Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

22 maj 2013

Hvordan vælger du at investere i en ny karriere?

Niels ReibAt være jobsøgende i dag kræver mere end nogensinde før. Du skal være aktiv på de sociale medier, du skal have fokus på networking og gerne deltage i netværksgrupper, det kræver du tænker i nye baner og griber ansøgningerne anderledes an for at skille sig ud fra mængden.

Jeg ved man som jobjæger er fokuseret på nuet og opsat på at finde den nye “levevej”. Men hvad investerer du i din kommende karriere ud over din jobsøgning? Hvilke aktive tiltag laver du, for at stå stærkere i din fremtidige karriere?

Hvilke tiltag laver du, ud over din jobsøgning, for at skabe en ny karriere?

Ledigidanmark.dk blev til fordi jeg havde et ønske om at bidrage med de erfaringer jeg havde fået i min første tid som jobsøgende. Det har siden hen åbnet op for en masse nye muligheder som ikke havde været muligt, havde jeg ikke handlet ud fra det ønske.

Det har gjort, at jeg i dag har et godt netværk inden for den branche jeg gerne ville arbejde inden for. Jeg har fået en masse nye gode sparringspartnere, foruden hvem, jeg ikke kunne have gjort det jeg gør i dag.

Men altsammen drevet af et ønske, om at ville bidrage…

Flere andre eksempler

Der er flere kilder til inspiration her på siden, om hvordan du kan gå i gang med at investere i din kommende karriere. Liza Haslund-Larsen har skrevet om hvordan hun startede med at blogge og om hvordan hun på den måde har kunne kombinere hendes uddannelse med et tvist af interesse. Thomas Bigum har lagt en video på Ledigidanmark.dk og fortæller om hvordan du kan producere og give via de sociale medier og på den måde brande dig selv inden for lige præcis du brander for, i det du har med at gøre. Pelle Esbensen har skrevet flere artikler om hvordan du via blogging kan skabe dit online CV.

Jeg har også fundet et par andre artikler, som du måske kan finde inspiration i til hvordan du kan komme ud over rampen med dit “Ledigidanmark.dk”.

 

Du kan også se denne video og lære lidt om hvordan du laver en wordpress blog.

 

Hvad er dit ønske at bidrage med, hvad skal dit “Ledigidanmark.dk” være?

Denne måde at investere i en ny karriere kan vise sig at være yderst effektiv og noget du vil kunne henvise til i dine ansøgninger, hvis du vælger at skrive om emner som har med din karriere at gøre. Giv udtryk for andre vinkler end dem der står i dit CV, kombiner, som Liza, din faglige uddannelse med et interesseområde og skab måske nye vinkler på din jobsøgning. At blogge kan være både personligt, privat og professionelt men det vigtigste er at du finder noget at bidrage med som du er passioneret omkring. Skriv om det fagområde du er brander for og del ud af din viden, det vil kunne gøre at andre begynder at vise interesse for din blog og så er det jo ikke til at vide hvad det kan bringe med sig.

Vi har aldrig haft så mange kvalificerede mennesker stående uden for arbejdsmarkedet, så hvis du skal skille dig ud af mængden må du overveje nye måder at skabe interesse for netop din professionelle profil og blogging kunne være en glimrende måde at gøre det på.

Du må ikke lade dig afskrække af du ikke har kendskab til at lave en blog eller hjemmeside.

Det havde jeg heller ikke selv før jeg trykkede på publisher knappen, og lancerede Ledigidanmark.dk den 18. januar sidste år. Men se det som en ny kompetence du kan tillægge dig og bare endnu en del af den udvikling du gennemgår i løbet af din periode som jobsøgende.

Jeg kan kun anbefale dig at springe ud i det, vær proaktiv og kom ud over rampen. Min erfaring har ikke været spildt, den har banet vejen for min nye karriere. Det ønsker jeg også sker for dig.

Læs også

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

2 Kommentarer

 1. Lotte Olsen

  Hej Niels
  Jeg kan desværre ikke deltage i dit webinar på fredag, så jeg smider lige en kommentar her. Efter flere gange at have hørt dig opfordre til at lave en hjemmeside gik jeg i gang med arbejdet. Det kom der dette: http://www.bricksite.com/lotteolsen ud af. Det er et udvidet cv, der viser meget mere af min person, end jeg ville kunne få presset ind i en almindelig ansøgning. Der skal selvfølgelig investeres lidt tid og kræfter i sådan et stykke arbejde, men jeg synes, at det har været det hele værd. Jeg henviser til siden i mine ansøgninger, og jeg stikker folk jeg netværker med, et visitkort med adressen. En ekstra bonus ved arbejdet med siden har været, at jeg samtidigt oplevede en del afklaring, mens jeg skrev mine tekster.
  God fornøjelse på fredag.
  Hilsen Lotte

  1. Hej Lotte

   Super godt at læse du har taget springet og lavet en hjemmesiden til din jobsøgning/karriere.
   Fedt at du ved at arbejde med hjemmesiden har fået afklaring på nogle ting i forhold til dit fremtidige arbejdsliv også, ikke en tosset bonus at få med 🙂

   Jeg har været inde og lure på den og det ser jo rigtig godt ud 🙂 TILLYKKE med den 🙂

Skriv en kommentar