jer der læser tingene her på bloggen. Når I fortæller at I er blevet inspireret og glade for at vide, at man ikke er alene om at gå og kæmpe med nogle af de ting, som jo er uundgåeligt som ledig. Det er med til at give mig tro på mit, hvad der efterhånden er knapt så lille, projekt.

Jeg gider ikke høre på brok, jeg synes simpelthen livet er for kort til det. Det er selvfølgelig helt ok at være uenig i hvordan ting bliver håndteret, og man kan måske ind imellem føle sig knapt så godt behandlet af systemet. Men hvorfor bruge en masse ellers god energi på at gå og brokke sig, og i stedet vælge at begynde at gøre noget ved de ting der ligger inden for ens egen indflydelse?

Man kan som jobsøgende opnå meget med en konstruktiv tilgang

Man kan sige at jeg ikke havde de bedste forudsætninger for at få et møde med Mette Frederiksen, da jeg lancerede Ledigidanmark.dk tilbage i midten af januar. Jeg havde allerede tilbage i December sidste år taget kontakt til Ministeren og gjorde opmærksom på mine tanker, idéer og foreslag omkring håndteringen af ledige og “påklædningen” til hverdagen. Havde jeg brokket mig over tingenes tilstand, tror jeg næppe jeg i dag havde fået en aftale om et møde i hus med Ministeren. Men det viser lidt om hvad der kan lade sig gøre, når man vælger at ligge energien i de ting man har indflydelse på. Jeg lancerede Ledigidanmark.dk og har fået god respons og fortsat gjort ben arbejdet i forhold til Ministeren, været vedholdende, holdt en sober tone og lagt op til en konstruktiv dialog.

Den tro på mig selv ligger godt op til det som Steinar Ditlefsen havde som emne i hans oplæg i dag. Hans oplæg om personlig power baseret på hans egne erfaringer og med inspiration fra Anthony Robbins, var også forfriskende. Det var interessant at høre Steinars oplæg, da jeg kunne spejle rigtig meget af det han snakkede om, i min egen situation og den måde jeg er kommet videre på siden min nedtur i 2010.

Han snakkede om de kræfter som vi alle har når vi finder ind til vores personlige kerne og som er så meget større end vi egentlig er klar over. Som sagt noget jeg virkelig kan genkende oven på den oplevelse jeg har haft med 10 måneders sygemelding grundet ledighed. Steinar fortalte også om, at det som regel er når mennekser er aller længst nede og man tager beslutningen om at gøre noget anderledes, end man ellers normalt har været forfalden til, at der sker noget. Det er her den indre gigant bliver vækket til live og det er her der er mulighed for at der sker noget fantastisk. At man rykker ved nogle ting og ikke mindst sig selv. Begynder at tænke ud af boksen, vokser med opgaven, graver dybt og finder den indre styrke vi alle besidder, men kun sjældent er nødsaget til at finde frem. Min tur i kulkælderen havde sine negative konsekvenser, men har så sandelig også haft sine positive gevinster.

Fokuser din energi på de ting du har indflydelse på som jobsøgende

I dag er jeg et sted i mit liv, egentlig ikke så meget anderledes end hvor jeg var, da jeg først blev jobsøgende. Men med de erfaringer og oplevelser er jeg blevet rigere og jeg har i dag et meget stærkere og langt mere klart billede af,  hvad jeg vil og hvor jeg er på vej hen. En fornemmelse af formål og mening og det er med til at give mig en enorm indre ro og styrke, som jeg ikke før har følt.

Det er den indre styrke der driver mig frem mod målet, at kunne bidrage til så mange jobsøgende som muligt, således at de undgår at ende hvor jeg gjorde på grund af ledighed.

Jeg er på rette vejFordi det er den vej jeg har valgt at gå og ligger derfor min energi der

Dagen i dag gav mig også mulighed for at møde nogle af jer som sidder og læser med derude på skærmene, hvilket var super dejligt og fantastisk at få sat ansigt på jer.

Jeg vil runde af med at sige, at der er intet der er for uoverkommeligt. Så længe man tager et skridt ad gangen, holder fokus og handler inden for ens indflydelsescirkle, så vil den cirkel stille og roligt blive større og større og opgaven vil skridt for skridt blive mere og mere overkommelig.

Håber I har det godt derude, og husker at gøre noget der gør jer i godt humør.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

2 Kommentarer

Skriv en kommentar