Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

28 maj 2012

Hvorfor skide grønne grise?

Hvorfor skide grønne grise?

Niels ReibSå er pinsen slut og sikken en det har været!

Jeg har simpelthen nydt det i fulde drag. 125 km i sadlen lørdag, sol i Frederiksberg Have og nå ja, så lidt arbejde er det også blevet til i form af et indlæg, jeg er blevet spurgt om ikke jeg ville skrive til Krifas næste nyhedsbrev. Så første udkast er sendt afsted.

Derud over har tankerne også kredset om hele to invitationer jeg har fået om at lave oplæg. Et for Netværk Syddanmark i Odense og så er jeg på programmet til næste Fest For Fyrede her i København som inspirator. Her har jeg fået 25 minutter på scenen til at fortælle om Ledigidanmark.dk og hvordan jeg har håndteret min situation som jobsøgende. Jeg har aldrig før brudt mig om at skulle stå foran og tale til en forsamling, om så det bare var foran 10-15 mennesker. Så det kan godt være lidt af en grænse der skal overskrides, når jeg skal stå på den scene foran de 400-500 jobsøgende, der kan finde på at dukke op til arrangementet.

Jeg havde skidt grønne grise fra nu af…

Havde det været et tilbud jeg havde fået for 3 år siden, så havde jeg aldrig nogensinde sagt ja til det. Jeg havde skidt grønne grise fra nu af og til jeg skulle op på scenen.

Men en af de ting jeg har fået med mig i hele den process jeg har gennemgået de sidste par år er, at sådanne “barriere” jo er noget mærkeligt noget at have. For hvordan ved jeg, hvordan det er at stå på den scene? Jeg har ingen ting at basere den “frygt” på overhovedet. Det er jo bare nogle tanker, der spiller mig et puds og ikke andet.

Da jeg var indlagt havde jeg to samtaler med en psykolog, som intet gjorde for mig. Jeg har det lidt sådan, at man skal være heldig for at få noget ud af at tale med en psykolog, og meget af det handler om kemi og det var der så at sige intet af i dette tilfælde.

Men det som jeg fik utrolig meget ud af var kognitiv terapi. Det var noget der virkelig satte gang i nogle ting på øverste etage her. Her blev der arbejdet med måden hvorpå jeg så mig selv, og det viste sig at være utrolig lærerigt. Jeg kan i dag se tilbage på en barndom hvor jeg plantede mig selv på sidelinien, så at sige, fordi der var nogle forældre der ikke mente jeg hørte til på fodboldholdet og jeg kun var med, fordi min far var holdleder. Det kom så til udtryk på en sådan måde at jeg var en del af holdet, men ikke sammenholdet på holdet. Jeg stod udenfor gruppen. Her har jeg så i de efterfølgende teenage år og indtil for halvandet år siden, placeret mig selv i den position, på sidelinien. Men via den kognitive terapi form blev jeg opmærksom på, at andre faktisk ikke så og opfattede mig på den måde, som jeg selv gjorde den gang.

Det er også grunden til jeg i dag skriver meget om, at man altid har et valg. Jeg valgte, måske meget ubevist dengang, at stille mig selv der, på sidelinien, også i andre sammenhænge.

Skulle jeg i ringen mod Kessler…

Så derfor er jeg i dag meget bevidst om hvad der forgår i mit hoved, og vælger derfor at sige til mig selv, at det at jeg skal stå foran 400-500 jobsøgende og fortælle dem om min historie ikke bliver et problem. Det er ret tosset at lade sig “skræmme” af noget man ikke kender. I hvertfald i den her situation. Det havde været noget andet, hvis jeg fik at vide at jeg skulle i ringen mod Kessler… Så er jeg sikker på jeg ville blive slået til plukfisk og så ville der være grund til bekymring…

Jeg er faktisk taknemmelig for, at jeg kan få mulighed for at komme på scenen. Der er jo en grund til at jeg er blevet spurgt om jeg ville, og hvis jeg kan inspirere og motivere bare nogle at de jobsøgende der kommer den 19 juni til Fest For Fyrede, ja så er det da fedt!!

Det her tog en lidt anden drejning end jeg lige havde regnet med, da jeg satte mig for at skrive indlægget. Men det er jo også fint nok ind imellem.

Når alt kommer til at så håber jeg bare I derude er bevidste om de ting I går og siger til jer selv, jeres tanker, og har fokus på at have de positive kanaler åbne. For med dem åbne, så vil mulighederne komme og nye ting vil ske og forme sig.

Jeg kan igen kun bruge mig selv som eksempel og sige at jeg aldrig havde drømt om de ting der foregår i øjeblikket og jeg tror aldrig de var sket, hvis ikke jeg havde haft en åben og positiv tilgang til tingene.

Jeg er ikke jobsøgende, jeg er Niels!

Hvis jeg skal se lav praktisk på min situation i dag og sammenligne den med hvordan den var for 2 år siden. Ja så er den jo egentlig ikke så anderledes. Jeg er stadig jobsøgende, dog single, men med en søn der bor i Island og som jeg kun har et Skype “forhold” til. Men den store forskel er måden jeg ser mig selv på. Jeg er IKKE ledig, jobsøgende, arbejdsløs eller jobjæger.

Jeg er Niels, som gerne vil bidrage med mine erfaringer og forhåbenligt hjælpe andre til ikke at ende der hvor jeg gjorde. Jeg er Niels, som cykler nogle fantastiske ture på landevejen, som nyder at bruge tid med venner/veninder og ja, så vil jeg da også gerne finde mig et job.

Med de ord vil jeg bare sige tak fordi I læser med og jeg håber I alle sammen har nydt Pinsen derude.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

7 Kommentarer

 1. søren

  Hvis Netværk Syddanmark i Odense, og Fest For Fyrede her i København betaler for transport og kost så kan det vel gå an som arbejdsløs ledig. De søger altid rundt på nettet efter nye folk som vil komme forbi og fortælle nået til andre arbejdsløse.
  Så jeg går udfra de har fundet dig på denne hjemmeside, eller på en af de sociale medier på normalt vis.

  Omkring at stille sig op og snakke til en forsamling, så skal du bare gøre som du plejede, den gang du havde et job før i tiden. Der er stort set ikke nogen forskel, fra at stå og snakke med 1-2 kollegaer som at stå foran 500. Og så få minutter du skal står der, skulle du nok kunne klarer, uden problemer. Og er du nervøs, kan du altid bare starte ud med at stille nogle hurtige simple spørgsmål til dem som står og kigger, den mest simple måde at få 2 vejs kommunikation på.

  Det er jo fint du kan reklamere lidt den vej rundt, for din hjemmeside, så du ikke skal betale for dyre reklamer rundt omkring. Der er jo ikke for mange penge at gøre godt med som ledig uden job. Så jo mere gratis reklame jo bedre hvis du på ellers gerne vil tjene penge på det, så det løber rundt.

  Personligt ville jeg dog aldrig selv deltage i jobmesser, eller andre netværks møder, hvis der ikke var folk tilstede, som havde fået et job, og havde erfaring, og viden som de kunne bidrage med til arbejdsløse. Og andre virksomheds ledere, og HR folk, som kunne fortælle hvad de har brug for på arbejdsmarkedet, og i deres virksomheder.

  Det giver ingen mening, hvis arbejdsløse, skal prøve at lærer andre arbejdsløse, hvordan de skal få et job. Det skal være nogen som har stor erfaringer, og har været hele møllen igennem, som skal lærer fra sig. Vi går heller ikke ned til lægen for at få tjekket bilen, eller i supermarkedet, for at få ordnet tænderne.

