Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

24 sep 2012

Muligheder og strategier i jobsøgningen

Pelle EsbensenSå blev det mandag. Weekenden er overlevet og verden forbliver et knudret sted. Vi fik afviklet konferencen Think Space i god stil og med over 300 glade deltagere. Tid til at sætte sig ved bloggen igen og skrive den næste open source ansøgning om nyt virke.

Muligheder og strategier i jobsøgningen

Hvordan åbner man op for nye muligheder og strategier i sin jobsøgning? Hvordan forvandler man al den viden man har opnået via sin research og sparring til nyt arbejde? Hvordan holder man kursen som superhelt når nu ledighedsdebatten pludselig ser ud til at cirkle om kun en enkelt ærlig kontanthjælpsmodtager?

Lev i flow

Som ledig lever du i mulighedernes land. Du er på jagt efter din næste hylde. Din næste identitet. Derfor kan det betale sig at fokusere på at leve i flow. Hold dig i bevægelse. Kom udenfor din dør. Opsøg møder, events, venner og kontorfællesskaber og jag dit job i farten. Når du gør det frivilligt og selvstyret er det 100% anderledes end når det er et 6-ugers jobsøgningskursus.

Gør det åbent

Fremtidens forretningsmodeller er gennemskuelige. “Transparency” som det så smukt hedder, er blevet et populært buzzword, som rigtig mange etablerede virksomheder har svært ved at indføre 100%. Det er måske heller ikke muligt. Men det er stadig et ideal, som det kan være værd at stræbe efter i sin jobsøgning. Hvis ikke man har noget at skjule, hvorfor så ikke gøre det åbenlyst? Blogging er et eksempel på en fremtidsrettet, open-source-beskyttet jobskaberstrategi.

Gå efter mennesket

Hold fast i de mennesker i dit network du har en god kontakt med og brug deres samarbejde til at holde dig beskæftiget og fri til at agere og bruge din tid som du vil. Som jeg skrev om i mit sidste indlæg…    når du får etableret en god forbindelse til din konsulent, så er det en virkelig god ide at holde fast i dette menneske i dit videre samarbejde med institutionen. Vi ledige er privilegerede, idet vi har ret til at insistere på det, i modsætning til andre typer “klienter” indenfor det offentlige.

Prøv nye ting

Meld dig til begivenheder du ikke før har givet en chance, men du synes lyder interessante. Kom ud af døren og afsted til dem. Ledigheden på et jobmarked, hvor der er stadigt færre jobs, kan ses som et kapløb i personlig forandringsledelse. De som er i bedst (forandrings)form vinder. Har du tid til at ligge endnu en aften på sofaen med en lejet amerikansk film, når der er gratis skæbneaftner hver dag over hele byen? Vil du ikke hellere ud og gøre noget ved din historik?

Tjen diverst

Et gyldent råd indenfor “transition economies” er at differentiere din indkomststrategi. Og på dansk? I krisetid er det en god ide at arbejde hen imod at få ressourcer ind fra flere forskellige kilder. Det kan virke uoverkommeligt når man er på en eller anden form for offentlig ydelse. ‘Skal vi nu alle sammen til at være micro-iværksættere?’ kan jeg høre jer spørge. ‘Vi har jo ikke ret til at arbejde uregistreret ved siden af. Det er jo trods alt ikke en Borgerløn vi får udbetalt.’ Det er sandt. Men derfor kan man jo godt overveje, hvordan man egentlig gerne aller helst ville bidrage til sit samfund, hvis det nu var…

Invester varieret

Men overgangen til accelereret, personlig forandringsledelse starter et andet og meget simplere sted. Begynd med at variere hvordan du bruger de penge du har. Handl lokalt så ofte som du kan komme til det. Stem lidt med dit dankort næste gang. Overvej, hvordan du kan få frigjort tid og ressourcer til at investere i dit network. Uanset om du er ledig eller ej – alle der gerne vil frem i verden og ikke vil svindle sig til det gør sådan her.

Se ud over din grænse

Hvis man som Robert Nielsen tillader sig, at bruge medier til at stille nogle lidt andre spørgsmål til systemet end det er vandt til, kan både ledigheden og jobsøgning hurtigt få en anden farve. Tilsyneladende. Hvad hvis alle gjorde som Robert og nægtede at blive i jobs uden værdighed? Ville samfundet bryde sammen? Mon dog. Ville flere kompetente komme i værdige jobs? Mon dog ikke. Ville det begynde at forandre vores syn på værdier og hvordan vi i øvrigt forvalter os selv og hinanden i samfundet?
Hmmmm….   Den må jeg lige tænke over.

Skrevet af

Pelle Esbensen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar