Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

Mit navn er Niels Reib og velkommen til min historie, og hvorfor jeg har valgte at lancere Ledigidanmark.dk i januar 2012.

I min karriere havde jeg aldrig før været uden job, inden KRISEN ramte. Jeg har i mange år arbejdet inden for salg og havde et fantastisk job inden for tøjbranchen i et agentur, hvor jeg solgte eksklusive mærker på det skandinaviske marked.

Da krisen ramte, sendte den mig – som så mange andre – ud af jobmarkedet og ind i a-kassen…

Til at starte med var jeg rimelig optimistisk omkring det at skulle ud og finde et nyt job. Jeg havde opbakningen fra kæresten til at finde det helt rigtige job. De første par måneder gik med gåpåmod og oprejst pande.

I takt med afslagene på de jobs jeg fandt interessante, slog det også stille og roligt større og større skår i selvværdet og selvtilliden. Hverdagene begyndte at flyde ud og troen på, at jeg ville finde det job, jeg gerne ville have, blev mindre og mindre. Jeg fik et job med supplerende dagpenge nogle timer om måneden og hjalp frivilligt til i en butik for at få en bredere viden inden for det felt, hvor jeg søgte arbejde.

Som tiden gik blev jeg bare mere negativ og depressiv, og forholdet til kæresten endte også med at gå i stykker.

Efter 6 måneders ledighed endte jeg med at gå helt ned og kunne ikke se, at dagen i morgen overhovedet ville bringe noget godt med sig…

Deprimeret, indlagt og boligløs…

Jeg brugte sommeren og efteråret 2010 på at arbejde hårdt for at komme tilbage.

Jeg var indlagt i fire måneder, hvor jeg virkelig ikke følte, jeg havde meget at se frem til. På det tidspunkt var forholdet til min daværende (gravide) kæreste sluttet, hvilket i dag betyder, at jeg har et “Skype forhold” til min søn. Han bor i Island, hvor hans mor valgte at flytte tilbage til. Jeg havde ikke en bolig at komme ud til, ligesom jeg stadig ikke havde et job.

Men jeg fik en fantastisk hjælp, som jeg i dag slet ikke kan beskrive, hvor taknemmelig jeg er for at have fået. Jeg brugte meget tid på at arbejde målrettet med mig selv og på at “genopfinde” en ny og bedre version af, hvem jeg gerne ville være.

Et par af de ting, der var vigtige i den process, var at;

  • Jeg begyndte at træne seks gange om ugen simpelthen for at have noget at stå op til, hvilket medførte større velvære og trivsel og dermed ekstra overskud.
  • Jeg var meget struktureret og planlagde min tid ned til mindste detalje, hvilket gjorde, at jeg hver dag vidste præcist, hvad jeg skulle. Om det var at tage opvasken, træningen, læse eller gøre rent, så var det skemalagt.
  • Jeg begyndte at finde nye interesser, som også var med til at øge mit velvære og min trivsel.
  • Jeg fandt nogle personer, som jeg følte mig inspireret af, og sørgede for at se dem / snakke med dem jævnligt.
  • Jeg begyndte at læse meget om selvudvikling, hvilket jeg aldrig rigtig har gjort tidligere. Det var med til at give mig langt større selvindsigt, og jeg reflekterede over hele min situation på en helt ny måde.

Det er nogle af de ting, jeg gjorde, som hjalp mig til at finde inspiration og overskud til at komme tilbage på sporet igen.

Alt dette skete i 2010.

Jeg raskmeldte mig den 11. april 2011 efter 10 måneders sygemelding. Siden da har jeg arbejdet meget målrettet på at finde en måde, hvorpå jeg kunne bidrage med mine erfaringer til andre ledige. Jeg er sikker på, at andre vil kunne have glæde af, samt vil kunne blive inspireret af mine idéer og de ting, jeg har gjort for at finde vejen tilbage. Det er motivationen for, at jeg valgte at lave denne hjemmeside for på den måde at kunne bidrage med mine erfaringer, idéer og filosofier omkring håndteringen af hverdagen som ledig til så mange som muligt.

Med håbet om at du finder inspiration til din hverdag som jobsøgende.

Niels Reib