 2. Hej Søren,
  Jeg får skam intet for at gøre de ting jeg gør andet end at jeg kommer ud og møder mennesker og får på den måde også nye input som jeg ikke ville fraskrive mig chancen for at få. Turen til Odense betaler jeg selv, lige som jeg også selv betalte min tur til Aarhus i sidste uge. Selv om det er andre jobsøgende jeg møder, så tænker vi alle forskelligt og hvem ved, det kan sagtens være deres måde at se tingene på vil kunne hjælpe i min situation.

  Men tak for tippet og opbakningen mht mit oplæg til Fest For Fyrede, det er værdsat!

 3. Personligt er jeg en af dem, der er rigtig glad for, at “sådan en som dig” og fortæller, hvordan du tackler de ting, du har fået leveret… Jeg kan godt følge tanken med, at arbejdsløse ikke skaffer hinanden arbejde, men vi har alle et netværk – og vi har alle tanker og ideer til, hvordan vi kan hjælpe os selv – og dermed også hinanden. Vi er meget forskellige, og for mig betyder motivationen rigtig meget. Jeg er udmærket klar over, at du, Niels ikke har 30 jobs med i tasken, når du triller til Odense om godt 14 dage, men tro mig – jeg er også meget bevidst om, at jeg VIL ha’ noget med hjem . og at jeg VIL ha’ givet nogen noget!!
  Tak fordi Signe inviterede dig – og fordi du sagde ja…

 4. Marit LThomsen

  Jeg ser også frem til at se dig – og jeg tror det er ert vigtigt, at man som jobjæger også tager sig tid til at mødes i sammenhænge, der ikke nødvendigvis har 100 procents jobgaranti nu og her. Noget af det der ikke bliver talt meget om på jobcenter og a-kasse er fx hbordan man får en hverdag til at køre, hordan går det med selvværdet, hvordan holder man gejsten oppe, hvor finder man energi…. Alt det tror jeg nemlig giver et overskud til at deltage i alle de andre hardcore jobsøgningsaktiviteter. Vi skal ikke lære hinanden hvordan man får et job, men dele af vores erfaringer og give støtte. Og der er du inspirerende Niels :-). Mvh Marit

  1. @ Sanne & Marit
   Tusinde tak for jeres komplimenter!!
   Det betyder utrolig meget at høre og er kun med til at jeg får endnu mere blod på tanden med mine projekter og det takker jeg for.
   Jeg glæder mig også meget til at møde jer d 13 juni og vil rigtig gerne give jer noget at gå hjem med.

   De bedste hilsner
   Niels

 5. Lone Gregers

  Kære Niels
  Jeg har fulgt din blog siden jeg for første gang i mit liv blev fyret.( dog med en så god som mulig asked og afgang fra firmaet, som muligt.)
  Jeg er 57 år og havde nok regnet med, der gik en rum tid, inden jeg fik job igen. Men der gik kun 5 uger, så havde jeg om end ikke drømmejobbet, så dog et indenfor mit fag og med lader det til, søde kollegaer. Det bedste var næsten at en god gammel veninde, på samme alder og i samme situation, fik job dagen efter.
  Så 2 “statements” her:
  fortvivl ikke, selvom du er ledig, kvinde og 50 +++ . Det kan stadig lade sig gøre.
  Og,- keep up the good work, Niels. Supervigtigt, positivt og til gavn for mange. Jeg vil smutte ind og følge med ind imellem, selvom jeg nu er i job igen.
  Kærlig hilsen til jer alle
  Lone

  1. Kære Lone,
   Hvor er det opløftende at høre og tillykke med det!!!
   Og tak for din tilkendegivelse, jeg lover dig jeg nok skal blive ved og jeg håber jeg kan få endnu mere fokus på de ting jeg skriver om via mit kommende møde med Mette Frederiksen.

   Held og lykke med det nye arbejde og hvad der ellers venter dig.
   Niels

Skriv en kommentar