Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

26 sep 2012

Hvem vil ansætte en ledig der ikke vil yde?

Lars Kristiansen

Lars Kristiansen

Lige nu er der fokus på en kontakthjælpsmodtager der i 11 år har benyttet sig af velfærdssystemets sikkerhedsnet. Sympatisk? Udnyttende? Modigt? Hvad er din holdning?

Min er klar! Vi har bygget et arbejdsmarked op, hvor vi alle yder, betaler vores skat og har mulighed for at få lidt igen, hvis vi bliver jobjægere. Og ja, jeg ved godt der ikke er alle de job derude og slet ikke til os alle sammen, men det retfærdigør ikke, at der er nogen der bare læner sig tilbage og lader sig ”opvarte” med kontanthjælp.

Hvem vil ansætte en ledig der ikke vil yde?

Kunne man forestille sig der render en ledig snob eller to rundt der ude og ikke vil have et lavpristige-job som opvasker, renovationsarbejde, trappevasker, rengøringsassistent? Er det under din værdighed? Værdighed – hvad er det? Er det ikke netop dé job der aldrig bemærkes der rent faktisk er fundament for bedre trivsel?

Søg de job du vil have og drop at sende ansøgninger til jobs du ikke vil have. Det er spild af din tid, arbejdsgiverens tid og A-kassens tid. Loose-loose-loose. Gå efter guldet og kæmp og tro på din chance, men vis du er værdig til et job. I min optik er man ikke værdig, hvis man suger på systemet, udnytter smuthuller og ikke yder til fællesskabet eller (mindst) gør noget for andre.

Når jeg kommer i job (for det gør jeg), så vil jeg være meget opmærksom på hvad mine kommende ansøgere har lavet i sin evt. ledighedsperiode. Har de bidraget til fællesskabet, ydet en ekstra indsasts, gjort noget for andre – gjort en forskel, ja- så kommer de foran i køen hvis de tilmed har kompetencerne.

Også lige for at slå det fast. Jeg er ikke jobsky. Jeg fejer gerne gader eller trapper eller genbrugspladsen. Jeg vil nemlig gerne yde noget til fællesskabet, men selvfølgelig vil jeg allerhelst have et job som matcher mine kvalifikationer, så det er mit mål. Hvad er dit?

Når man nu ér ledig, så brug dog tiden til at gøre noget for andre

Jeg kunne ønske mig vi alle kunne se gevinsten i, at yde noget for fællesskabet. Tænk hvis alle bidrog med bare lidt. Samlede papiret op fra gaden. Eller endnu bedre – lod være med at smide det. I det hele taget, bare en smule mere omtanke for vores fælles hverdag. Et smil, en positiv replik, et udfordrnde spørgsmål til refleksion og ikke mindst handling. Så gør dog noget og lade være med at brokke. Vi skylder alle sammen at give det bedste videre til vores efterkommere, men gør vi det ved at brokke, suge på systemet, ligge på sofaen?

Kom ud og giv den gas

Skrevet af

Lars Kristiansen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Læs eventuelt også

Medierne gør sit til, at jobjægere bliver sat i miskredit!

Robert gider ikke ‘skod’-jobs: Ja, jeg er et dovent svin

Fest For Fyrede – En fest Simon Emil burde have deltaget i

Skriv en kommentar