Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

11 jan 2013

Hvad er dit drive?

Lars Kristiansen

Lars Kristiansen

Herude i jobjægerland støder vi på mange spørgsmål. Hvorfor er du ledig? Hvorfor finder du dig bare ikke et job? Nårh… netværk og kaffemøder og research, hvad laver du ellers? Eller de tørt konstaterende. Ledig? Så har du jo masser af tid til at se desperat housewives, 90210 og livstilsprogrammer og gøre rent, købe ind og hygge.

Hvad er dit drive?

Jeg har valgt at stå op på samme tid, som da jeg var i job. Kl. 05.30. Tidligt? Ja, men det er om morgenen jeg er frisk og i badet jeg tænker de bedste tanker for dagen.

Så når en ny dag banker på, ”kaster” jeg mig ud af fjerene. Her er mørkt. Buldrende mørkt. Lyset er skarpt og jeg misser med øjnene og møder et meget lidt inspireret menneske i mit spejl. Hold nu op hvor ser jeg ud. ”Nå”, tænker jeg ”der er du, ja køn er du sgu ikke – gir du et smil til dagen?” Det bliver til en meget grim grimasse. Det ser forfærdeligt ud, men inden i smiler jeg, for det er ikke kønt, – men sjovt. Og på den måde er min dag i gang. Jeg har været vågen i 1 minut og har allerede smilet til mig selv og dermed lovet det bliver en god dag. I badet tænker jeg tanker, reflekterer over mine utallige drømme. De er som regel svært underlige og tit hængt op på noget der skal ske. Men ligesom i virkeligheden sker der sjældent det man altid ønsker.

Før kl. 06 er jeg på min pind og har startet min pc op. Tjekker mail, facebook, linkedIn, jobindex og et 3-4 andre jobsites, et par aviser og kaster mig så over dagens udfordringer. Jobsøgning, research, netværk, bloggskriveri, tanker om hvordan mit ønskejob skal drejes hen i dag.

Mit drive…

… kommer af min indstilling. Jeg vil være positiv. Jeg ER positiv og jeg vil opfattes sådan.
Også er det ikke engang svært, for sådan har jeg altid haft det. Jeg kan ikke være negativ særlig længe. Det som om det negative skydækket over mig aldrig bliver til tunge regnfulde skyer, eller de lægger sig som tåge for helt at indhylde mig i afmagt og tristhed. Skydækket på min himmel er somregel letskyet, med masser af sol. For det har jeg valgt.

Hvordan ser din himmel ud i dag? Hvordan ser den ud generelt?

Hvis din udsigt er 50 meters sigt og tågen har lagt sig som en dyne over dig og den i øvrigt har gjort det længe, så er det måske nu du skal overveje om du med fordel kan flytte dig i landskabet. Det kunne jo være der ikke var tåge længere henne ad vejen eller inde i byen, ude på landet. Flyt dig fra skyen. Flyt dig fra det uvejr du er i. Helt bogstaveligt. En af de bedste metoder er altså at komme ud og her messer jeg ikke for du absolut skal løbe eller dyrke alle mulige motionsformer. En rask gåtur gør også en forskel. Hvornår har du sidst gået en lang tur alene? Gør du det hver dag? Jeg gør.

Er du løbet sur i din jobsøgning?

Hvorfor er der så tåget omkring dig? Kan det være fordi du er løbet sur i din jobsøgning? Er det nogens skyld? (det er jo altid nogens skyld, når man ikke selv tager ansvar). Og dermed ikke sagt vi kan ændre på det faktum, at vi er over 160.000 ledige og det tal stiger. Men jeg kommer ikke med i den klub der siger det er nogens skyld. Det er så dejlig omkostningsfrit at kaste skylden på nogle andre – verden, udviklingen, EU, regeringen, fagforeningen, virksomhederne, cheferne, konen, børnene, katten…find selv på flere. Og ja, det kan da være en enkelt eller 2 havde en aktie i at du nu sidder hvor du sidder, men det er jo histore nu.

Historien kan du ikke ændre, den kan du lære af.

Du kan til gengæld kan du skabe dig en verden af mulighederne fremover. Er du parat og tør du sænke din paraply og kæmpe dig ud af tåge, regnvejr, storm og sne? Kom ud og se alle de muligheder der er. For de er der. Du har bare ikke set dem – endnu. Find ud af hvad der tænder dig og hvor du vil gøre en forskel ude i verden, for når du ved det, har du et mål, og har du et mål kommer drivet. Det er det drive du skal formulere ned i dine ansøgninger og gøre synlig for alle de arbejdsgivere der venter på dig.

Hvad er dit drive?

Find det – og vis verden det!

Gi ´den gas

Skrevet af

Lars Kristiansen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

5 Kommentarer

 1. Karina

  Tak Lars 🙂
  Glædes over at høre du også har VALGT at være positiv. Nogle mennesker himler nemlig med øjnene når jeg ytrer, at der er frit valg på alle hylder.
  Man vælger selv om glasset er halvtomt eller halvt fuldt 😉
  om man vil se positivt eller negativ på tingene !

 2. Cecilie

  Rigtig god pointe Lars – det med at flytte sig i bogstavelig forstand! Jeg har netop “opdaget” hvor godt det er at tage computeren over skulderen og rykke jobsøgnings stationen væk fra hjemmet. Jeg har de seneste dage brugt den Sorte Diamant. Man kan sidde i læsesalen med andre som studerer eller i caféen hvor der i modsætning til mange andre caféer ikke er musik – så roen er der samt en skøn udsigt over vandet + god kaffe 🙂 Og så er det tilfredsstillende på en helt anden måde – også når jeg kommer hjem – det er li´som mere ok at lægge jobsøgningen fra mig og holde fri.

Skriv en kommentar