Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

22 jul 2012

Hesten er væltet – Hvad nu?

Lars Kristiansen

Lars Kristiansen

Bang! Det kan komme uforudset. Hesten er væltet. Det kan være jeres kavaleri tabte til et bedre eller større eller lige præcis din hest måtte lade livet. Du kunne også selv være skyld i at hesten er væltet. Du har jo trods alt ansvaret for den, men du red den ud over kløften eller igennem en flod der var så dyb, at kun du kunne trække vejret.

Faktum er hesten er væltet

Jobbet er væk. Du er nu ledig.
Nu ligger du så der, på sidden, med røven i sadlen, tømmen i hånden og ser hele verden i en 180 graders vinkel og fatter ikke en skid. Der kan man godt ligge nogen tid. Nogle ligger der i timer, andre dage og nogle i måneder.

Hvorfor ligge der?

Hesten er væltet. Den rejser sig ikke op. Den er død. Du lever – det kan være du har slået dig og det er synd for dig. Hesten er ligeglad. Den er død. Du vil (forhåbentlig) få et par tilskuere til at tilse dig og kigger på dig og de vil ha medlidenhed, men ikke særlig længe. De vil forvente du rejser dig op, børster støvet af jakken, retter på hatten og kommer videre. Du kan bare ikke. Fysisk er du klar over den er gal. Hele verden er vinklet forkert, men du sidder stadig i sadlen og kan ikke forstå det.
Så stå dog af!

Rejs dig op og kom videre

Skal du have hjælp, så bed om den, men stå på dine egne ben. Støt dig til dine nærmeste, men gå selv. Der er ingen der vil bære rundt på dig. Forstå din situation og accepter den. Forlig dig med din skæbne. Der er ingen vej tilbage. Det er slut. Forlig dig med den skæbne. – Og kom så videre. Det nytter ikke noget, mentalt, at blive liggende ved siden af hesten. Du kommer ikke op på den igen. Det kan være en anden gør. Måske en bedre rytter. Måske en rytter der har redet military og som en knusende dygtig. Det var bare ikke dig der skulle ride mere. Urimeligt? ”Ja”, men du kan ikke gøre noget. Brug et par dage på at være sur og ked af det. Men så heller ikke mere, for der er ingen der gider at give dig medlidenhed i lang tid. Ingen gider klynkeri. Har du nogensinde hørt:” yes – så sad vi der og havde en fed klynkefest, hvor vi var eneorm kede af det og havde enorm ondt af os selv og tudede og kunne kun se sort – det var så fedt”. Nej –vel. Godt, så se og kom videre. Det gælder om at komme op på hesten igen.

Du er god nok

Det er ærgerligt, uheldigt, dumt, irriterende, men du som menneske er den samme. Vis det! Vis dine omgivelser, at du kan klare hele verden for det kan du. Du er stadig afholdt og du er stadig dig. Bliv ved med det og kom så i gang. Der er rigtig mange der vil hjælpe dig. Forvent ikke de skaffer dig en ny hest. Den skal du selv finde, men forvent, at rigtig mange vil gerne hjælpe dig i din søgen. Det skal du benytte dig af. Tag din saddel og begynd jagten.

Skrevet af

Lars Kristiansen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar