Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

4 maj 2012

Hvor har du indflydelse??

Hvor har du indflydelse??

Niels ReibDet er Store Bededag, cyklen er blevet motioneret og der er kommet 75km mere i stængerne. Fantastisk dejligt at komme ud i den friske luft, se sennepsmarkerne i flor og i godt selskab med en af drengene fra spinning. Så kan dagen ikke blive helt skidt.

Har brugt lidt tid på at besvare lidt mails mens country musikken spiller (et levn fra min tid på high-school for efterhånden mere end et par år siden…) og hyggen vil ingen ende tage her i stuen.

En af de mails jeg havde fået, mens jeg var på landevejen, var fra en af jer der sidder ude og læser med på bloggen, med et spørgsmål om hvordan jeg var kommet i kontakt med, og havde fået et personligt møde med Mette Frederiksen.

Og det tror jeg at jeg vil bruge lejligheden til at, tildels følge lidt op på mit sidste indlæg “Hvad er din undskyldning?” og uddybe lidt mere omkring de ting som jeg har gjort, ikke kun i forhold til at jeg har fået mit møde med Mette, men faktisk i forhold til hvordan jeg vælger at gribe hele min hverdag og situation an.

Da jeg ovenpå min nedtur var i stand til at begynde og arbejde med mig selv, valgte jeg ikke at sige, at jeg skulle finde mig selv. Jeg skulle gen(op)finde mig selv. Jeg startede simpelthen forfra, helt fra scratch. Ikke at jeg havde det rigtig dårligt tidligere, men jeg følte bare ikke jeg var med i mit eget liv, på en eller anden måde. Jeg følte ikke jeg havde rigtige og meningfyldte mål og derved formål. Jeg havde ikke mig selv med i mange af de ting jeg foretog mig. Jeg var bare tilfreds med “at være”, tror jeg… I  processen læste jeg en del og de bøger som gjorde stort indtryk og som for mig var nogle fantastiske værktøjer, har jeg lagt ud som inspiration, som du finde under Bøger. Noget af det jeg i dag vælger at fremhæve, er noget som Stephen R Covey skriver i om “Syv gode vaner”. Jeg var lidt inde på det i indlægget forleden, men synes det er værd at uddybe lidt yderligere. Stephen R Covey illustrere i “Syv gode vaner” meget godt hvad der sker når man handler inden for ens indflydelsecirkel, som han kalder det. Det handler om at fokusere på de ting, som man kan handle og har indflydelse på og ikke de ting som umiddelbart ligger uden for den cirkel.

Hvis ikke jeg for halvandet år siden havde valgt at fokusere på de ting jeg gerne ville have i mit, men i stedet valgt at fokusere på de ting jeg ikke ville have, så er jeg næsten 100% sikker på, jeg ikke ville være kommet til der hvor jeg er idag.

Brug energien på de ting du har indflydelse på

Effekten, som jeg har oplevet den, har været, at når man ligger fokus der hvor du har indflydelse, så avler det gode oplevelser, god energi og øget tro på, at man kan udføre ting og gøre noget. Alt sammen ting som, for mig, har været med til at gøre en stor forskel i min hverdag. Det har medført jeg har fået en utrolig stor tro på de ting jeg foretager mig, fordi de lykkes og det gør de jo kun fordi det er ting jeg har indflydelse på og så selvfølgelig også fordi jeg er meget målrettet, vedholdende (det tror jeg også var det Mette Frederiksen indså, så hun lige så godt kunne mødes med mig… ) Jeg er ret sikker på at jeg aldrig var blevet lovet det møde, hvis jeg havde fokuseret på de ting der er i vejen med “systemet”, men når fokus er på at forbedre tingene og komme med konstruktive foreslag og idéer i stedet, så bliver det jo selvfølgelig en anden dialog.

