Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

1 jul 2013

Har du en karriereplan? – Indblik i min karriereplan

Niels Reib - Hvordan? -Det er tid til at eksekvere din nye karriereplanHvis du har fulgt med og gjort dig overvejelser på baggrund af de foregående artikler i denne artikel serie om at lave en Karriereplan, så har du nu en rigtig god fornemmelse omkring hvor du vil hen med din karriere. I denne artikel vil jeg dele et udsnit af min karriereplan med dig.

Baggrund for min karriereplan

Efter oplevelsen med hvad jobsøgning kunne gøre ved ens forhold, selvværd, selvtillid og metale sindstilstand, var det et mål for mig at vende den oplevelse til noget positivt. Da jeg efter min indlæggelse havde fået det bedre og mere overskud, forsøgte jeg at undersøge hvor mange ledige der går og bliver sygemeldt. Da det ikke var noget hverken Arbejdsmarkedsstyrelsen, Danmarks Statestik, A-kasserne eller andre inden for beskæftigelsen kunne fortælle mig, blev jeg mere nysgerrig på emnet. Var der noget de ikke ville anerkende eller?

Da jeg i januar sidste år trykkede på publiser knappen og lancerede Ledigidanmark.dk, var det med tre hensigter i tankerne.

1. At bidrage med min historie, så andre ikke skulle gå de ting igennem jeg selv havde, på grund af jobsøgning.
2. At sætte fokus på hverdagen som jobsøgende, da jeg det efter min mening er en stor udfordring for mange, at få den til at fungere og finde trivsel i den.
3. At gøre opmærksom på mine holdninger og på den måde komme i betragtning til et job inden for beskæftigelsesindsatsen.

Ledigidanmark.dk gav mig ikke det job som jeg havde håbet, da jeg fik afslag på afslag, på de stillinger jeg søgte inden for beskæftigelsen. Men Ledigidanmark.dk har gjort det muligt for mig at blive selvstændig, på grund af det netværk jeg gennem de sidste par år, har formået at skabe.

Eksekveringen af min karriereplan

Begynd med slutningen
Mit overordnede mål i min karriere er at sætte fokus på jobsøgenes trivsel, og dermed også deres formåen i jobsøgningen, så man i den situation kan præstere optimalt. Mit ønske for min karriere er, at bidrage til at jobsøgende i Danmark får bedre betingelser for at trives i den situation, og skabe deres eget job.

Hvad er min passion og drive
Jeg brænder for at bidrage til at andre ikke skal opleve hvad jeg selv gjorde som jobsøgende. Jeg har aldrig tidligere i min karriere lavet noget der har givet mig et lignede drive og så god mening for mig. I dag laver jeg foredrag og workshops om Karriere Branding, Relationsskabende Networking og Empowerment/Personlig Ledelse.

Lige nu er jeg i gang med at lave et nyt tiltag for nogle af landets jobcentre, som ikke kun vil kunne gøre en forskel for medarbejderene i jobcentrene, men også for de jobsøgende de sidder overfor i hverdagen.

Udvikling og Kompetencer
Jeg har det mål at tillægge mig minimum en ny kompetence årligt, og med de projekter jeg har gang i er der rigeligt at tage fat på. For 2 år siden havde jeg aldrig overvejet at skulle have en hjemmeside. Men da det var en måde for mig at komme ud og sætte fokus på hverdagen som jobsøgende, så satte jeg mig ind i hvad der skulle til for det kunne lade sig gøre.

Nu er det jo sådan at når man sætter sig for at dygtiggøre sig inden for et område, så vil der som regel dukke flere ting op som vil være med til at udvikle dig. Mit eget eksemplet med Ledigidanmark.dk, så har det medført at jeg også i dag har kompetencer inden for søgeoptimering, sociale medier, online markedsføring og branding. Alt sammen noget jeg kontinuerligt arbejder på at udvikle mine kompetencer indenfor.

Det er så kun det som har med Ledigidanmark.dk at gøre, dertil kommer også udvikling af kompetencer når det kommer til foredrag, workshops, bogføring og en masse andre, mere praktiske, former for kompetencer, som hænger sammen med min nye tilværelse som selvstændig konsulent.

Drømmejobbet
For to år siden var billedet af mit drømmejob lidt anderledes end det er i dag.
Et arbejde inden for beskæftigelsesindsatsen var et mål. Jobbet skulle give mig mulighed for at bruge mig selv, bidrage med mine erfaringer, og samtidig hjælpe jobsøgende med at skabe rammerne for trivsel i hverdagen, for på den måde, bedre at kunne præstere i jobsøgningen.

Det viste sig ikke at blive nemt at finde et sådan job, så da jeg faldt ud af dagpengesystemet i april, tog jeg beslutningen om at blive selvstændig, noget jeg ikke havde drømt om at jeg skulle blive for to år siden.

Virksomheden
Her må jeg indrømme jeg ikke selv gjorde mig mange tanker om min kommende arbejdsplads og hvad den skulle “levere” så jeg ville kunne bidrage på bedst mulige vis. Men jeg synes alligevel det er noget man burde tage med i overvejelserne, ikke bare som jobsøgende, men også generelt i sit karriereforløb.

Det er jo det samme princip der gælder her, som det der er Ledigidanmark.dks fokus. Nemlig trivsel, så du kan præstere optimalt. Så hvilke rammer skal der til?

Jeg har tidligere i min karriere brugt 3 uger om måneden på de danske landeveje som sælger. Noget der tiltalte mig, da jeg ikke havde mange ens dage og mødte en masse mennesker hver dag. Det der var knapt så tiltalende var, at jeg ikke havde kolleger i hverdagen. Så det sidste job jeg havde gav faktisk en rigtig god balance i netop disse forhold, da jeg arbejdede i et agentur, hvor jeg i det daglige arbejde ud fra vores showroom, men også kom ud og besøgte kunder rundt om i landet og skandinavien. Det var så også krydret med salgsmøder i henholdsvis Tyskland og Italien.

Så når jeg sidder og reflekterer over det nu, så var den ramme faktisk yderst tiltalende og afvekslende, og noget jeg i min nye karriere vil stræbe efter at kopiere og tilpasse den efter.

Har du et overblik over din karriereplan?

I den næste artikel vil du kunne finde inspiration til hvordan du kan eksekvere din karriereplan på baggrund af de foregående artikler om karriereplanlægning.

Du vil få idéer til hvordan du kan være opsøgende i forhold til at skabe de rigtige kontakter og relationer i forhold til dine ambitioner.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar