Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

15 okt 2012

Har du glemt at putte lodder i joblotteri-tromlen?

Lars Kristiansen

Lars Kristiansen

Er du typen der aldrig spiller i lotteri, skrab, lotto osv? Hvis ikke, så følg det gamle mundheld – hvo som intet vover – intet vinder…, og sådan er det også med joblotteriet. Du skal byde ind med dine lodder i tromlen, jo flere lodder du har, jo bedre chance for du bliver trukket op – og kommer i job.

I disse tider med jobsøgning via netværk, må du selv skabe dine (vinder)lodder. Og du kan ligeså godt tage fat om nælden, for der skal rigtig mange lodder i tromlen før du har en reel chance . Eller skal der. Hvad tror du?

Din ledighed har en årsag, men årsagen er mindre væsentlig, nu når du er blevet jobjæger. Du må lægger dig afmagten og måske urimeligheden bag dig, for din fremtid bør kun have et fokus – at få et job. Og hvordan får du så et job? Rigtig mange søger de stillinger der dagligt lægges på intranettet på diverse jobsites, du har allerede lagt en jobsøgningsagent ind (og hvis ikke, så se at få det gjort). Job via netværk vinder frem og kunsten er, at finde et job før det bliver slået op og være så heldig, at få en beslutningstager i tale, så du er kandidat, – måske den rette kandidat. For hvert kaffemøde, mødet med en gammel kollega eller chef, hvert fremsendte cv, hver gang du giver din elevatortale, foreningen, klubben, familien. Hver gang du bringer dig selv og dine kvalifikationer i spil, så lægger du et lod i tromlen. Som tiden går får du flere og flere og dine chancer vil vokse, specielt hvis du har noget at byde ind med. Men det har du jo. Du ER unik. Der findes kun dig og dine kvalifikationer og der vil være én af de jobramte derude der kan se dit potientale og der efterspørger dét du kan. I har bare ikke mødt hinanden endnu.

Hvordan angriber du din jobsøgning?

Så hvordan møder du arbejdsgiveren du ikke kender endnu. Du vælger. Du kunne tage en tur på sofaen, på internettet (der er meget god underholdning), TV m.v. og du kunne skynder dig at lukke døre og vinduer og allerhelst slukke lyset og bo i en hule. Du møder ikke nogen. Der kommer ikke nogen. Du er alene, du begynder og lyve om din ihærdighed. Du laver overspringshandlinger og gemmer dig bare frasen: ” Jeg har så travlt med at søge job”. Har du? Du har ikke travlt i hulen. Hulen er for slapsvanse – men du vælger selv.

Heldigvis er det ikke mange ”hulemennesker”, men jeg har talt med mange der har haft tankerne derhenne. Jeg indrømmer gerne jeg selv har været et smut inde i hulen. Meget hyggeligt, men ikke særlig proaktivt og ikke særligt givende. Der er ingen jæger der fanger noget ved at sidde i sin hule. Læs:” Man får ikke noget job ved at lukke sig inde”. Trygheden derinde kan blive et bur for dig. Jo mere du bliver derinde, jo stærkere bliver buret omkring dig. Du må gøre noget for din søgning og din jobjagt – måske gør du allerede noget, – men gør du nok? Har du taget det første skridt ud af din hule? Er overhovedet interesseret i at få et job? Ved du hvad du vil? (Hvis ikke, så find ud af det, for hvis du ikke ved hvad du vil , så vil du flakse rundt) Læser om jobsøgning, søger information, deltager i bloggs, aftaler du kaffemøder? Har du et fast netværk? Har du en mentor? En sparringspartner? Jeg skulle hilse og sige du er tvunget til det hele. Og når du nu er i gang, så vær positiv i gøren og laden. Der er nogen der vil hjælpe dig.

Strål som en sol og giv verden dig og dét du kan

Lav en plan, en målsætning for at komme videre. Brug alle de jobsites der findes både dem med job, men også alle de sider der handler om ledighed, for det er der du vil opleve du ikke er alene og derude er der nogen der er i nøjagtige samme vildrede som dig. Så hvorfor ikke benytte sig af den mulighed. Derude går der nogle rundt og sælger lodder, – næ, – de sælger dem ikke , – de giver dem bort. Du skal bare tage imod. Du kan også give lodder bort, skabe kontakter, give anvisninger, ledetråde, øse ud af din viden, give navne, give muligheder. Således kan alle vi jobjægere netværke rundt og give og få nyttige informationer. Er du parat til at tage din del af dét ansvar og kan vi lærer af dig, så kom ud og spred dine lodder og få nogle igen. Vi vinder. Du vinder.

Gi ´den gas

Skrevet af

Lars Kristiansen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Læs eventuelt også

Din indsats som jobsøgende er en administrerende direktør værdig!

Din Historik som ledig er dit online CV

Jeg skifter A-kasse og siger fra!

Hverdagens ulidelige lethed

Skriv en kommentar