Det er lidt utroligt med den udvikling der er sket, efter jeg er begyndt at bruge energien på de ting jeg har indflydelse på. For mig er det blevet til en lang række både små, men også store “sejre”. Jeg vil sige, som noget af det største, er det den feedback som jeg har fået på mit initiativ ved at lancere denne hjemmeside og blog. Det var min måde hvorpå jeg kunne komme ud med mine erfaringer, tanker og idéer, og forhåbenligt derved kunne bidrage til at andre jobsøgende ikke ender i en situation som jeg selv gjorde. Så når jeg modtager beskeder og mails med læsernes historier og tak for mit initiativ, så for jeg sgu gåsehud og er bare taknemmelig for at Ledigidanmark.dk er blevet modtaget på den fantastiske måde og dermed er med til at skabe fokus på hvor vigtigt det er, at man som jobsøgende også husker at fokusere på andre ting, der kan være med til at gøre jobsøgningen og hverdagen til en bedre oplevelse.

Det at jeg har handlet på de ting jeg har haft indflydelse på, har også gjort at jeg, via et 6 ugers selvvalgt kursus, om ikke så længe, kan lancere endnu et tiltag som skal være med til at skabe endnu mere fokus på, hvordan vi som jobsøgende kan være med til at hjælpe hinanden i hverdagen ved at skabe et positivt, inspirerende og motiverende forum med et væld af muligheder for at skabe nye relationer på tværs af brancher, uddannelser og interesser.

Tak

Her vil jeg komme med en tak til jer som har meldt jer som testbrugere af Aktiveledige.dk. Jeg er imponeret over jeres engagement og feedback. Jeres hjælp er med til at gøre Aktiveledige.dk til den bedst mulige netværksside for jobsøgende landet over. Skulle du sidde og have lyst til at bidrage med din feedback og dermed være med til at forme Aktiveledige.dk inden den reelle lancering, så tøv ikke. Send mig en mail via kontakt siden, så sender jeg dig en invitation.

Min opfordring her til sidst er, at lade være med at bruge energi på ting der ligger uden for din indflydelse. Der er ingen grund til at sætte sig selv i den situation, hvor tingene er mere op ad bakke end de i forvejen er, i den situation vi er i.  Begynd at fokuser og ligge energien i de ting du kan gøre noget ved, og langsomt vil de ting som du kan handle på, blive flere og flere. Det vil ikke kun medføre små sejre i hverdagen, men også til store sejre, i tråd med at din indflydelse vil blive større.

Det er min helt klare erfaring.

Jeg håber du har haft en rigtig god Store Bededag og husket at gøre lige det, du har haft behov for, så du er blevet fyldt op med god energi.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

4 Kommentarer

 1. søren

  Og vi andre har brugt dagen på at løbe, fødselsdag og drikke fadøl, og glemme alt for en dag om det elendige jobcenter verden. Men alligevel er det umuligt at slippe, når mailbokse er fyldt med ragelse om arbejdsløshed, og alle de tusindvis af hjemmesider, hvor ledige må få tiden til at gå, når de alligevel kan få et arbejde nogen steder.

  1. Hej Søren,
   Jeg er da rigtig ked af, på dine vegne, at du vælger at ligge dit fokus på de ting og lader det “ødelægge”, hvad der ellers lyder til at have været en ganske udemærket dag for dig.

   Er lidt i tvivl om du har læst indlægget, som jo handler om at at have fokus på de ting du har indflydelse på og ikke lade de ting du ikke umiddelbart har indflydelse på køre dig ned…
   Men håber da du får en god aften.

 2. søren

  Hej Niels
  Ja dagen gik ok havde fødselsdag, udover alt det arbejdsløsheds bøvl.
  Hvad er det præcis du mener med fokus på.
  Når du er ledig, er dit fokus på jobsøgning, finde et job, det siger lovgivningen du skal have fokus på.
  Om du så render rundt, og støvsuger eller motionere, eller handler lidt mad ind, vasker vinduer, cykler en tur, eller lytter til musik, er system arbejdsløs ligeglad med. Der er kun 1 fokus, søg efter job 24/7, og den besked har jeg naturligvis fået leveret et par hundrede gange af de ansvarlige i det system.

  Men efter utal af afslag på nye uddannelser af det berygtede jobcenter, har jeg nu fået overtalt en ny sagsbehandler, at fået et par timers ekstern job-coach hos et privat firma over 1 måned.
  Og det er kun kommet i stand, fordi jeg selv har snakket med chefen på stedet, og skrevet utal af mails frem og tilbage imellem kommunen, som mest af alt ligner en roman bog efterhånden.

  Og gud hvor var det tidskrævende, det har taget dem over en måned, at få godkendt.
  Det er utroligt kommunerne ikke har sådan nået selv, men det er nok kun en fordel at de ikke har nået det kommer til stykket, da de er ikke har en brik viden om hvordan man hjælper ledige.

  Nu tror jeg jo ikke på man for job igennem sådan en, men kan han eller hun bidrage med hjælp, eller i det mindste gennemgå CV og opdatere det, så er man vel ikke dårligere stillet end man er i forvejen.

  1. Hej Søren,
   Tillykke med dagen igår!

   Jeg ved udemærket godt der sidder nogle jobkonsulenter derude og ikke har ret meget baggrund for at sidde over for og håndtere ledige.
   De ved i realiteten ikke hvordan situationen som jobsøgende er og kan som regel ikke sætte sig ind i den hverdag som vi har.
   Alle jobkonsulenter burde opfordre deres borgere til også at fokusere på andet end jobsøgningen. For det er noget der kun kan gå en vej.. Og det er ned under gulvbrædderne for den jobsøgende… Det har jeg selv prøvet… Nu ved jeg ikke om du har læst min baggrund, men jeg var sygemeldt i 10 måneder på grund af min ledighed… Det er derfor jeg har valgt at lancere Ledigidanmark.dk, simpelthen for at netop skabe fokus på at hverdagen som jobsøgende SKAL indeholde andet end jobsøgning.
   Hvis ikke man som jobsøgende laver ting der giver en energi og gode oplevelser, så køre du sur i det og det kan altså ende rigtig galt, hvis du lader det ske.

   Det kan godt være at du flere hundrede gange har fået at vide du skal have et fokus og KUN et fokus, at søge arbejde… Men det som nogle jobkonsulenter ender med at gøre ved at melde sådan ud er at sende deres borgere ud i en depression, som var tilfældet for mig. (dog ikke pga min jobkonsulent skal det siges)

   Hvis du overhovedet skal have en chance for at finde et job, så handler det om at du skal trives i din hverdag, så du har overskuddet og energien til at søge de stillinger der dukker op.

   Som også jeg skriver her på siden, så er det jo logisk at hvis man trives i hverdagen som jobsøgende, så vil man også præstere bedre i sin jobsøgning. Og det sker ikke hvis man sidder og søger jobs, kigger på jobannoncer 24/7.

   Jeg ved om nogen hvor svært det kan være og det er ikke nemt at skifte fokus. Men som jeg ser det, så må jobsøgningen max fylde 25% af din hverdag. Hvis den fylder mere, så laver du simpelthen ikke nok andre ting som giver dig energi til at søge de jobs du søger og det vil komme til udtryk i ansøgningerne. Det er vigtigt ikke at se sig selv som arbejdsløs. Det jeg selv har gjordt, som jeg også har skrevet om, er at sætte mig nogle mål både hvad angår jobsøgningen, men også inden for andre områder. Så har jeg haft et formål i hverdagen og noget at arbejde hen imod.

   Jeg håber dine samtaler med coachen kan hjælpe dig, men min opfordring er også at prøve at fokusere på de ting som du kan glæde dig over og så vælge ikke at lade jobsøgningen ødelægge din tilværelse. Det er den ikke værd. Som tiden er er det bare ikke nemt at få et job, så jo mere du slår dig selv oven i hovedet og lader det fylde, jo større er chancen for du ender med at gå godt og grundigt ned. Som jeg selv gjorde..

   Alle de ting jeg har skrevet her, stå i andre blogs på hjemmesiden. De står under min historie og hele min holdning er at man som jobsøgende SKAL have andet i hverdagen som giver dig noget, noget som giver dig noget.

Skriv en kommentar